Pateo Nieuwsbrief (van 11 januari 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief038.htm

 

o       De opening van het Pateo Center was een groot succes

o       Wat is gezonde voeding, gezondheid en geneeskunde?

o       Hoe de eigen verstandelijke beperkingen te overkomen?

 

De opening van het Pateo Center was een groot succes

Bij het openingsfeest van het Pateo Center in Oudewater van vorige week donderdagavond waren naar schatting 150 mensen aanwezig. De avond begon met Gabi Schmitter van LifeUpdate (website), bijgestaan door Jan Willem, die een energetische belevenissessie verzorgden. Daarna vertelde Hans ‘The StorytellerNordsiek (website) het verhaal over de gezagvoerder met de vijf strepen. Ook Frank Bonte van Nulpuntenergie.net (website) en Abraham Vega beklommen die avond het podium om hun eigen verhaal te vertellen. De gehele avond werd telkens muzikaal omlijst door de band Juan Noguera (website, video) met zangeres Fatima. Voor mij was het hoogtepunt van de avond het optreden van musicalzanger Fred Butter (website). Hij zong allereerst een eigen vertaling van ‘Circle of Life’ uit de musical ‘The Lion King’ getiteld ‘De cirkel moet rond’. En als toegift volgdeImagine’ van John Lennon. Er wordt door Bea van Kessel van Pateo Media (youtubekanaal) hard gewerkt aan een videoimpressie van deze nieuwjaarsreceptie van Pateo. Zodra deze online staat, zal dat kenbaar worden gemaakt via het Nederlandstalige nieuws op Pateo.nl (link).

 

Wat is gezonde voeding, gezondheid en geneeskunde?

Laten we beginnen met de vraag wat nu echte geneeskunde is. Geneeskunde is de kunde om het proces van genezen te bevorderen. Er is geen mens ter wereld die een ander mens kan genezen. Wie dit wel beweert, is onwetend of een oplichter. Genezen is namelijk iets wat alleen de Natuur kan doen. Genezing zorgt er uiteindelijk voor dat de verstoorde innerlijke balans weer wordt hersteld. Deze balans betreft niet alleen het fysieke lichaam, maar ook de werking van onze ‘geest’ (dat wil zeggen de hersenen) en de roerselen in ons onderbewustzijn (dat wil zeggen onze ‘ziel’ of psyche). Gezondheid is een integrale eigenschap van de drie-eenheid van lichaam, geest en ziel. Evenzo hebben ons lichaam, onze geest en onze ziel alledrie gezonde voeding nodig. Alleen jij kunt weten wat voor jou gezonde voeding is, want jouw drie-eenheid van lichaam, geest en ziel is uniek. Verdiep je daarom in wat voedingsdeskundigen vertellen, ga ermee experimenteren, en concludeer op basis van de behaalde resultaten vervolgens wat op dit moment voor jou gezonde voeding is. Gezonde voeding is de meest doeltreffende, het meest natuurlijke en de meest doelmatige manier om de gezondheid te bevorderen. Het is dus het beste, het goedkoopste (alles meegerekend) en het normaalste wat je kunt doen om jouw gezondheid te bevorderen of te ondersteunen. Begrijp je dat gezondheid jouw meest kostbare ‘goed’ is, investeer dan in kennis over voeding en gezondheid, en bezoek de lezingenreeksen daarover in het Pateo Center in Oudewater. Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige agenda op Pateo.nl (link).

 

Hoe de eigen verstandelijke beperkingen te overkomen?

Ik durf te beweren dat 95% van alle Westerse mensen te kampen heeft met onnodige verstandelijke beperkingen. Deze zijn veroorzaakt door een verkeerd gebruik van het verstand (door te leren napraten in plaats van zelf nadenken) in combinatie met ongezonde voeding (voor lichaam, geest en/of ziel) en ongezonde leefwijzen. Voor mensen met een gezond verstand is Heelheidswetenschap (of Wholly Science in het Engels) volkomen logisch en eenvoudig te volgen. Het vraagt echter in onze samenleving een hoog niveau van bewustzijn om de eigen drie-eenheid van lichaam, geest en ziel in balans te houden. Ik ben hier nu al een aantal jaartjes mee bezig, en ik ervaar het als het beoefenen van topsport. Er wordt gezegd dat het eenzaam aan de top is. Er zijn, voor zover ik weet, inderdaad erg weinig wetenschappers die in deze tijd leven en die zich met wetenschap is de volle breedte bezighouden. Afgaande op de reacties bij mijn webinars, die wereldwijd erg goed worden bezocht, zou ik wel eens de enige kunnen zijn. Er zijn vele specialisten die op deelgebieden veel meer weten dan ik, maar mijn kracht ligt in het voldoende weet hebben van alle deelgebieden, zowel van alle huidige academische deelgebieden als van die op het terrein van de esoterie of het occultisme liggen. Daarom is de lezingenreeks getiteld ‘Het Hele Verhaal’ ook volstrekt uniek. Komende zondag gaat deze reeks verder. Ook wanneer je de eerste lezingendag (van afgelopen zondag) hebt gemist kun je gerust komen, want ik wil graag zoveel mogelijk mensen ‘besmetten’ met het ‘heelheidsvirus’. Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige agenda op Pateo.nl (link).

 

Tot besluit draag ik deze nieuwsbrief graag op aan mijn moeder, die vandaag jarig is. Van harte gefeliciteerd, moeder! Haar levensgetal is 33, wat volgens mijn interpretatie staat voor compassie en vergevingsgezindheid. Wil je meer weten over de betekenis van levensgetallen, kom dan vanavond naar het Pateo Center voor de workshop over Numerologie.

 

In de volgende nieuwsbrief zal ik nader ingaan op soevereiniteit. Een kleine duizend mensen hebben nu hun eigen naam geclaimd via de procedure die staat beschreven op de website Ik Claim Mijn Naam.nl, wat voor alle duidelijkheid slechts een formaliteit is. Velen ervaren het als een enorme bevrijding zodra deze procedure eenmaal is voltooid. Maar tussen het hebben geclaimd van de eigen soevereiniteit en het daadwerkelijk in alle situaties handelen als een Soeverein Mens, daartussen zit aanvankelijk vaak een groot gat. Het claimen gaat via papier, terwijl soeverein leven van binnenuit komt. Het is namelijk een attitude. Zonder deze soevereine attitude zijn al die briefjes eigenlijk zinloos geweest, want dan laten we ons nog steeds als horigen behandelen. En dit wilden we toch niet langer?

 

Bedankt voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de achtendertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.