Pateo Nieuwsbrief (van 26 oktober 2012)

 

o       Aanstaande zondag protestbijeenkomst tegen SG van Justitie

o       Nominatie voor Frontier Award 2012

o       Pateo-lezingen nabij Zaltbommel (18 nov.) en nabij Antwerpen (16 dec.)

o       Wholly Science’ nu ook als gedrukt boek leverbaar

 

Aanstaande zondag protestbijeenkomst tegen SG van Justitie

In Nederland wordt het strafrechterlijk onderzoek naar de verkrachtingen van jongetjes gepleegd door Joris Demmink (11/12/1947) op alle mogelijke manieren belemmerd (link). Deze prominente VVD-er is sinds 2002 secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Wat? Is een kinderverkrachter al tien jaar lang de hoogste ambtenaar van Justitie? Voor steeds meer mensen is dat niet langer een vraag. Omdat de CDA-ers Piet Hein Donner (20/10/1948) en Ernst Hirsch Ballin (15/12/1950) hem in Nederland consequent de hand boven het hoofd houden, kwam er internationale bemoeienis met deze afschuwelijke zaak. Aan het begin van deze maand, op 4 oktober, vond in Washington DC een hoorzitting plaats van een commissie die toeziet op de naleving van de Helsinki-akkoorden over mensenrechten, waarbij ook de gemaakte afspraken over het tegengaan van kindermisbruik vallen. Tijdens deze zitting kwamen nieuwe feiten aan het licht, die kunnen leiden tot de veroordeling van Joris Demmink door deze zogeheten Helsinki-commissie (link). Ondertussen zwelt ook in Nederland de druk aan om tot gerechtigheid in deze zaak te komen. Daarom wordt er aanstaande zondag (28 oktober) vanaf 14:00 uur op Het Plein in Den Haag een massale protestbijeenkomst gehouden (link). Het is volgens velen inclusief mij de hoogste tijd dat de beerput bij Justitie helemaal open gaat, zodat we daarna kunnen gaan werken aan het herstellen van de rechtsstaat in Nederland.

 

Nominatie voor Frontier Award 2012

Laat ik er hier maar openlijk voor uitkomen dat ik nogal teleurgesteld was dat ik geen uitnodiging heb gekregen om te mogen spreken op het Frontier Symposium 2012, dat morgen, zaterdag 27 oktober 2012, wordt gehouden in het NH Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam (link). Groot was dan ook mijn verbazing toen ik vorige week vrijdagmiddag een mailtje kreeg waarin stond dat ik genomineerd was voor de Frontier Award 2012 (link). De lezers van Frontier Magazine zijn de afgelopen periode benaderd om hun keuze kenbaar te maken. Mijn meest recente artikel in dit blad echter is alweer van een paar nummers terug. Bovendien zijn er in totaal slechts vier artikelen van mijn hand verschenen in Frontier Magazine. De vraag is dus of de lezers van Frontier Magazine ook mijn boeken en internetartikelen hebben gelezen. Dat zal morgenmiddag in Krasnapolsky duidelijk worden.

 

Pateo-lezingen nabij Zaltbommel (18 nov.) en nabij Antwerpen (16 dec.)

Op zondag 18 november 2012 verzorgen enkele leden van het Pateo-kernteam een presentatie in ‘t Hurns Kerkje in Hurwenen, een klein Gelders dorp tussen Zaltbommel en Rossum. Naast mijzelf zal ook Wouter de Jong van Pro Active Medicine een verhelderende lezing geven over voeding en gezondheid (link). En vier weken later, op zondag 16 december 2012, geef ik een grote lezing in het centrum Den Haasdam te Kapellen, iets ten noorden van Antwerpen (link).

 

Wholly Science’ nu ook als gedrukt boek leverbaar

Zeer binnenkort zal het Engelstalige boek ‘Wholly Science’ ook in gedrukte vorm leverbaar zijn via uitgeverij Piramidions. Ik ben Jan Wicherink erg dankbaar voor deze vruchtbare samenwerking. Het is de bedoeling dat straks ook de meeste andere titels van Pateo via printing on demand geleverd kunnen gaan worden door Piramidions. De prijzen per boek liggen dan wel wat hoger, maar dat zal voor de echte liefhebber naar verwachting geen onoverkomelijk bezwaar zijn. Afgelopen week ben ik bovendien begonnen met het schrijven van een nieuw boek (daarom heb ik wat achterstand opgelopen met het afhandelen van e-mailberichten, die ik volgende week zal gaan inhalen). Dit nieuwe boek zal mogelijk gelijk via Piramidions worden uitgegeven. Zover is het echter nog lang niet. Uiteraard hou ik jullie via deze nieuwsbrief op de hoogte van de verdere ontwikkelingen rond dit nieuwe boek.

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de zevenentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (alleen wanneer deze Nieuwsbrief niet is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.