Pateo Nieuwsbrief (van 14 september 2012)

 

o       Bijna 13.000 mensen stemden voor de SOPN

o       2½ miljoen Nederlanders kozen strategisch

o       Hoe gaan we nu verder? Verbinden!

o       Rechter verwerpt beroep tegen CvZ

o       Opnieuw oppakken van kennisoverdracht

o       Gezocht: ecologische leefruimte

 

Bijna 13.000 mensen stemden voor de SOPN

Op woensdagmiddag 9 mei j.l. heb ik aangeboden om het partijprogramma voor de SOPN te schrijven. Twee weken daarvoor, terwijl ik verbleef in het Franse Centre Lothlorien, was namelijk het kabinet in Nederland gevallen, en stond de SOPN pas een week ingeschreven bij de Kiesraad. Ik was al langer betrokken bij de SOPN, maar dan als trekker voor het thema Universele Wetenschap. De eerste versie van het SOPN-partijprogramma verscheen op vrijdag 25 mei j.l., en werd gelijk erg goed ontvangen. Vervolgens werd ik lijsttrekker en mocht ik inhoudelijk het voortouw nemen. Ongeveer vier maanden lang heb ik me vervolgens vol ingezet om stemgerechtigde Nederlanders te inspireren om afgelopen woensdag op de SOPN te stemmen. Bijna 13.000 mensen hebben dat ook gedaan volgens de officiële verkiezingsuitslag (12.982 om precies te zijn; klik hier om de details per gemeente te bekijken). Is dit glas half vol of half leeg? Ik beschouw mezelf als een rasoptimist, maar het lukte me aanvankelijk toch niet zo goed om over mijn teleurstelling heen te stappen. Wel wil ik heel erg graag mijn grote dank uitspreken aan al deze SOPN-stemmers voor het in de SOPN en/of mij gestelde vertrouwen. En vanuit het diepst van mijn hart komt ook mijn hulde voor al die bijzondere, enthousiaste en gedreven mensen die de SOPN in zo’n korte tijd op de kaart hebben weten te zetten. Daar kunnen we met elkaar heel erg trots op zijn. Dat gevoel van trots heeft me geholpen om mijn kater te verwerken. Het was achteraf misschien ook wel een beetje naïef van mij om te verwachten dat we in één keer in de Tweede Kamer zouden komen, terwijl bijvoorbeeld de SP daar vier parlementsverkiezingen voor nodig heeft gehad. We hebben dus een flinke stap voorwaarts gezet. En ook heb ik deze vier maanden heel erg veel geleerd, niet in de laatste plaats over mezelf. Het was voor mij dan ook een ongekend avontuur. En dat spannende avontuur is ook na deze, voor mij toch teleurstellende verkiezingsuitslag voor de SOPN zeker niet afgelopen. Onze onthullende vrijheidsbeweging is namelijk niet meer te stoppen.

 

2½ miljoen Nederlanders kozen strategisch

Naar verluidt heeft woensdag een kwart van de kiezers strategisch heeft gestemd. Hierover kunnen we twee opmerkingen maken. Allereerst betekent strategisch stemmen het stemmen vanuit het hoofd in plaats van vanuit het hart. De uiteindelijke keuze is voor deze grote groep dus ingegeven vanuit hun linker rechterhelft en niet vanuit hun innerlijk gevoel. Ten tweede kunnen we concluderen dat de mediastrategie van de zittende machthebbers blijkbaar goed heeft gewerkt. Want voor deze 2½ miljoen Nederlanders gaven niet zozeer de inhoudelijke standpunten van de verkozen partij de doorslag, maar de mogelijke coalitievorming na de verkiezingen. Daarom begon deze coalitievorming ook al voordat de kiezers hun stem hadden uitgebracht, en ging dat gewoon vrolijk door terwijl de verkiezingsresultaten per gemeenten binnenkwamen (waarbij blijkbaar alvast een voorselectie was gemaakt van de partijen die zetels zouden krijgen). Als ik iets heb geleerd van deze parlementsverkiezing, dan is het wel over de macht die de massamedia nog altijd heeft over de goedgelovige massa. Ze slikken dus blijkbaar alles wat de mainstream media hen voert kritiekloos door.

 

Hoe gaan we nu verder? Verbinden!

In november 2011 is De Verbinding ontstaan (link). Een kleine 50 onthullende websites hebben zich inmiddels aangesloten bij dit initiatief. Ook de SOPN is voortgekomen uit een samenwerkingsverband van onthullende websites, zoals werd verteld in de SOPN-televisiespotjes (link). Dit samenwerkingsverband is echter nooit expliciet gemaakt. Ik heb in ieder geval mijn website Pateo.nl de afgelopen maanden 100% ingezet voor de SOPN. De SOPN heeft nu even de tijd om intern orde op zaken te stellen. Ondertussen wil ik vanuit Pateo.nl graag de nieuwe (ziels-) verbindingen bekrachtigen die er de laatste vier maanden zijn ontstaan. Daarom stuur ik deze Nieuwsbrief ook aan mijn nieuwe contacten. Indien dit niet gewenst is, dan staat onderaan deze Nieuwsbrief informatie over hoe jezelf af te melden voor deze wekelijkse toezending. Laten we ons blijven verbinden voor meer zeggenschap in onze gezamenlijke wereld. Samen staan we immers veel sterker.

 

Rechter verwerpt beroep tegen CvZ

Deze week ontving ik de uitspraak in mijn rechtszaak tegen het College van Zorgverzekeringen (CvZ). Deze uitspraak van de Utrechtse bestuursrechter komt er in het kort op neer dat een rechtbank de wetgeving (zoals de zorgverzekeringswet) niet mag toetsen op haar grondwettigheid en dat daarom mijn beroep ongegrond is verklaard (link). Uiteraard ga ik tegen deze uitspraak een hoger beroep instellen bij de Centrale Raad van Beroep. Bovendien ga ik de Staat der Nederlanden vragen welk orgaan dan wel bevoegd is om de wetgeving op grondwettigheid te toetsen, aangezien Nederland geen Constitutioneel Hof heeft.

 

Opnieuw oppakken van kennisoverdracht

De afgelopen vier maanden heb ik al mijn reguliere activiteiten vanuit Pateo stil gelegd om me volop te kunnen richten op mijn lijsttrekkerschap. Nu pak ik deze activiteiten vanuit Pateo weer op. Ik ben daarom weer beschikbaar voor het verzorgen van lezingen, trainingen, workshops en consulten.

 

Gezocht: ecologische leefruimte

Eigenlijk ben ik al tien jaar op zoek naar een geschikte locatie om in harmonie met de natuur te kunnen gaan leven. Gezien mijn huidig meningsverschil met de verhuurder van mijn rijtjeswoning over de hoogte van de huur (link), ben ik nu dringend op zoek naar een nieuw onderkomen. Mijn droom is en blijft een ecologische leefgemeenschap met daarbinnen een eigen, afgesloten ruimte waarin ik me terug kan trekken in volledige privacy. Wie kan me helpen om deze droom op korte termijn te realiseren?

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de éénentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (alleen wanneer deze Nieuwsbrief niet is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.