NRC over bijgestelde verwachting SOPN

 

Aan het begin van de middag werd ik gebeld door NRC-verslaggever Lex Boon. Hij wilde weten of de SOPN nog steeds op 76 zetels rekent, zoals ik in een eerder vraaggesprek met hem had gesteld (link). In het kader van 100% openheid beantwoorde ik al zijn vragen in alle eerlijkheid. Hij maakte er direct daarna een stukje van voor de live-blog van het NRC over de stembusdag van vandaag (link), dat om 13:58 uur werd geplaatst:

 

Lijsttrekker SOPN stelt verwachtingen bij: 1 zetel in plaats van 76

 

Johan Oldenkamp, voorzitter van de partij die niet de UFO-partij wil worden genoemd maar gewoon SOPN, heeft zijn doelstelling bijgesteld. Webredacteur Lex Boon belde hem op.

 

Meneer Oldenkamp, verwacht u morgen nog steeds 76 zetels te behalen zoals u in juli voorspelde?

 

Haha. Dat zou wel erg onrealistisch zijn als ik dat nu nog zou roepen. Die 76 zetels zouden we halen als we de mensen duidelijk hadden kunnen maken dat wij de belangen van de meerderheid van Nederland vertegenwoordigen. Dat is niet gelukt, want de media hadden geen aandacht voor ons. Ik kreeg gisteren 30 seconden zendtijd op RTL, meer heb ik niet gekregen.

 

Maar u had toch niet verwacht dat u als nieuwe partij bij het slotdebat had mogen aanschuiven?

 

Nee, maar wel als wij ook hoog in de peilingen hadden gestaan. Maar de peilingen vertrouw ik ook niet. Maar misschien moeten we dit interview morgen doen, dan kunnen we het over de feiten hebben.

 

Dan bel ik u morgen weer. Bent u dan in het bezit van een zetel?

 

Ja, van die ene zetel zijn we vrij zeker. En misschien halen we er wel meer. We hebben tenslotte een grote achterban. En als we meer aandacht hadden gehad waren het er zeker veel meer geweest.

 

Lex was misschien net iets te snel, want ik ben niet de voorzitter van de SOPN.

 

Hoewel het natuurlijk jammer is dat we het roer waarschijnlijk niet in n keer kunnen gaan omgooien, vind ik het toch fijn dat de SOPN in ieder geval nu al een paar uur lang bovenin de website van nrc.nl wordt genoemd via SOPN stelt verwachting 76 zetels bij. En inmiddels kunnen de NuJij-ers zich ook weer lekker uitleven op dit nationale nieuwsfeit (link).

 

Zeist, woensdagmiddag 12 september 2012,

Johan Oldenkamp

Lijsttrekker van de SOPN (link)