Pateo Nieuwsbrief (van 15 februari 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief043.htm

 

o       De samenhang tussen Gezondheid, Waarheid en Spiritualiteit

o       Bijeenkomst 0.energiegroep op 10 feb. was een groot succes

o       Wat is er de komende periode te doen in het Pateo Center?

 

De samenhang tussen Gezondheid, Waarheid en Spiritualiteit

Is er misschien iets grondig mis met de zorg? Er komt immers juist steeds meer ziekte bij. Hoe kan dat nu? We investeren toch zoveel in onderzoek. Steeds meer mensen maken zich inmiddels zorgen over de betaalbaarheid van de zorg. En wie zelf klachten krijgt of wanneer dit bij onze naasten gebeurt, die komt erachter dat deze zorg ons helemaal niet helpt om weer helemaal gezond te worden. De meeste ‘zieke’ mensen worden dankzij deze ‘zorg’ levenslang drugsverslaafden. Wat is hier aan de hand? Kloppen de gangbare veronderstellingen over gezondheid en ziekteverschijnselen eigenlijk wel? Of kijken we misschien precies de verkeerde kant op?

 

In vergelijking met gezondheid heeft de ‘waarheid’ zo mogelijk nog meer lading (lees: explosiegevaar). Rond gezondheid, en helemaal wanneer het bijvoorbeeld gaat over gezonde voeding, vinden we vele opvattingen die soms zelfs haaks op elkaar staan. Maar wie op zoek gaat naar de waarheid, die komt helemaal in een doolhof van dwaalsporen en desinformatie terecht. En dat gebeurt ook wanneer we ons richten op het onderwerp van spiritualiteit, waarvoor velen allergisch lijken te zijn geworden.

 

We hebben in 2012 het Vissen-tijdperk achter ons gelaten. We leven nu in het tijdperk van Waterman. De Westerse Astrologie toont ons de energetische essentie van deze tijdperken, want deze essentie vinden we in het klein ook in de jaarlijkse rondgang door de Zodiak. Vissen (of Pisces) staat voor het flexibele Water-teken (Water staat voor ons gevoel). Het thema van Vissen is ‘geloven’. We hebben de afgelopen twee millennia geloofd dat het waar was wat de kerken, de universiteiten, de overheden, de media en de zorg ons vertelden als zijnde de ‘waarheid’. Anno 2013 gelooft de overgrote meerheid van de menselijke bevolking dit nog steeds. Daarin gaat echter snel verandering komen, want het thema van Waterman is ‘weten’. Waterman (of Aquarius) staat voor het vaste Lucht-teken (Lucht staat voor ons denken). We willen het nu dus weten in plaats van geloven. We willen nu echt weten wat gezond is en wat niet. We willen nu echt weten wat waar is en wat niet. We willen nu weten wat echte spirituele ontwikkeling is, want al het andere is daarmee dus misleiding.

 

Ik weet dat ik in het Waterman-tijdperk leef. Ik wil het dan ook allemaal echt weten. Het geloof heeft voor mij afgedaan. Ik geloof niet langer in de achterhaalde academische theorieën die de universiteiten als wetenschappelijk durven te bestempelen. Ik geloof niet langer in absurde voorstellingen die de kerken van God hebben gemaakt. Ik geloof niet langer in de gemanipuleerde berichtgeving die de media als nieuws durven brengen. Ik geloof niet langer in de misleidende juridische truckjes die overheidsinstellingen toepassen om onwetende mensen gevangen te houden in persoonlijke identificaties. Ik voed geen van deze systemen nog langer via mijn aandacht en/of mijn geld. Deze systemen gaan de komende tijd allemaal ineenstorten, want ze zijn gebaseerd op het geloof van onwetende mensen. Daar teren ze namelijk op.

