Pateo Nieuwsbrief (van 9 november 2012)

 

o       Driedaagse conferentie over baanbrekende vernieuwing begint vandaag

o       Zondag naar de kerk? Op 18 nov. onthullende lezingen nabij Zaltbommel

o       Jij mag kiezen: beschrijven of begrijpen?

o       Is de uitbraak van de Onwetendheid-pandemie nog te stoppen?

o       Artabana Nederland zoekt onder andere een webredacteur

o       Stilte op Pateo.nl wegens schrijven nieuw boek

 

Driedaagse conferentie over baanbrekende vernieuwing begint vandaag

Zoals al eerder gemeld in de Pateo Nieuwsbrief van 5 oktober start vandaag in theater Gooiland aan de Emmastraat 2 in Hilversum een toonaangevende, internationale conferentie over innovatieve doorbraken die ons snel de huidige energiecrisis zullen doen vergeten. Deze conferentie, waarvoor ik een zeer geslaagd promotieclubje mocht inspreken (link), duurt tot en met komende zondag, en kan ook per dag worden bezocht (link). Ook is dit alles voor een kleine vergoeding via een live stream te volgen (link). In mijn presentatie in de grote theaterzaal, morgen 10-11-’12 van 12 tot 13 uur, verbind ik het werk van Walter Russell (1871 – 1963) en Viktor Schauberger (1885 – 1958) met mijn eigen werk. De uitgebreide versie van deze presentatie heb ik afgelopen dinsdag gebruikt voor het webinar bij de School of the Holy Science, waarop ik tot mijn tevredenheid na afloop uitsluitend zeer positieve reacties heb mogen ontvangen. Zondagavond 3 december zal ik dit webinar nogmaals geven (link).

 

Zondag naar de kerk? Op 18 nov. onthullende lezingen nabij Zaltbommel

Op zondag 18 november a.s. wordt in het Hurns Kerkje een drietal onthullende lezingen gegeven. Dit kerkje ligt in het plaatsje Hurwenen, iets ten oosten van Zaltbommel, aan de oever van de Waal. Deze lezingen worden verzorgd vanuit Pateo. Wouter de Jong van Pro Active Medicine, tevens kernteamlid van Pateo, neemt de eerste lezing voor zijn rekening. Hij zal ingaan op zogeheten superfoods als het geheim van gezond worden en blijven. Beide andere lezingen zal ik geven. Daarin zal ik de belangrijkste geheimen onthullen van filosofie, theologie, psychologie, biologie, fysica en metafysica, chemie en alchemie, astronomie en astrologie, numerologie, het enneagram, feng shui, de I Ching en de Maya-kalenders. Wil je deze unieke onthullingen niet missen, ga dan op die zondag naar die kerk (link).

 

Jij mag kiezen: beschrijven of begrijpen?

Voor mensen die liever beschrijvingen hebben, is er aanbod te over. Steeds meer mensen staat te trappelen om hun verhaal te mogen doen. En het internet puilt inmiddels uit vanwege al dit soort verhalen. Het zijn op zijn best inspirerende praktijkvoorbeelden. Maar voor mensen zoals ik die het tot op de bodem willen snappen, hebben al deze verhalen weinig tot geen waarde. Kies jij ook voor begrijpen, dan ben je bij Pateo aan het juiste adres. Pateo.nl is een no-nonsense website bedoeld voor het delen van fundamentele inzichten in de werking van onze vermeende werkelijkheid. Het gaat bij Pateo om de kennis, en dus de inhoud, en niet om de verpakking. Vormt deze verpakking voor jou een belemmering, dan is deze kennis blijkbaar niet voor jou bedoeld.

 

Is de uitbraak van de Onwetendheid-pandemie nog te stoppen?

Zaterdag jl. schreef ik een artikel over het grootste probleem van de mensheid op dit moment (link). Dat probleem is namelijk onwetendheid. Deze onwetendheid heeft alle kenmerken van een zeer besmettelijke ziekte. Het is namelijk overdraagbaar van mond tot oor, en het zorgt ervoor dat besmette mensen in een negatieve spiraal terecht komen. De grootste besmetters, nog erger dan de gecontroleerde media, de universiteiten, de kerken, de overheid en de reguliere zorg, zijn in mijn beleving de zogenaamd ‘wakkere’ mensen die maar blijven doorgaan met het verspreiden van negatieve angstverhalen. Deze mensen zitten nog helemaal vast in het willen bestrijden van de andere helft van hun eigen polariteit. Wie anno 2012 nog steeds niet begrijpt dat beide polariteiten zonder elkaar niet kunnen bestaan, die begrijpt dus gewoon niet hoe onze vermeende werkelijkheid werkt. Mijn advies, vooral aan deze mensen, is: zorg eerst dat je het spel helemaal snapt, voordat je fanatiek gaat meespelen.

 

Artabana Nederland zoekt onder andere een webredacteur

Zoals eerder aangegeven heb ik nog altijd goede hoop dat de Centrale Raad van Beroep mijn verzoek tot het verlenen van een gedoogstatus aan Artabana als alternatieve zorgverzekering zal honoreren (link). Uiteraard begint de tijd nu te dringen, want heel erg veel mensen willen per 1 januari 2013 hun huidige en steeds duurder wordende zorgverzekering opzeggen om over te stappen op Artabana. Om hierop voorbereid te zijn heeft Artabana Nederland dringend hulp nodig, om te beginnen van een webredacteur. Reacties kunnen worden gemaild naar Johan (punt) Oldenkamp (apestaartje) Artabana (punt) nl.

 

Stilte op Pateo.nl wegens schrijven nieuw boek

Het is je vast en zeker opgevallen dat er de laatste tijd relatief weinig nieuws op Pateo.nl verschijnt. Dat komt omdat ik toch maar weer een nieuw boek aan het schrijven ben. Mijn ambitieuze streven is dat dit een international standaardwerk gaat worden. Daarom stop ik er deze keer extra veel tijd in. Om Pateo.nl ondertussen wat dynamischer te laten zijn, zijn korte doorverwijsartikelen zeer welkom. Bij voorbaat mijn dank daarvoor.

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de negenentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.