Novum begrijpt de SOPN (nog) niet

 

(klik hier voor een volledige videoregistratie, hier voor het artikel in de Volkskrant, hier voor het artikel in Trouw, en hier voor mijn verslag)

 

Vanmiddag heeft de SOPN een persconferentie gegeven in Nieuwspoort. Een aanwezige journalist van Novum heeft er direct na afloop een verslagje van gemaakt dat gelijk door meerdere websites is overgenomen, waaronder:

o       Nederlands Dagblad (met reactiemogelijkheid)

o       Metronieuws.nl (met reactiemogelijkheid)

o       opmerkelijk.nieuws.nl en nog vele andere kopieersites

 

Zoals uit dit verslagje blijkt heeft deze jongeman niet eerst even de moeite genomen om zelf op onderzoek uit te gaan. Of zit er meer achter? Nee, natuurlijk niet, want zou er wel meer achter zitten, dan zijn we weer aanbeland in de hoek van de complottheorieën. En wie gelooft daar nu in?

 

Wie wel geïnteresseerd is in de redenen waarom gravitatie helemaal geen zelfstandige kracht is, die verdiept zich de theorie van het elektrische universum (link).

 

Voor de onderbouwing van de overige zaken heb ik inmiddels al wel genoeg geschreven (link, link). Dat ga ik hier niet nog eens herhalen.

 

Over het politieoptreden voorafgaand op de persconferentie ga ik in een later stadium reageren, na interne afstemming binnen de SOPN. Mede hierdoor heeft de SOPN vandaag de NOS-headlines gehaald: link.

 

Zeist, woendagavond 29 augustus 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN (link)

 

Gerelateerd:

o        Persconferentie van SOPN in Nieuwspoort (link)

o        Woensdag: schoonSOP’N van de politiek (link)

o        Wijffels snapt het; jij ook? (link)

o        Stem op jezelf en kies voor de SOPN (link)

 

 

Update:

De SOPN-persconferentie in Nieuwspoort van 29 augustus 2012 is door Pieter van Arum opgenomen en online gezet:

o       Deel 1 (8½ min.)

o       Deel 2 (8 min.)

o       Deel 3 (12 min.)

o       Deel 4 (9½ min.)

Tip: maak gebruik van een hoofdtelefoon om alles goed te kunnen verstaan.

 

 

Update 2:

Op donderdag 30 augustus 2012 op bladzijde 4 publiceerde de Volkskrant het volgende bericht hierover:

 

Van het campagnefront

 

Eindelijk aandacht

 

Al wekenlang vervloekt de SOPN (Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland) de pers omdat nieuwe partijen weinig aandacht krijgen. Toen woensdag vijf politiewagens uitrukten om de ruim vijftig aanhangers van de SOPN weg te dirigeren bij het Binnenhof – ze hadden geen toestemming om te demonstreren – kregen ze eindelijk hun zin: opeens snelden de verslaggevers toe.

 

Twee aanhangers werden gearresteerd omdat ze de politie uitscholden voor nazi's. 'Er zitten wat mensen bij die, hoe zeg ik dat, nogal gevoelig zijn voor autoriteit,' zegt lijsttrekker Johan Oldenkamp, die de politie daarvoor zijn excuses aanbood. Een slecht begin is het zeker niet, vindt hij. 'We wilden publiciteit. Die hebben we nu.'

 

Veel SOPN-aanhangers zijn al jaren betrokken bij de beweging, die via sites als niburu.nl 'onthullend nieuws' brengt over buitenaards leven of de transformatie van de planeet. Oldenkamp was eerder in het nieuws als gelovige van het einde der tijden dat door de Mayakalender werd voorspeld. Oldenkamp: Volgens mijn berekeningen was de eindtijd op 14 juli. Op 15 juli werd ik wakker met een nieuw bewustzijn. Nu is het tijd om de vuile politiek schoon te maken.'

 

 

Update 3:

Eveneens op donderdag 30 augustus 2012 publiceerde de Trouw het volgende bericht hierover, in een artikel met als kop ‘Wie steekt als eerste z’n nek uit?, wat waarschijnlijk is geschreven door Teun Lagas:

 

Op naar de 76 zetels

Denkt u dat de VVD een tikkeltje laat aan de verkiezingscampagne is begonnen? Denk opnieuw: pas gisteren stortte de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN – Lijst 19) zich nadrukkelijk in het electorale strijdgewoel. De partij van lijsttrekker Johan Oldenkamp kwam naar Den Haag om in perscentrum Nieuwspoort een aantal verfrissende plannen te ontvouwen. Het doel: niets minder dan 76 zetels en ‘100 procent openheid’.

 

Of ze hun zetelwensen kunnen inwilligen is, zoals bij elke partij, maar de vraag. Het electoraat is grillig en sommige kiezers zullen wellicht wat aan de ideeën van SOPN moeten wennen. Een kleine greep uit het veelzijdige repertoire: VVD, CDA, PvdA en D66 zijn criminele organisaties vanwege hun deelname aan de Bilderbergconferenties en de invoering van de euro, de wet van de zwaartekracht klopt niet en de staat der Nederlanden is ongrondwettelijk.

 

Flink wat nieuws onder de zon in de Haagse kaasstolp dus. Maar voordat het handjevol journalisten met de partijplannen werd geconfronteerd, was er eerst nog een akkefietje met de politie. Zo’n zeventig SOPN’ers wilden voorafgaand aan de persconferentie demonstreren tegen de vieze politiek’, maar zonder dat er een vergunning was aangevraagd. De politie greep in en er werden twee betogers gearresteerd.

 

Eenmaal in Nieuwspoort was de sfeer gemoedelijk. Oldenkamp wilde vooral wat begrip voor zijn standpunten, die tot nu toe wel door ‘alternatieve nieuwssites’ maar niet door de mainstream media zijn opgepikt. Terwijl juist die laatste groep zo van pas kan komen, bijvoorbeeld om uit te zoeken of het klopt wat een aan SOPN verbonden jurist heeft ‘ontdekt’.

 

Op 6 mei 1945 zou niemand namens de Nederlandse regering het verdrag hebben getekend waarin de capitulatie van de Duitsers is bekrachtigd. Het mogelijke gevolg: ieder besluit sinds de Tweede Wereldoorlog is illegaal. “Dan wordt de klok dus zestig, zeventig jaar teruggedraaid”, rekende Oldenkamp niet zonder een vleugje trots uit.

 

De lijsttrekker erkent het gevaar dat zijn SOPN, zich in één van de campagnespots omschrijvend als ‘veel meer dan een UFO-partij’, in de hoek van complottheorieën terecht komt. Dat zou onterecht zijn: “Als zaken bewezen zijn, is het geen complot maar een illegale samenzwering.”

 

De campagne van de Pioniers duurt nog dertien dagen.

 

Voor de SOPN-startpagina, klik hier.

 

© 2012 augustus 30 – Pateo.nl : Wholly ScienceJohan Oldenkamp