Pateo Nieuwsbrief (van 28 september 2012)

 

o       Bijzondere website toont een groter plaatje

o       Misdaadjournalistiek voor mensen met een sterke maag

o       Scheurtjes in de reactorvaten van kerncentrale Borssele?

o       Samen een (woon)boerderij of landhuis huren?

 

Bijzondere website toont een groter plaatje

Afgelopen weekeinde werd ik geattendeerd op de website HetGroterePlaatje.nl (link). Voor mijn lezing uit 2010 gebruikte ik naast de officiële titel ‘Het Hele Verhaal’ (link) ook vaak de omschrijving ‘Het Grotere Plaatje’, wat in het Engels ook de titel werd van mijn derde Engelstalige boek, dat op 17 augustus 2011 verscheen. Ik heb daarbij altijd gezegd dat dit mijn hele verhaal en mijn grotere plaatje is. En vanuit die invalshoek heb ik dan ook genoten van alles wat ik aantrof op HetGroterePlaatje.nl. De mensen achter deze website hebben net als ik alles wat ze in al die jaren hebben bestudeerd geïntegreerd in één, samenhangend verhaal. En dat grotere plaatje hebben ze op een prachtige manier gestructureerd en geïllustreerd via deze website. Is daarmee dan ook alles wat op deze site staat waar? Voor wie dit geen retorische vraag is, die raad ik aan om het Pateo-basisartikel ‘Wat is waar?’ (link) (nogmaals) te lezen. Onderzoek gewoon alles, en behoud wat voor jou op dit moment waar is. Wie dat kan, die raad ik ook aan om op youtube een zeer toegankelijke Engelstalige documentaire getiteld ‘Hidden Human History Movie’ te bekijken (link). Deze grotendeels getekende video duurt een uur en is gebaseerd op het werk van Drunvalo Melchizidek. Wie mij kent, die weet dat ik erg kritisch ben ten aanzien van de vele stellige beweringen van deze walk-in, vooral wanneer hij weer eens zijn eigen ‘cruciale’ rol benadrukt. Maar met een open mind valt hier echter volgens mij veel te leren. Of kan ik beter zeggen her-inneren? Dat is namelijk ook precies de strekking van de ondertitel van de korte, Engelstalige film uit 2008 getiteld ‘The Orion Conspiracy’ (link). Deze ondertitel luidt ‘the only new things are those which have been forgotten’ (de enige nieuwe dingen zijn die welke zijn vergeten). De vele onthullende foto’s die in deze film van ruim een kwartier worden getoond kunnen op authenticiteit worden onderzocht via de website TheOrionConspiracy.com (link). Zou het werkelijke plaatje dan toch echt veel groter zijn?

 

Misdaadjournalistiek voor mensen met een sterke maag

Deze week kreeg ik een drietal artikelen onder ogen waarin zeer gedetailleerd staat beschreven hoe de macht van de georganiseerde misdaad tot in de hoogste gelederen van de Nederlandse rechtstaat is geïnfiltreerd. Een groot deel van de namen die daarin worden genoemd zijn destijds ook door de gecontroleerde media naar buiten gebracht, zoals bijvoorbeeld die van Klaas Bruisma en Johan V. alias De Hakkelaar (zijn volledige achternaam is overigens Verhoek). Maar in deze artikelen worden nog veel meer namen genoemd, en worden deze zeer duistere praktijken nauwgezet in kaart gebracht. Deze trilogie is op 17 maart 2012 door Boinnk.nl gepubliceerd op de bladzijden 62 tot en met 87 van nieuwsbrief nr. 148 (link, bron). Ik neem aan dat het niemand zal verbazen dat hierin ook weer de naam van Joris Demmink werd genoemd. Onafhankelijk onderzoeksjournalist Micha Kat en vele anderen zijn al lange tijd bezig om het deksel van deze beerput te lichten. Deze trilogie laat de misselijk makende misdadigheid van de Nederlandse ‘rechtsstaat’ in de volle breedte zien. De strekking wordt voor steeds meer mensen steeds duidelijker: de Nederlandse ‘rechtsstaat’ is zo krom als wat. Zelfs de ergste voorstelling die de meeste mensen zich hiervan kunnen maken komt niet eens in de buurt van de werkelijke praktijken van deze machtgeile onmensen.

 

Scheurtjes in de reactorvaten van kerncentrale Borssele?

De reactorvaten van de stilgelegde Belgische kerncentrales bij Doel en Tihange worden momenteel zeer nauwkeurig onderzocht op haarscheurtjes. De gemeenteraad van Gent heeft daarom de Nederlandse staat indringend gevraagd om ook de reactorvaten in de kerncentrale bij het Zeeuwse plaatsje Borssele te controleren op haarscheurtjes. De lokale gemeenteraad, de landelijke overheid en de directie van de kerncentrale zien echter geen aanleiding voor een dergelijk onderzoek. Steeds meer mensen maken zich hier grote zorgen om. Volgt na Tsjernobyl (1986) en Fukushima (2011) straks een kernramp in Borselle?

 

Samen een (woon)boerderij of landhuis huren?

Wanneer we een aantal huishoudens combineren, dan zouden we samen een (woon)boerderij of een landhuis kunnen gaan huren. We hebben dan eigen slaapkamers, maar delen de overige ruimtes. Het moet daarbij onderling natuurlijk wel een beetje klikken. En verder lijkt het me ook wenselijk wanneer onze eetgewoontes overeenkomen, zodat we onze maaltijden samen kunnen (voor)bereiden en opeten. Mijn ideaal is en blijft een ecologische leefgemeenschap, zoals ik twee nieuwsbrieven geleden (nogmaals) aangaf, maar het samen huren van (woon)boerderij of landhuis is misschien voor de korte termijn een haalbare stap in de goede richting. Wie zou een dergelijk avontuur met onder andere mij willen aangaan?

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de drieëntwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (alleen wanneer deze Nieuwsbrief niet is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.