Pateo Nieuwsbrief (van 16 november 2012)

 

o       Ga jij zondag ook naar de kerk (in Hurwenen)?

o       Iedereen mag de eigen grenzen kenbaar maken.

o       Wat gebeurt er nu echt in 2012?

o       Diepe ademhaling veroorzaakt 150 ziektesymptomen

o       Pateo Center zoekt (gratis) stoelen en keukenonderdelen

 

Ga jij zondag ook naar de kerk (in Hurwenen)?

Zoals aangekondigd in de voorgaande Nieuwsbrief worden komende zondag in het Hurns Kerkje drie onthullende lezingen gegeven. In dit kerkje in het plaatsje Hurwenen, iets ten oosten van Zaltbommel, aan de oever van de Waal, zal Wouter de Jong van Pro Active Medicine, tevens kernteamlid van Pateo, als eerste ingaan op zogeheten superfoods als het geheim van gezond worden en blijven. In beide andere lezingen zal ik de basisprincipes van Heelheidswetenschap toelichten (link).

 

Iedereen mag de eigen grenzen kenbaar maken.

Wij zijn voor alles in ons eigen leven zelf verantwoordelijk, en nadrukkelijk dus ook voor alles wat anderen ons zouden hebben aangedaan. De Formule van Compassie, zoals weergegeven in de Pateo Nieuwsbrief van 12 oktober (link), kan zeer behulpzaam zijn om hiermee te leren omgaan. Dat betekent niet dat we iedereen maar hun gang hoeven laten gaan of dat we ieder verzoekje van een vriend of vriendin altijd dienen te honoreren. We zijn namelijk ook zelf verantwoordelijk voor waar we onze grenzen trekken, en hoe we met grensoverschrijdingen omgaan. Voor mij gaat respectloosheid duidelijk over mijn grens heen. Dit accepteer ik dan ook van niemand. We hebben allemaal onze visies, en het is juist goed dat deze complementair zijn aan elkaar. Wie echter geen respect op kan brengen voor mijn zienswijze, die vindt bij mij geen gehoor.

 

Wat gebeurt er nu echt in 2012?

Ik heb al veelvuldig geschreven over mijn visie op de datum van 21 december 2012 als de vermeende einddatum van één van de Maya-kalenders. Medemensen die nu nog steeds geloven dat het aflopen van de lange-telling-kalender van de Maya’s (wat overigens volgens mij vier maanden geleden al is gebeurd) gepaard gaat met een fysieke megaramp voor al het leven op deze planeet, die mogen natuurlijk geloven wat ze zelf willen. Voor mij is het daarentegen evident dat negen octaven van de Scheppingskalender telkens een volgend niveau van bewustzijn tot stand hebben gebracht. Het gaat dus in eerste instantie om een innerlijke ontwikkeling, en nadrukkelijk niet om een ingrijpende uiterlijke verandering. Wij zijn immers de verandering die we voorstaan. Alleen luie, naïeve of misleidde mensen denken dat de uiterlijke veranderingen eerst zullen komen. Hopelijk komt er over een ruime maand dan ook een einde aan het passief afwachten door velen op uiterlijke veranderingen, en kan iedereen actief gaan meedoen met het van binnenuit creëren van een nieuwe samenleving. Dit scheppen van deze nieuwe samenleving zal worden gedaan door wat ik ‘full brain people’ of volbreinmensen noem. Deze mensen hebben de eigen innerlijke ontwikkeling naar het hoogste plan gebracht. Het slotakkoord van deze opklimming betreft het in balans brengen van beide hersenhelften. Voor mij staat de rechter hemisfeer voor denken, en de linker voor weten. Volbreinmensen gebruiken hun vermogen om goed te kunnen nadenken om tot nieuwe inzichten te komen, waarmee ze hun eigen innerlijk weten verrijken (of wakker maken). Tegelijkertijd gebruiken ze hun heelheidsweten om nieuwe informatie te onderzoeken en hierover na te denken. Velen menen dat we in deze tijd de rationaliteit van het hoofd zouden gaan verruilen voor het gevoel van het hart. Ik zie juist dat we veel meer logica zullen gaan ontwikkelen, want het is juist het gebrek aan natuurzuivere logica waardoor de oude maatschappij voorbij haar houdbaarheidsdatum is geraakt. Het is juist vanwege dit gebrek aan logica, dat de universiteiten allang niet meer aan waarheidsvinding doen, dat de ziektezorg geen benul heeft van de essentie van gezondheid, en dat de openlijke verkwisting, verspilling en vernietiging vanwege kortetermijndenken en zelfzucht maar door kon blijven gaan. Onze samenleving vanaf 2012 heeft volgens mij dus juist veel meer behoefte aan logica. Het thema van het Vissen-tijdperk was ‘ik geloof’, terwijl dit thema voor het tijdperk van het tijdperk van Aquarius (Waterman) is ‘ik weet’. Nu steeds meer mensen daarom de onwetendheid van zich afschudden is natuurzuivere logica het enige fundament waarop we die nieuwe samenleving kunnen gaan bouwen. Daarom zet ik me vanuit Pateo volop in voor het (her-) ontdekken en toegankelijk maken van deze natuurzuivere logica.

