Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Het echte 06/05-verhaal

Pateo TV

Pateo TV, afl. 33

De meeste mensen denken dat Pim Fortuyn (1948) in 2002 op 6 mei (dus 06/05) vermoord zou zijn door Volkert van der Graaf (1969). Volkert heeft weliswaar bekend dat hij dit zou hebben gedaan, en heeft zijn gevangenisstraf inmiddels al weer uitgezeten, maar hij was niet de echte moordenaar van Pim.

In deze 33e aflevering van Pateo TV laat allround onderzoeker Johan Oldenkamp zien hoe het echt is gegaan. Ook toont hij daarbij de belangen achter deze moord, waarbij onder andere de rollen van Theo van Gogh (1957) en Geert Wilders (1963) uitgebreid worden besproken.

◄ vorige volgende ►

Marieke Westra heeft op de Theaterschool in Kampen gezeten. Op 2 november 2004 was ze getuige van de “moord” op Theo van Gogh (1957). Tien jaar later was ze weer op de televisie te zien, maar was haar verhaal opeens anders. Iemand die samen met haar op de theaterschool zat kon duidelijk zien dat ze niet de waarheid sprak. In werkelijkheid werkte ze in 2004 namelijk mee als actrice aan Theo’s laatste productie. Daarvoor werd ze rijkelijk beloond, en werd ze oprichter en directeur van de Stichting Veder. Haar theater is gevestigd aan de Derde Oosterparkstraat 88 in Amsterdam. Dat verder het dossier rond deze “moordzaak” nog altijd gesloten is zou zelfs de meest lichtgelovige minimaal aan het denken moeten zetten. Toch? De enige terreur waar we hier te maken mee hebben is die van de regerende leugen.


Gerelateerd:


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/05/06.