Pateo Nieuwsbrief (van 2 november 2012)

 

o       Gratis seminar over Wholly Science via School of the Holy Science

o       Wonen in het Pateo Center voor € 600 per maand?

o       Uitleg over mijn beantwoordingbeleid van emailberichten

o       Raadsel van de I Tjing nog steeds niet opgelost

o       De verlichtende wetenschap van Walter en Lao Russel

 

Gratis seminar over Wholly Science via School of the Holy Science

Dinsdagmiddag a.s. (6 november) van 16:00 uur tot 18:00 uur verzorg ik opnieuw een online seminar via de conference room van the School of the Holy Science (link). Eerder dit jaar, op 13 en 20 maart en 10 april, mocht ik het webinar getiteld ‘The Science of Creation’ verzorgen (link). De titel van mijn nieuwe webinar isIntroduction to Wholly Science’. In dit webinar integreer ik delen van het werk van zowel Walter Russell (1871 – 1963) als Viktor Schauberger (1885 – 1958) in mijn eigen werk. Deelname aan dit Engelstalig webinar is gratis. Kijk op de Agenda van Pateo.nl voor meer informatie hierover (link).

 

Wonen in het Pateo Center voor € 600 per maand?

Aan mijn droomlocatie heb ik de naam Pateo Center gegeven. Dit multifunctionele centrum kwam al eerder naar voren in de Pateo Nieuwsbrief van 27 april j.l. en staat sindsdien als apart onderwerp bovenaan het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link). Wellicht kunnen we dit centrum vestigen iets ten westen van Meppel. Want daar is het gehele terpdorp Hamingen te huur of te koop (link). Het gaat in totaal om drie royale woonboerderijen, een vrijstaande woning met multifunctionele ruimte, diverse schuren, een werkplaats en een grote moestuin. Het totale perceelsoppervlakte is 7533 vierkante meter (dus ruim 75 are). Momenteel zijn er 19 slaapkamers. De gevraagde huurprijs komt neer op ongeveer € 600 per maand per slaapkamer. Dit is echter een ruwe indicatie, wat betekent dat er ruimte voor onderhandeling is. De vraagprijs voor verkoop bedraagt 1,35 miljoen euro (link). Gedeeld door 19 is dit € 71.000. Wie zichzelf mee ziet doen met dit avontuur (als deelnemer, investeerder of sponsor), die wordt gevraagd zich bij mij te melden. Bij voldoende belangstelling lijkt het me goed om gezamenlijk een stichting op te richten die dit dorp vervolgens gaat huren of kopen.

 

Uitleg over mijn beantwoordingbeleid van emailberichten

Ik ervaar de laagdrempelige bereikbaarheid via het internet als een zegen, maar ook als een vloek. Het is ook voor mij uiteraard erg fijn dat we elkaar zo doeltreffend en doelmatig kunnen bereiken via onze digitale hulpmiddelen. Waar ik minder blij mee ben zijn de vele vragen en verzoeken om reacties die via die middelen aan worden gesteld. Ik voel er namelijk weinig voor om mijn tijd te besteden aan het beantwoorden van allerlei vragen. Ik deel mijn kennis en zienswijzen immers al volop via mijn online artikelen, boeken en nieuwsbrieven. Wil je meer weten, ga dan net als ik, zelf op onderzoek uit. Mijn mening is volgens mij ook totaal niet belangrijk voor anderen. We hebben immers allemaal onze eigen waarheid, en daar zijn we helemaal zelf voor verantwoordelijk. Baseer jouw waarheid daarom ook niet op mijn waarheid, en ook niet op die van anderen. En wees extra alert bij iedereen die jou probeert te overtuigen van hun waarheid. Onderzoek gewoon alles, en behoud wat op dit moment voor jou goed is. Wil je toch graag contact met mij, wees dan alsjeblieft zeer kort en bondig. En stuur je me een tip, doe er dan ook even een paar woorden bij waarom je denkt dat ik dat interessant zal vinden. En tot besluit, vrijwel alle berichten waarvan een afschrift aan mij worden gestuurd, gaan linea recta de digitale prullenbak in. Ik wil mijn tijd namelijk zo zinvol mogelijk benutten. Jij toch ook? Doe me daarom een plezier, en stuur me alleen iets wanneer ik er iets mee kan of iets aan heb.

 

Raadsel van de I Tjing nog niet opgelost

Begin vorige maand heb ik het werk van de Duitse homeopaat Norbert Herdlicka, auteur van het boek ‘I Tjing der Chemie’, bestudeerd. Ik heb vervolgens mijn bevindingen online gezet, met het verzoek om hierop aan te vullen of te reageren (link). Omdat het aantal reacties daarop zelfs zonder handen te tellen was, ben ik er zelf opnieuw ingedoken. Ik wilde namelijk weten of de 64 hexagrammen van de I Tjing in een logische volgorde staan. Die vraag kan ik helaas nog steeds niet volmondig met ‘ja’ beantwoorden. De logica binnen elk van de 32 paren van gepuntspiegelde hexagrammen is uiteraard niet erg moeilijk om te ontdekken. Maar in de volgorde waarin deze 32 paren worden genoemd in dit klassieke Boek der Veranderingen heb ik tot op heden geen overtuigende logica kunnen ontdekken. Wie het wel weet, die mag het zeker aan mij zeggen!

 

De verlichtende wetenschap van Walter en Lao Russel

Eén van de meest veelzijdige mensen van de vorige eeuw was zonder enige twijfel Walter Russell. Walter Bowman Russell werd op 19 mei 1871 geboren in Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts. Hij ontwikkelde zich tot een toonaangevende schilder, beeldhouwer, architect, musicus en vooral zuivere wetenschapper. Velen beschouwen hem als de Leonardo da Vinci van onze tijd. Hij schreef bovendien zo’n dertig boeken. Na een eerder huwelijk, waaruit twee dochters werden geboren, hertrouwde Dr. Walter Russell met de 33 jaar jongere Daisy Stebbing, die als Daisy Cook op 6 november 1904 werd geboren in Engeland. Na haar huwelijk met Walter werd haar naam Lao Russell. In hun landhuis Swannanoa in de Amerikaanse staat Virginia stichtten zij een eigen universiteit. Walter stierf in 1963 op zijn 92e verjaardag. Lao continueerde deze universiteit totdat zij overleed op 5 mei 1988. Op het internet staat een documentaire van anderhalf uur over beide bijzondere mensen (link). Er is op het internet gelukkig nog veel meer te vinden over wat Russelliaanse wetenschap wordt genoemd, zoals op The Secret of Light.com (link) of op Free Energy and Free Thinking (FE and FT.com: link). Graag kom ik in contact met kenners van deze wetenschap, om zo ons begrijpen wederzijds te verrijken en/of te verdiepen. Mijn emailadres is johan (at) pateo (punt) nl.

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de achtentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (alleen wanneer deze Nieuwsbrief niet is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.