Pateo Nieuwsbrief (van 22 juni 2012)

 

o       Hypotheekellende verdwijnt via het aanpakken van de oplichtingspraktijken van de hypotheekverstrekkers.

o       Lijsttrekkersdebat tussen MenS en SOPN op 5 juli wordt rechtstreeks uitgezonden via Frontier Radio.

o       Een minidocumentaire van 20 minuten toont het verbijsterende verhaal van onze spullen.

o       Het CJIB is aansprakelijk gesteld voor medeplichtigheid aan poging tot afpersing.

 

Samenvatting

Voor wie niet de tijd heeft om een lang verhaal rustig te lezen beginnen de Pateo Nieuwsbrieven voortaan met een samenvatting, waarin de essentie zo kort als mogelijk wordt weergegeven.

 

Wij betalen nergens meer voor!

Dit is veruit de meest bekende uitspraak uit de Nederlandse film ‘New Kids Turbo’ uit 2010. Deze uitspraak is volgens mij zo populair omdat het aangeeft dat wij de touwtjes weer in handen krijgen wanneer we ophouden met betalen. Deze week verscheen via het nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl een open brief van een jong gezin uit Assen dat al acht maanden achtereen weigert om nog langer de hypotheeklasten op te hoesten (link). In die brief geven ze openheid over de oplichtingspraktijken van de hypotheekverstrekkers. Ook Bea, mijn assistent voor de SOPN-verkiezingscampagne, betaalt al maanden haar hypotheeklasten niet meer. En zo zijn er nog veel meer mensen. Meer dan een maand geleden, op 5 mei, verscheen hierover een onthullend artikel op Pateo.nl (link). Het punt is dat we het niet van elkaar weten. Ik heb begrepen dat er in Nederland al meer dan 60.000 gevallen van dergelijk hypotheekleed zijn. Het aanpakken van de oplichtingspraktijken van de hypotheekverstrekkers is één van de speerpunten van de SOPN. Wil je dat deze vorm van criminaliteit voorgoed verdwijnt uit Nederland, kies dan op woensdag 12 september voor de SOPN.

 

Lijsttrekkersdebat MenS en SOPN

Op donderdagavond 5 juli aanstaande mag ik mijn eerste lijsttrekkersdebat voeren. In samenspraak met Lea Manders (1956) als lijsttrekker van de Partij voor Mens en Spirit (link) zullen dan de overeenkomsten en de verschillen tussen MenS en de SOPN ter sprake komen. Dit lijsttrekkersdebat wordt rechtstreeks uitgezonden via Frontier Radio (link). Gastheer Jeroen Kumeling leidt dit debat.

 

Het verhaal van onze spullen

In een korte Engelstalige video van slechts 20 minuten wordt zeer helder het verhaal van onze spullen uiteengezet. Deze minidocumentaire heet ‘The Story of Stuff’ en is via het internet te bekijken (link). Annie Leonard legt hierin tal van onthutsende zaken bloot. Wist je bijvoorbeeld dat producenten hun producten zo maken dat ze net lang genoeg meegaan om het consumentenvertrouwen niet te verliezen, waardoor de consument zo vaak als mogelijk is een nieuwe gaat kopen? Wist je dat ons huidige economische systeem, dat is gebaseerd op winstmaximalisatie, het ultieme recept is voor het uitroeien van menselijkheid? Deze korte film is al in 2008 op youtube geplaatst en inmiddels meer dan twee miljoen maal bekeken. Wat mij betreft is dit een absolute aanrader. Ik had deze al eens gezien, maar de gast van de Pateo Radio talkshow van afgelopen maandag (link) bracht deze weer even naar voren, waarvoor mijn grote dank.

 

Zorgverzekeringsweigering – het verhaal gaat verder

Vorige week ontving ik een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) voor de bestuursrechtelijke premie die het College van Zorgverzekeringen mij zou hebben opgelegd. Gisteren heb ik daarop via een aangetekende brief de hoofddirecteur van het CJIB aansprakelijk gesteld voor medeplichtigheid aan poging tot afpersing (link). Ik probeer door al dit soort praktijken in de openheid te brengen mijn medelanders te laten zien wat voor een monsterlijke machine we hebben gecreëerd. Deze draak ga ik doden, desnoods in mijn eentje. En deze keer is het geen sprookje. Sprookjes worden doorverteld om ons te helpen de juiste beslissingen op het juiste moment te kunnen maken. Zo zie ik het tenminste.

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de twaalfde Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’. Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.

 

Ook geplaatst op:

o        Alleen de Waarheid.nl (met reactiemogelijkheid)