 

Diepe ademhaling veroorzaakt 150 ziektesymptomen

Deze week werd ik gewezen op het werk van de Oekraïense arts Konstantin Pavlovich Buteyko (27 januari 1923), waaruit duidelijk wordt dat de juiste ademhaling nog belangrijker is voor onze gezondheid dan de juiste voeding. Ik heb vervolgens gelijk een ondertiteld video-interview met hem online gezet (link). Dr. Buteyko toont aan dat 150 verschillende ziektesymptomen (zoals hooikoorts, eczeem, acne, spataderen, aambeien, te hoge of te lage bloeddruk, angina pectoris, artrose, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, migraine en slaapapneu) worden veroorzaakt door een te diepe ademhaling. Al deze symptomen verdwijnen door een geleidelijke vermindering van de uitwendige ademhaling via het ontspannen van het middenrif. Het geheim van gezonde ademhaling heeft niet zozeer te maken met de inademing van zuurstof (O2) als brandstof voor de lichaamscellen, maar juist met de uitademing van koolzuurgas (CO2 oftewel kooldioxide). Door te diep uit te ademen verliezen we namelijk te veel koolzuurgas. Deze levensbelangrijke stof is van invloed op de activiteit van verschillende delen van het centrale zenuwstelsel, de vernauwing en verwijding van bloedvaten, de spanning van de spieren van bloedvaten en bronchiën, de stofwisseling, de hormonenproductie, de elektrolytische samenstelling van het bloed en de weefsels en het zuur/base-evenwicht van het bloed en de weefsels, wat vervolgens de activiteit van enzymen en de snelheid van bijna alle biochemische reacties in het lichaam regelt. Op de Nederlandstalige website Buteyko-methode.eu (link) staat hierover nog veel meer. Naast minder ademen beveelt Buteyko, evenals vele Oosterse meesters, eveneens minder eten en minder slapen aan, voor iedereen die een lang en gezond leven nastreeft, evenals geestelijke vervolmaking. Kort samengevat: minder is meer.

 

Pateo Center zoekt (gratis) stoelen en keukenonderdelen

Tot mijn grote vreugde kan ik melden dat ik via een goede vriend van mij een tijdelijk onderkomen heb gevonden waar we kunnen starten met het vorm en inhoud geven aan het Pateo Center. Het gaat hier om een tijdelijke ruimte waar de Pateo Academia cursussen, leergangen en presentaties gaat verzorgen. Ondertussen blijven we doorzoeken naar een geschikte locatie voor een volledig multifunctioneel Pateo Center (link). Om deze tijdelijke ruimte in gebruik te kunnen gaan nemen hebben we stapelbare stoelen nodig en keukenonderdelen, zoals een dubbele wasbak, een waterkraan, een elektrische kookplaat met 4 of 6 pitten, een grote afzuigkap, een elektrische oven en een koelkast. Gratis is natuurlijk ideaal, maar een zacht prijsje zou ook kunnen. Weet je iets, laat je het me dan even weten via: Center (at) Pateo (punt) nl?

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de dertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.