 

Des te meer mensen de overheid, de zorg, de media, de universiteiten en de kerken negeren, des te eerder zullen deze achterhaalde instellingen van deze planeet verdwijnen. Ook het onderwijssysteem gaat helemaal verdwijnen, evenals de supermarkten en de groothandels. De mensen die nu vanuit hun eigen innerlijk weten durven te gaan leven, die starten gezamenlijke kleinschalige, lokale leefgemeenschappen op, gebaseerd op natuurzuivere principes.

 

Het Pateo Center is bedoeld als een ontmoetingsplaats voor deze mensen. We hebben elkaar namelijk nodig om die nieuwe samenleving vorm en inhoud te geven. Het wordt immers een samenleving voor en door onszelf, en dus zonder overheid, zonder dwang, en gebaseerd op weten, namelijk op het weten hoe alles met alles samenhangt. Dat weten noem ik Wholly Science of Heelkunde in het Nederlands. Heelkunde gaat dus niet alleen over gezondheid, maar ook over (wetenschappelijke) waarheid en over spiritualiteit. Wholly Science wordt de basis voor onze nieuwe samenleving. Hoe weet ik dat zo zeker? Dat weet ik omdat ik Wholly Science begrijp en kan toepassen.

 

En het mooie aan Wholly Science is dat er ook helemaal geen behoefte is aan discussies. Je weet het namelijk wel of je weet het dus gewoon niet. Weten twee mensen het allebei, dan heb je beiden aan een half woord genoeg. Weet één van beide het wel en de ander niet, dan houdt degene die het wel weet zich al vrij snel stil, omdat die onwetende het toch niet kan vatten. Alleen twee onwetenden blijven maar met elkaar discussiëren, beide vanuit hun eigen geloofsopvattingen.

 

Nagenoeg alle deskundigen die we via de media (zowel regulier als alternatief) voorgeschoteld krijgen zijn onwetend over Wholly Science. Waarom zou je daar nog langer jouw kostbare tijd aan verspillen? Is het voor jou inmiddels misschien niet de hoogste tijd geworden om echt te investeren in jouw weten? Ik garandeer je dat Wholly Science de enige manier is om jouw weten echt te voeden. Maar geloof mij alsjeblieft niet op mijn woord. Onderzoek het zelf, zodat je zeker zult weten of dit waar is of niet.

 

De meest compacte manier om Wholly Science te leren doorgronden is door deel te nemen aan de Wholly Science Week vanaf 14 april in Noordoost Frankrijk. In één week krijg je dan de essentie gepresenteerd en uitgelegd aan de hand van de energieën van jezelf en de overige deelnemers (link). Vorig jaar moest ik nog een oproep doen omdat zich relatief weinig vrouwen hadden aangemeld. Dit jaar is het andersom. Wil je deze onvergetelijke week meemaken, wees dan snel met aanmelden.

 

