Gifstoffen: wat niet en
hoe wel
Geraffineerde
fabrieksuikers
Misschien
wel het allerlekkerste vergif zijn de geraffineerde fabriekssuikers. Suiker
(ook wel koolhydraat of sacharide genoemd) komt in de
natuur altijd voor als een energievoorraad voor eiwitten. Door de suikers en de
eiwitten te scheiden, zoals via raffinage in fabrieken wordt gedaan, gaan
beiden dood en verliezen de koolhydraten hun natuurlijke functie. Het is daarom
extreem ongezond om tafelsuiker, bruine suiker, druivensuiker (of glucose),
rietsuiker, vruchtensuiker (of fructose), maltodextrine
of melksuiker te eten. Wie goed op de ingrediënten van supermarktvoedsel kijkt,
die ontdekt dat deze zoete gifstof aan nagenoeg alles is toegevoegd! Verder
zijn ook alle suikerconcentraten ronduit schadelijk voor onze gezondheid, zoals
ahornsiroop, stroop, diksap, zoetjes, zoetstof, ruwe suiker en niet te vergeten
alles waar alcohol in zit. Eet gewoon natuurlijk voedsel, want dat heeft een
natuurlijke, zuivere en echte smaak. En dat geldt daarom ook voor Stevia. Stevia is een plant
waarvan de bladeren heerlijk zoet smaken en ook nog eens een genezende werking hebben
bij bijvoorbeeld hoge bloeddruk en huidaandoeningen. Er is echter een groot
verschil tussen Stevia in haar natuurlijke vorm, en Stevia als concentraat, waaraan bovendien vele andere lichaamsvreemde
stoffen zijn toegevoegd. Een concentraat van iets is natuurlijk nooit goed.
Geraffineerde
fabrieksvetten
Bij
het fabriekproces van raffineren worden de vetten verhit en gaan daardoor
kapot. Daarom zijn ook alle geraffineerde fabrieksvetten ongezond voor ons.
Mijdt daarom geraffineerde olie en margarine. Gebruik alleen koud-geperste, plantaardige olie. Voor ons dagelijkse
portie natuurlijke vetten kunnen we verder onbehandelde noten en zaden eten.
Levenloos meel en bloem
Mijdt
alles wat bereid is met bloem of met levenloos meel, zoals alles waar zetmeel
in zit. Dit is allemaal leeg voedsel zonder enige levenskracht. De maag wordt
ermee gevuld en je lijkt daarmee jezelf te hebben gevoed, maar in feite
verklein je met iedere hap jouw eigen levenskracht en daarmee jouw levensduur.
In feite pleeg je hiermee zelfmoord, maar dan wel op een langzame manier. Het
kan twintig jaar duren of zelfs meer, maar vroeg of laten breken de eerste
symptomen door. Gebruik alleen biologisch graan, versgeraspt of versgemalen
(klik hier
om daar meer over te leren). En ook van versgemalen volkorenmeel
kunnen we bijvoorbeeld gebak of een pizzabodem maken.
Behandeld fruit
Door
fruit te persen ontstaat veel wrijvingswarmte, waardoor het fruit haar voedingswaarde
verliest. Door het fruit te koken blijft er zelfs helemaal niets meer over van
de oorspronkelijke levenskracht. Door het eten of drinken van geperst of gekookt fruit ontstaan gezondheidsproblemen aan zeer
gevoelige organen zoals de lever, gal, maag en darm. Eet biologisch geteeld
fruit gewoon zoals het wordt geplukt, eventueel in stukken gesneden. Eet daarom
dagelijks naast het ongeschilde fruit ook rauwe, versgeplukte groenten en een
verse salade.
Dierlijke eiwitten
Het
eten van dierlijke eiwitten is onnodig en in veel gevallen zelfs ongezond. We
zijn geen kalfjes. Waarom nemen we dan wel de voeding bedoeld voor kalveren tot
ons? Veel mensen zijn gehersenspoeld met leuzen als “melk is goed voor elk” en
“melk, de witte motor”. Het is een mythe dat we dierlijke eiwitten nodig zouden
hebben. Aan plantaardige eiwitten hebben we echt genoeg. Stop daarom maar
gewoon met het eten van zuivel en zuivelproducten en eieren, en al helemaal met
vlees en vis.
Zeer kort samengevat: natuurlijk = gezond (of: onnatuurlijk = ongezond)
bron:
Pateo.nl - voedingseducatie