Pateo Nieuwsbrief (van 19 oktober 2012)

 

o       Brengt Scelth de universitaire geleerden in verlegenheid?

o       Topmannen zorgverzekeraars graaien er flink op los

o       Hoeveel verwijzingen naar 13 staan er op een briefje van $1?

o       Het Pateo Kernteam zoekt zalen voor lezingencarrousel

 

Brengt Scelth de universitaire geleerden in verlegenheid?

De Scaled Electrons Theory, afgekort als Scelth, biedt als eerste een wetenschappelijke verklaring voor de natuurlijke opbouw van de elektronen in de opeenvolgende schillen om de kern van ieder atoom. Tot nu toe kon de Chemie hiervan alleen maar beschrijvingen geven. De oorverdovende stilte vanuit de hoek van de hooggeleerde scheikundigen dan ook is zeer opvallend. De meeste van hen denken namelijk dat kwantumfysica uiteindelijk alle antwoorden op dit gebied zal gaan geven, en zijn hier daarom allang niet meer mee bezig. Dat er echter op het niveau van de elektronen zelf een opmerkelijk eenvoudige verklaring gevonden kan worden, dat zullen ze vast en zeker niet zo leuk vinden. Want deze relatief eenvoudige verklaring hebben ze dan dus bijna anderhalve eeuw over het hoofd gezien. En welke professor durft zo eerlijk te zijn om dat toe te geven? Zodra de erkenning van Scelth door de academici een feit is, zal ik het boekje ook vertalen in het Nederlands. Om deze erkenning te helpen bespoedigen vraag ik iedereen om de link naar het Engelstalige e-boekje zoveel mogelijk te verspreiden (link). Vooral bovenbouwscholieren van het Gymnasium of Atheneum met scheikunde in hun pakket zullen veel baat hebben bij dit online boekje. Via het Engelstalige nieuws op Pateo.nl is deze oproep ook in het Engels beschikbaar (link).

 

Topmannen zorgverzekeraars graaien er flink op los

Wie niet wil weten waarom de zorgpremies vanaf 2013 opnieuw omhoog gaan, evenals het eigen risico, die kan dit stukje maar beter even overslaan. De top drie van de meest graaiende bestuursraadvoorzitters van de zorgverzekeraars is als volgt:

1.    Wim van der Meeren, CZ: € 415.000 euro per jaar

2.    Roger van Boxtel, Menzis: € 391.000 euro per jaar

3.    Martin Duvivier, VGZ: € 390.000 euro per jaar

Deze mannen vangen dus per maand een modaal bruto jaarinkomen! En deze exorbitante salarissen worden voor alle duidelijkheid betaald van de premies die de verplicht verzekerden iedere maand opnieuw moeten ophoesten. Ik hoop van ganser harte dat de Centrale Raad van Beroep het met mij eens is dat Zorgverzekeringswet in Nederland niet rechtvaardig is. De leges van € 115 voor dit hoger beroep in mijn zaak tegen het College van Zorgverzekeringen heb ik afgelopen week voldaan, ondanks het beslag op mijn betaalrekening. Zodra de datum voor dit hoger beroep bekend is gemaakt, laat ik dat weten via de eerstvolgende Pateo Nieuwsbrief, en dat geldt uiteraard ook voor alle ontwikkelingen rond de boete die ik CZ-topman Wim van de Meeren in juni van dit jaar heb opgelegd (link). Het duurt nog ruim twee maanden voordat het 2013 is. Ik heb daarom nog steeds goede hoop dat wie dat wil vanaf 1 januari kan overstappen op Artabana, voor een eerlijke en betaalbare gezondheidsfinanciering. Deze week werd ook bekend dat meer dan maar liefst 165.000 verzekerden bij CZ een betalingsachterstand hebben, wat neerkomt op 5%. Indien inderdaad 1 op de 20 Nederlanders de zorgpremie niet langer kan betalen, dan is het volgens mij hoogste tijd dat we deze grootgraaiers nu eindelijk eens gaan aanpakken. Deze zorgverzekeraars stelen immers van de armen en geven het aan de rijken. Zullen we dit eens gaan omdraaien?

 

Hoeveel verwijzingen naar 13 staan er op een briefje van $1?

Zijn er anno 2012 nog steeds mensen die geloven dat 13 een ongeluksgetal is? Als dat echt zo zou zijn, dan zijn de ontwerpers van het briefje van één Amerikaanse dollar wel heel erg dom geweest. In een Engelstalig pdf-documentje van slechts drie geďllustreerde bladzijden heb ik alle verwijzingen naar het aantal van 13, die we op de achterkant van een $1-briefje kunnen vinden, op een rijtje gezet (link). Heb je al een vermoeden hoeveel verwijzingen ik heb gevonden?

 

Het Pateo Kernteam zoekt zalen voor lezingencarrousel

Diverse leden van het Pateo Kernteam willen hun inzichten graag delen met zoveel mogelijk mensen. Het gaat daarbij onder andere over essentiële basiskennis op het gebied van voeding en gezondheid. Het is de bedoeling dat het Pateo Kernteam de komende maanden door in ieder geval het gehele Nederlandstalige gebied trekt (Vlaanderen en Nederland). Daartoe zijn we op zoek naar geschikte zalen. Weet jij een zaal die niet duur is en waar minimaal ongeveer 100 mensen in kunnen, laat het dan even weten aan Sven van het Pateo Kernteam (link).

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de zesentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (alleen wanneer deze Nieuwsbrief niet is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.