Bijeenkomst 0.energiegroep op 10 feb. was een groot succes

Afgelopen zondag (10 februari) kwam de groep van onderzoekers rondom Frank Bonte voor het eerst bijeen in het Pateo Center in Oudewater. Deze onderzoekers houden zich bezig met de energie die uit het nulpunt (veelal afgekort als: 0. (dus een nul met een punt erachter)) komt. Daarmee wordt niet het absolute nulpunt van de temperatuur bedoeld (0 graden Kelvin of -273 graden Celcius), zoals één van de sprekers van die dag beweerde, maar daarmee wordt uiteraard het centrale punt in het midden van een rondspiralende torus bedoeld. Het was diezelfde spreker die abusievelijk meent dat de Fibonacci-reeks bij de nul begint, wat uiteraard de 1 dient te zijn (wat blijkt uit het ritme van deze reeks, waarnaar in de voorgaande nieuwsbrief is verwezen: link). Maar dat waren voor mij de enige twee echte missers op een dag vol met boeiende sprekers. Rob van der Zon deelde openlijk zijn bouwervaringen. Dick Korf (website) gaf een overzicht van de laatste technische ontwikkelingen. Frans Brockman legde het verschil uit tussen water dat linksom spiraalt, en water dat rechtsom spiraalt. Vanuit het nulpunt gezien komt de natuurlijke draaiing tegen de wijzers van de klok in (counter-clockwise) naar ons toe, en is daarom vrouwelijk (Yin). Dit is de beweging die we gebruiken om informatie toe te voegen aan het water. De tegengestelde draairichting is mannelijk (Yang) en wist de reeds opgeslagen informatie. Ook kwam Ilija Lakićević (website) aan het woord om zijn visie op de samenhang tussen potentie, bewustzijn en energie te delen. Voor mij was het hoogtepunt van deze bijzondere bijeenkomst de presentatie van Frank Colaris van Evomotion (website). Frank C. vertelde dat het gangbare idee over de werking van de verbrandingsmotor helemaal niet klopt. Allereerst verbrandt er helemaal niets, want het is een scheikundige reactie waarbij uitzetting optreedt. En ten tweede betekent meer lucht helemaal niet een hoger rendement, wat de veronderstelling is achter de turbo-inlaat, aanwezig in iedere vrachtauto. Frank C. is een man van de praktijk. Daarom reed hij ook met zijn eigen vernevelingstechnologie (met een rendement van ongeveer 1:100) van Maastricht naar Oudewater. Hoe lang laten we ons nog voor de gek houden door de automobielindustrie die onverstoorbaar door blijft gaan met het produceren en verkopen van achterhaalde technologie? Het mooie aan Evomotion (wat een samentrekking is van Evolution in Motion) is echter dat dit bedrijf niet de strijd aangaat, maar de automobielindustrie juist de reikende hand aanbiedt om gezamenlijk tot echte innovatie te komen, in het belang het milieu en de mensheid. En dat is nu precies de reden waarom anno 2013 de innovatie van energieopwekking volop in de belangstelling staat. Op zondag 10 maart is er weer een 0.bijeenkomst in het Pateo Center te Oudewater. Dan ligt de nadruk op gezondheid. Aanmelden kan bij Frank B. Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige Agenda op Pateo.nl.

 

Wat is er de komende periode te doen in het Pateo Center?

Op dinsdagavond 19 februari verzorgt Anneke Bleeker een lezing over eetbare gewassen: ‘Nooit geweten dat je dit ook kan eten’ (Flyer). Anneke is initiatiefnemer van de website VerontrusteMoeders.nl (link) en van de Gezond Verstand Avonden (link). Anneke’s lezing gaat over de planten en bloemen die we (veelal gratis) als gezonde voeding kunnen toevoegen aan onze maaltijd.

 

Op woensdagavond 20 februari, halverwege de voorjaarsvakantie (voor velen), zijn de deuren van het Pateo Center vanaf 19:00 uur open. Het wordt een wat Amerikanen ‘Dutch Party’ noemen. Wij zeggen juist een Amerikaans feestje. Het betekent dat je zelf eten en drinken mee kunt nemen. Standaard zijn in het centrum koffie, thee, diverse soorten sapjes en bronwater aanwezig. Het wordt een avond vol ontspannen samenzijn, met mogelijk ook (live) muziek en dans.

 

Verder wordt er voortaan iedere maand een ronde-tafel-gesprek gehouden over een specifiek thema onder leiding van John Consemulder. Daaraan zullen telkens drie gasten deelnemen en een gespreksleider deelnemen. Afsluitend is er een paneldiscussie met het aanwezige publiek. Deze ronde-tafel-gesprekken worden opgenomen en uitgezonden door Healing Sound Movement Televison (HSM TV: link) als onderdeel van Duurzaam24.tv (link). Op vrijdagavond 22 februari gaat het eerste ronde-tafel-gesprek over vaccineren: De Waarheid en de Spuit. De drie gasten zijn dan medisch researchjournalist Désirée Röver (website), gezondheidsprofessional Door Frankema (website) en arts Hans C. Moolenburgh sr.

