Pateo Nieuwsbrief (van 22 februari 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief044.htm

 

o       Hoe alle kalendersystemen samen naar de precessiecyclus wijzen

o       Wie doet mee met een leefgemeenschap in Wageningen?

o       Nooit geweten dat je dit ook kan eten

o       Beantwoording van lezersvragen

o       Wat is er de komende periode te doen in het Pateo Center?

 

Hoe alle kalendersystemen samen naar de precessiecyclus wijzen

De Chinese dierenriem onderscheidt 12 jaardieren. Zo leven we bijvoorbeeld op dit moment in het Jaar van de Slang. Daarnaast kent de Chinese Astrologie een ritme waarin Yin en Yang elkaar jaarlijks afwisselen. Het huidige Chinese jaar (vanaf 10 februari jl.) is een Yin-jaar. Als derde wisselen in deze Chinese Astrologie de elementen vuur, aarde, metaal, water en hout elkaar om de twee jaar af. Dit alles tezamen maakt dat er 60 verschillende jaarenergieën zijn volgens de Chinese Astrologie. We hebben overigens ook 60 minuten in een uur en 60 seconden in een minuut. Sinds de plotselinge verschijning van een hoogontwikkelde beschaving in Sumerië (officieel ongeveer 5000 jaar geleden) kennen we de aantallen van 6 en 60 als eenheden. Het aantal booggraden in een cirkel is een vermenigvuldiging van beide eenheidsmaten.

 

Ik duid de Nine Star Ki aan als de Japanse Astrologie, omdat Ki de Japanse aanduiding van het Chinese Chi. We zouden het ook Oosterse Astrologie kunnen noemen, maar dan ontstaat mogelijk verwarring met de Chinese Zodiak, die ik dus de Chinese Astrologie noem. In de Nine Star Ki worden tijdperioden (zoals jaren) verdeeld in 9 opeenvolgende energieën (waarin we weer de 5 elementen vuur, aarde, metaal, water en hout tegenkomen).

 

In de Westerse Astrologie wordt een jaar verdeeld in drie-eenheden van Vuur, Aarde, Lucht en Water. Dit noem ik de 4 Vitale Energieën. Laten we nu eens veronderstellen dat dit ritme zich ook over de jaren (telkens vanaf de lente-nachtevening) heen manifesteert. We hebben dan een ritme wat zich om de 4 jaren herhaald. Indien we aannemen dat 2012 een Aarde-jaar was, dan begint op 20 maart a.s. (vanaf 11:02 uur) een Lucht-jaar.

 

Wat krijgen we wanneer we deze drie astrologische cycli combineren? De Chinese Astrologie kent een cyclus van 60 jaar, de Japanse Astrologie van 9 jaar, en we veronderstellen een cyclus van 4 jaar voor de Westerse Astrologie. Het product van deze drie cycli (60 maal 9 maal 4) is 2160 jaar. Dat product is precies gelijk aan een ‘Grote Maand’, namelijk een twaalfde deel van het Grote Jaar van 25.920 (kleine) jaren. Dit Grote Jaar is voor alle duidelijkheid dus de precessiecyclus, waarin we een onophoudelijke op-en-neergang kennen van vier tijdperken: IJzer, Brons, Zilver en Goud. In het jaar 2012 vond de overgang van het IJzeren Tijdperk naar het Bronzen Tijdperk plaats, via de opvolging van de Grote Maand (of Aeon) van Vissen (Pisces) door de Grote Maand (of Aeon) van Waterman (Aquarius).

 

Evangelie

Beginteken

Afbeelding

Seizoen

Energie

Matteus

Waterman

Mens

Winter

Lucht

Marcus

Leeuw

Leeuw

Zomer

Aarde

Lucas

Stier

Stier

Lente

Vuur

Johannes

Schorpioen

Adelaar

Herfst

Water

 

De vier evangeliën in het Nieuwe Testament van de boekencollectie genaamd de Bijbel gaan in eerste instantie over de vier energieën en staan verder boordevol verwijzingen naar het afgelopen Vissen-tijdperk. Wie anno 2013 nog steeds denkt dat Jezus echt als mens heeft geleefd, die heeft blijkbaar de onmiskenbare waarheid van de Wholly Science nog niet geproefd. Wholly Science verklaart namelijk waarom Jezus de Zon van God is. In het Evangelie van Lucas lezen we in hoofdstuk 22 “… zal jullie een man tegemoet komen die een kruik water draagt. Volg hem naar het huis waar hij binnengaat …”. In 2012 zijn we dat huis van de Waterman binnengegaan, voor een periode van 2160 jaar. En de verhalen van de Oude Testament gaat over de voorgaande Aeonen, namelijk Ram (Abraham = Ab Ram = van Ram) en Stier (‘Het Gouden Kalf’, wat dus eigenlijk een Bronzen Stier was). De Aeonen van Ram en Vissen samen vormden het IJzeren Tijdperk en duurden in totaal 4320 jaar. De Klok van Gizeh (video) kent meerdere verwijzingen naar dit aantal. Nu leven we dus opnieuw in het Bronzen Tijdperk, net als in de periode voor die van (= Ab) Ram.

