Zelf-doen-info
Je
kunt zelf biologisch graan kopen,
rechtstreeks van een molenaar. Je vindt een molen bij jou in de buurt via het
Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde (klik hier voor hun website). Controleer dan
wel of het geleverde graan nog kiemkracht heeft. Dit kun je doen door de
graankorrels in een kiembak te leggen en deze twee maal daags te bevochtigen.
Levend zaad zal dan na enige tijd ontkiemen. Bij dood zaad gebeurt niets. Het
graan dat je via de zelf-doen-shop koopt is getest op
kiemkracht. Je kunt dit graan ook gebruiken voor het laten groeien van
calciumrijk kiemgras in een kiembak.
Nog
beter is om zelf te tuinieren. Door jouw eigen voedsel (zoals granen) zelf te verbouwen kun je de
natuur vragen om voor jou voedsel op maat te maken. Dit doe je door de
zaden voorafgaand aan het poten even onder de tong te leggen. Hierdoor wordt er
door jouw fysieke lichaam energetisch gecommuniceerd met de levende zaden.
Verder is het goed om voorafgaand aan het poten van de zaden een
toestemmingsceremonie te houden, aangezien we door het poten indringen in de
bestaande ordening. Gebruik ook koperen tuingereedschap, want het ijzeren gereedschap
werkt zeer verstorend op de natuurlijke elektromagnetische velden. Koperen
tuingereedschap werkt niet alleen veel prettiger, ook zorgt het voor minder
‘onkruid’ en meeetende insecten. Gebruik tot besluit gevitaliseerd
water voor aanvullende irrigatie. Ook kan af en toe mineraalwater worden
gegeven als krachtvoer voor de planten. Dit mineraalwater is een verzadigde
oplossing van natuurlijk, grof zeezout in gevitaliseerd
water.
Je
kunt ook zelf een handmatige waterwervelaar maken door twee sterke flessen te nemen
en daarvan de doppen aan elkaar te lijmen. Vervolgens boor je een klein gaatje
door het midden van de doppen. Ook kun je daarvoor een zogenaamde ‘tornado
tube’ kopen. Google maar even. Je vult dan de
onderste fles, en draait de dubbele dop en de andere fles er bovenop.
Vervolgens houd je de flessen omgekeerd en schudt het geheel. Vervolgens
ontstaat er als het goed gaat waterwerveling. Het is doorgaans goed om eerst linksomgaande wervelingen te maken, want dit wist alle
(magnetische) informatie uit het water. Daarna schud je het zonder intentie, en
kiest het water zelf welke kant het om wil wervelen. Wervel zo vaak als je
denkt of voelt dat nodig is. Uitgaande van ongeveer een liter water is eerst
drie maal wissen en dan drie maal vitaliseren meestal voldoende.
Het
is om verschillende redenen belangrijk om zelf
eten te bereiden. Door namelijk ons eigen eten zelf te bereiden brengen we
ook gelijktijdig ons fysieke lichaam in gereedheid voor het verwerken van de
voeding. Verder kunnen we er dan zorg voor dragen dat de voedingswaarde zo hoog
mogelijk blijft, en dat we de voeding in de juiste volgorde eten. Zorg er bij
het zelf eten bereiden voor dat ongeveer de helft van de dagelijkse,
gezamenlijke voedingshoeveelheid bestaat uit onverhit voedsel. Onverhitte
granen, salade, groente en fruit leveren kwalitatief hoogwaardige natuurlijke
eiwitten. Dit is altijd de eerste gang. Neem daarvan zoveel als je trek hebt,
en laat het dan even bezinken. De andere helft van de dagelijkse
voedingshoeveelheid mag wel worden verwarmd. Neem van de tweede (verwarmde)
gang totdat je voldaan bent. Vergeet daarbij alsjeblieft het onzinverhaal over
calorieën, want dat heeft helemaal niets met gezonde voeding te maken.
Zelf-doen-linkjes
Wilt
u een nieuwe graanmolen kopen, klik dan hier
of hier.
Wilt u zelf een elektrische waterwervelaar
bouwen, klik dan hier.
Wilt u (verontreiningd) water zelf
handmatig filteren, klik dan hier.