 

Volgende week zaterdag (23 februari) worden er weer drie gastlezingen gegeven. De eerste presentatie, vanaf 11:00 uur, gaat over Aspartaam. Deze wordt gegeven door de gespreksleider van de voorgaande avond: John Consemulder van Healing Sound Movement (link). ‘Aspartaam’ is ook de titel van zijn aankomende boek. Daarin beschrijft hij het ware gezicht van de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie en de ‘handlangers’ in de ‘handel in ziekte’ zoals patiëntenverenigingen, PR-bureaus, adviescommissies, onderzoeksinstituten, maar ook de draaideurenpolitiek en de collusie met de regelgevingsautoriteiten. In deze lezing gebruikt John de neurotoxische en kankerverwekkende kunstmatige zoetstof Aspartaam als schoolvoorbeeld om de belangenverstrengeling, het machtsmisbruik, de geheimhouding, de onderzoeksfraude en de corruptie die deze industrie zo kenmerkt, bloot te leggen. Hij biedt ook een gezonde oplossing voor de zieke zorg, die zich net als de industrie waar het mee in bed ligt, niet VIT (Verantwoordelijk, Integer, Transparant) gedraagt. Hoe ziek is de industrie en hoe VIT zijn wij eigenlijk? En wat is er nodig voor een gezonde zorg? Hoe zit het met de veiligheid en effectiviteit van medicijnen en vaccinaties? Waarom wordt de ‘ War on Cancer’ na 100 jaar alleen maar gewonnen door kanker? Waarom wordt alleen ziekte bestreden, maar gezondheid niet preventief bevorderd? En waarom worden volledig veilige (en effectieve en kostenbesparende!) kruiden, homeopathische middelen en natuurlijke geneeswijzen wel systematisch onderdrukt, terwijl onveilige en ineffectieve medicijnen zonder echt getest te zijn, wel worden toegelaten op de markt? Wat hebben de Codex Allimentarius, de EU en uw portemon-NEE hier mee te maken? En waarom heeft onze Minister van Volksgezondheid hier nog geen tabak van? Wat is gezondheid eigenlijk en waarom leven wij steeds langer, maar zijn we vaker en ernstig ziek? Op al deze vragen en meer zal John ingaan tijdens zijn lezing. Ook draagt hij oplossingen aan, waarbij bereidwilligheid om een echt effectieve en preventieve gezonde zorg, de enige voorwaarde is voor de transformatie naar een nieuw medisch model, een nieuwe geneeskunst en een nieuwe gezondheidszorg!

 

De tweede presentatie op zaterdag 23 februari, vanaf 13:00 uur, wordt gegeven door Elisabeth (Els) Umans van Passievol Leven.nl (link). Deze lezing gaat over hoe je extra menselijk potentieel ontwikkelt en waarom is dit zo belangrijk voor welzijn en geluk. Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin mensen ‘wakker’ worden. Een tijd waarin steeds meer mensen ‘bewust worden’ van wie zij werkelijk (van binnen) zijn. En een tijd ook waarbij het menselijk gevoel, verantwoordelijk voor 'het extra menselijk potentieel', steeds belangrijker wordt. De treden van de trap van de menselijke ontwikkeling (à la Dabrowkski): Wat is het extra menselijk potentieel en op welke manier vindt er ontwikkeling van dit potentieel plaats? En wat heeft ‘gevoel’ daar eigenlijk mee te maken? Tijdens de lezing wordt uitgelegd hoe dit zit en ook wat er bedoeld wordt met de ‘menselijke trap van ontwikkeling’. Je krijgt de kans om via een ‘signaleringslijst indicatie extra potentieel’ te achterhalen waar jouw unieke talenten liggen alsmede zicht te krijgen op jouw plaats op de trede van de menselijke trap van ontwikkeling. Ook wordt uitgelegd op welke manier men hoger klimt op deze menselijke trap van ontwikkeling  en waarom dit belangrijk is voor persoonlijk welzijn en geluk (link). Achtergrondinformatie: In 2010 deed Els een ontdekking welke voortkwam uit een onderzoek naar hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid was al wetenschappelijk bewezen, maar nieuw was dat Els een verband aantoonde tussen hooggevoeligheid en extra ontwikkelingspotentieel (link). Omdat vooral hooggevoelige kinderen met extra ontwikkelingspotentiële problemen ondervinden in het huidige onderwijssysteem, bedacht zij een concept voor ‘Nieuwetijdsonderwijs’ (link, radio-interview). Overigens worden er nu al serieuze stappen gezet om dit model in de praktijk te brengen. Wil je hier meer over weten of helpen met het tot stand brengen? Kom dan ook naar de lezing of neem contact op met Els.

