Pateo Nieuwsbrief (van 15 juni 2012)

 

Wie veranderingen in dit land wil, zal in beweging moeten komen!” Dit was één van de vele gevleugelde uitspraken van Pim Fortuyn (1948 – 2002) tijdens zijn verkiezingscampagne in 2002. Hij nam daarmee expliciet stelling tegen de passieve houding van de meeste mensen. Pim zag het als zijn levensopdracht om een complete verbouwing van Nederland in gang te zetten. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder, en is er van die hoognodige verbouwing helaas bitterweinig terecht gekomen. Ook is er nog steeds geen openheid over de ware toedracht van de laffe moord op Pim, zoals deze wel feitelijk en gedetailleerd wordt beschreven door Ine Veen (1937) in haar boek uit 2008 getiteld “Moord namens de Kroon’? Het ultieme leven van Pim Fortuyn”.

 

Pims doelstelling om het openbaar bestuur in Nederland grondig aan te pakken is op 6 mei 2002 op een verschrikkelijke manier getorpedeerd. Daar waar Pim is gestopt, daar wil ik als lijsttrekker van de SOPN graag verder gaan. Inhoudelijk zijn er diverse verschillen tussen zijn benadering toen en de mijne nu, maar qua doelstelling liggen beide behoorlijk op één lijn. Misschien was Pim zijn tijd te ver vooruit. Misschien was hij een voorloper van de vernieuwingsbeweging van nu, waaraan de SOPN vorm en inhoud geeft. Misschien is 2012 inderdaad het jaar waarin we gezamenlijk ongekende veranderingen zullen laten ontstaan. Nog een kleine drie maanden, en dan weten we of de SOPN voldoende vaak is gekozen voor een meerderheid in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Wie dat een goed idee vindt, die zal tot en met 12 september toch echt in beweging moeten komen, precies zoals Pim tien jaar geleden al aangaf.

 

Rechtzaak tegen College van Zorgverzekeringen

In de rondgemailde versie van vorige Pateo Nieuwsbrief stond weliswaar de juiste dag van de week genoemd van mijn rechtzaak tegen het CvZ, maar niet de juiste dag van de maand. Een enkeling vond het nodig mij daarover te mailen, maar de meeste nieuwsbrieflezers hebben waarschijnlijk gewoon even op de Agenda van Pateo gekeken voor de correcte datum. Gisteren heb ik overigens een aanvullend stuk ingediend voor deze rechtzaak in de vorm van een brief aan de betreffende rechter (link). En eerder deze week heb ik via een aangetekende brief de bestuursvoorzitter van een zorgverzekeraar gemaand om een onrechtmatige, op mijn naam afgesloten zorgverzekering te annuleren (link). Uiteraard hou ik jullie via deze Nieuwsbrief op de hoogte van de verdere ontwikkelingen rondom mijn consequente zorgverzekeringsweigering.

 

Heelheidsfestival

Over minder dan een maand is het zover, en wordt van 13 tot en met 15 juli het Heelheidsfestival gevierd op de kampeerweide van het Landgoed de Reehorst op de grens van Driebergen en Zeist. Het festival is zowel zaterdag als zondag tussen 10:00 uur en 18:00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers. Op het programma staan onder andere workshops, lezingen en samen zijn onder het genot van muziek. Wie op één van beide weekeindedagen (of beide) van plan is om te komen, die wordt aangeraden vlak van tevoren naar de webpagina van het Heelheidsfestival te gaan, voor de meest actuele versie van het programma (link). Het is onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk om te overnachten op deze kampeerweide. En ook is er een echte outdoor-kok aanwezig die voor maximaal 50 personen iedere festivaldag een avondmaal gaat verzorgen. Wie wil blijven slapen of mee wil eten dient dit tijdig door te geven via de contactgegevens zoals vermeld op de de webpagina van het Heelheidsfestival. Ook van bezoekers vragen we om vooraf deze deelname kenbaar te maken, zodat we het festival in goede banen kunnen leiden.

 

10-steden-weekend-tocht

Vandaag begint het SOPN-verkiezingscampagneteam aan een 10-steden-weekend-tocht. In drie dagen tijd (een lang weekeinde van vrijdag, zaterdag en zondag) doet het enthousiaste campagneteam maar liefst tien steden aan: Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Maastricht, Den Bosch, Vlissingen, Tilburg, Dordrecht, Den Haag en Haarlem. Wil je weten waar je de SOPN-karavaan van camper met volgauto’s kunt aantreffen, kijk dan even op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link).

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de elfde Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’. Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.