Pateo Nieuwsbrief (van 8 juni 2012)

 

Vandaag is voor mij een bijzondere dag, omdat ik vandaag precies tien jaar geleden voor de derde keer vader werd. Deze tiende Nieuwsbrief van Pateo draag ik daarom heel graag op aan mijn exact tienjarige zoon.

 

Rechtszaak tegen CvZ

Op maandag 2 juli aanstaande, van 15:00 uur tot ongeveer 15:45 uur, sta ik tegenover het College van Zorgverzekeringen (CvZ) voor de Utrechtse bestuursrechter. Ik ben namelijk van mening dat de maatregelen die het CvZ tegen mij heeft getroffen, omdat ik weiger een zorgverzekering af te sluiten, onrechtmatig zijn. Omdat het CvZ (als een slager die zijn eigen vlees keurt) mijn bezwaarschrift tegen de opgelegde (tweede) boete ongegrond heeft verklaard, heb ik hiertegen een beroep ingesteld (link). Dat beroep dient dus op 2 juli om 3 uur (in de middag). Deze rechtszaak is openbaar. Het adres is Vrouwe Justitiaplein 1 in Utrecht. Deze rechtszaak zou zo maar eens onze langverwachte bevrijding kunnen gaan betekenen uit de farmaceutische dictatuur in Nederland. Want wanneer de bestuursrechter mijn argumentatie gaat onderschrijven, is op basis van rechtsgelijkheid niemand in Nederland meer verplicht om nog langer zo’n veel te dure zorgverzekering te hebben afgesloten. Dan kunnen we dus allemaal legaal overstappen op Artabana (link).

 

Gastschrijver Berend

Sinds de Nieuwsbrief van vorige week zijn er op Pateo.nl twee artikelen geplaatst op basis van onderzoekingen van Berend, die om persoonlijke redenen zijn achternaam achter wil houden. Voor de sceptici onder u: Berend bestaat echt want ik heb hem gisteravond in het bijzijn van anderen de hand mogen schudden. Voor de onwetende Nederlander kunnen de bevindingen van Berend zeer schokkend zijn. In zijn eerste artikel toont hij aan dat de gevestigde politieke partijen in Nederland burgerparticipatie beschouwen als onwenselijk of als onhaalbaar (link). En in zijn tweede artikel laat hij onmiskenbaar zien dat de Volkskrant, het AD, het Parool en Trouw openlijk de belangen van de banken dienen, en er van journalistieke integriteit bij deze dagbladen dus geen enkele sprake is (link). Berend ziet de nieuwe participatiebeweging SOPN als de remedie om beide misstanden aan te gaan pakken. Beide artikelen zijn dan ook eveneens geplaatst op SOPN.nl.

 

Persoonlijke assistentie

Ik ben heel erg blij dat sinds deze week Bea mij ondersteunt bij het verwerken van de inkomende berichten. Namens mij beantwoordt zij bijvoorbeeld de uitgebreide e-mailberichten die ik via mijn Pateo-, Artabana- of SOPN-mailbox mag ontvangen. Wil je liever dat ik het zelf doe, hou het dan kort en bondig.

 

Dankbaarheid

Tot besluit wil ik mijn dankbaarheid aangeven voor alle overige ondersteuning die ik de afgelopen dagen heb mogen ontvangen. Dat heb ik als zeer hartverwarmend ervaren. Wat lopen er toch prachtige, liefdevolle mensen in ons midden! Ik merk daarbij dat steeds meer mensen beseffen dat het nu inderdaad de tijd van vernieuwing is. Wanneer ieder van ons nu doet wat in de eigen mogelijkheden ligt, dan zorgt dat voor een vernieuwingsgolf die zijn weerga niet kent. Meer hoeven we ook niet te doen. Gewoon doen wat we kunnen doen. Dat is alles. Meer wordt er niet van ons gevraagd. En doen we dat, dan maken we daardoor samen het verschil waar we nu volgens mij helemaal klaar voor zijn. Ik in ieder geval wel.

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de tiende Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’. Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.