 

De derde presentatie, vanaf 15:00 uur, gaat over geo-engineering en wordt gegeven door Marc Juncker. In zijn boek ‘Terra Incognita: onze planeet redden in 80 dagen’ schetst Marc een realistisch scenario voor het op korte termijn oplossen van onze mondiale problemen. Marc is Fransman van geboorte, bezit de Belgische nationaliteit en woont tegenwoordig in de buurt van Dresden in Duitsland. Oorspronkelijk heeft hij economie gestudeerd, maar dit heeft moeten plaats maken voor een carrière als piloot. Naast examinator voor het Directoraat-Generaal in Brussel is hij ook een tijdje gastdocent klimatologie geweest. Deze disciplines komen terug in zijn boek, wat is ingedeeld in drie bedrijven. In de eerste twee bedrijven worden de meest existentiële problemen op onze planeet aan de kaak gesteld. Is het gat in de ozonlaag wel degelijk gedicht? Wie zijn de tenoren in de klimaatcarrousel, waarbij zij ons absurde belastingen opdringen in naam van de redding van de planeet? Wat is de rol van de industriële landbouw? Wat is de echte agenda van ondernemingen zoals Monsanto? En wat moeten we met geo-engineering, het trekken van strepen in de lucht? Op al deze antwoorden krijgt de lezer een onderbouwd antwoord. Het derde bedrijf reikt oplossingen aan, waaronder de introductie van een universeel communicatiesysteem met planten waardoor de huidige klimatologische perikelen een halt toe geroepen kunnen worden. Deze techniek schept een volledig nieuw referentiekader waaruit een nieuw maatschappijmodel zal voortvloeien dat niet gebaseerd is op angst en geweldspiralen, maar op wederzijds respect tussen mens, fauna en flora. Investeringen die onze biotopen daadwerkelijk ten goede komen zullen niet meer op de kostenzijde van de balans verschijnen, maar geactiveerd en jaarlijks geherwaardeerd worden. Op deze wijze wordt er duurzame waarde gecreëerd. Indien toegepast op grote schaal zal dit de staatshuishoudingen opnieuw rechttrekken, openbaar dienstbetoon opnieuw mogelijk maken en welvaart scheppen. De ‘bal’ ligt echter in ons kamp. Niemand van de ‘elite’ zit te wachten op dergelijke oplossingen, want misère is namelijk erg lucratief. Marc presenteert deze oplossingen in een notendop in een filmpje op youtube (link). Marcs presentatie duurt anderhalf uur. Na een korte pauze is er daarna van 17:00 uur tot 18:00 uur de gelegenheid om hem gericht vragen te stellen.

 

Kijk voor meer informatie over het activiteitenprogramma in het Pateo Center op de Nederlandstalige agenda op Pateo.nl. Voor alle activiteiten geldt dat de deelname op volgorde van aanmelding is. Zonder aanmelding is deelname dus niet mogelijk.

 

Graag tot (weer-) ziens in het Pateo Center te Oudewater. En bedankt voor het lezen (en eventueel doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met warme hartegroet,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Pateo Center: Centrum voor Heelkunde (Wholly Science)

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de drieënveertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.