 

De namen van de vier evangeliën zijn nadrukkelijk niet de auteursnamen, want deze boeken zijn anoniem, in de derde persoon, in het Grieks (!) geschreven, allemaal pas na het jaar 70 van onze jaartelling. De personificatie van God’s zon als een mens van vlees en bloed is verzonnen door de Romeinse keizerlijke familie Flavian. Iemand die daar uitgebreide studie naar heeft gedaan Joseph (Joe) Atwill (blog). In 2003 verscheen zijn boek ‘Caesar's Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus’, wat veel stof heeft doen opwaaien. Waarschijnlijk zal Joe op 11 maart te gast zijn bij Pateo Radio (link), want tot die tijd verkeert hij in Indonesië met een slechte internetverbinding.

 

De totale precessiecyclus alias Het Grote Jaar duurt, zoals aangegeven, 25.920 jaar. Iedere 72 jaar schuift deze cyclus precies één booggraad op. De getallen 72 en 360 spelen ook in de Maya-astrologie een belangrijke rol. Het aantal van 360 noemen de Maya’s een Tun. In de Maya-astrologie neemt de Tzol’kin een centrale plaats in. Deze kalender kent 260 verschillende etmaalcodes (door de combinaties van 20 etmaal-Zegels en 13 etmaal-Tonen). Precies 72 rondgangen van de Tzol’kin (van telkens 260 opeenvolgende etmalen) staat exact gelijk aan 52 Tun-periodes (van telkens 360 opeenvolgende etmalen). We kennen het aantal van 52 van het aantal weken in een jaar, want 52 maal 7 dagen in een week is op ongeveer één en een kwart etmaal na precies gelijk aan een rondgang van onze planeet om de centrale ster in het midden van ons zonnestelsel. En het aantal van 72 komt precies overeen met de hoek tussen de punten van het pentagram. Dus zoals 52 met 7 is verbonden, zo is 72 met 5 verbonden.

 

We hebben vier astrologische methoden: de Westerse Zodiak, de Chinese Zodiak, de “Japanse” Nine Star Ki en de Tzol’kin van de Maya’s. Onze voorouders hebben deze kalendersystemen voor ons achtergelaten, opdat de kennis over de precessiecyclus niet verloren zou gaan. Nemen we bijvoorbeeld 432 cycli van de 60-jarige Chinese Zodiak-cyclus, dan komen we precies op 25.920 jaar, wat zoals aangegeven de lengte is van de precessiecyclus. Ook hier zien we weer het belang van het getal 432, wat tevens de natuurlijke frequentie in trillengen per seconde (Hertz) is van de toon La of de noot A. Golfballen met precies 432 kuiltjes leveren bovendien maximale, windbestendige prestaties op de lange afstand. Het aantal van 432 is het dubbele van de derde macht van 6. In mijn uitleg van het priemritme zien we hoe belangrijk de getallen 2 en 3 zijn. En dat zien we ook in de onderlinge verhoudingsgetallen van de natuurzuivere toonladder van Pythagoras, die een centrale plaats inneemt in de Wholly Science. Wholly Science laat zien hoe werkelijk alles met alles verbonden is. Ook de vier astrologische methoden zijn dus onderling verbonden, via zowel de energieën en de elementen, maar ook via de overkoepelende precessiecyclus.

 

Wie doet mee met een leefgemeenschap in Wageningen?

Momenteel is er unieke locatie in Wageningen te koop, waar we gezamenlijk een grote leefgemeenschap kunnen realiseren. De plannen hiervoor zijn al in een vergevorderd stadium. Wil jij hieraan meedoen? Dat kan als meebetalende bewoner, maar ook als financier of investeerder. Heb je interesse om concreet bij te dragen aan een nieuwe manier van leven, neem dan even contact op via: Community @ Pateo.nl.

 

Nooit geweten dat je dit ook kan eten

Afgelopen dinsdagavond verzorgde Anneke Bleeker van de Gezond Verstand Avonden (link) een zeer boeiende lezing over allerlei eetbare gewassen die gewoon om ons heen groeien. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om vruchten als de rozenbottel, bloemen als die van het madeliefje, de stengels van de paardebloem en de wortels van de pastinaak. Anneke liet niet alleen prachtige foto’s zien van al dit gratis voedsel, ook toonde ze foto’s van vele heerlijke gerechten waarin dit natuurlijke voedsel is verwerkt. Enkele jaren geleden kwam Anneke in het nationale nieuws als verontruste moeder (website) omdat ze van dichtbij de zeer schadelijke gevolgen van vaccineren had mee mogen maken. Persoonlijk vond ik het erg jammer dat de opkomst bij deze zeer informatieve lezing zo gering was. Lieve lezer bij wie de schoen past, waarom heb jij deze lezing overgeslagen? Nu steeds meer mensen minder te besteden hebben is het juist een zegening dat de natuur ons ons dagelijkse eten aanreikt, precies zoals staat beschreven in de boeken over de belevenissen van Anastasia. Dat hoeft dus helemaal geen utopie te zijn, wanneer we onze ogen openen.

 

Beantwoording van lezersvragen

Voor mijn gevoel heb ik alles wat er te schrijven valt inmiddels zo’n beetje wel geschreven. Daarom stap ik over van de push- naar de pull-aanpak. Ik zal via de nieuwsbrieven voortaan antwoord geven op lezersvragen. Uiteraard zal ik dat geanonimiseerd doen, zodat de privacy van de vragenstellers gewaarborgd blijft. Zijn er zaken waarvan jij benieuwd bent naar mijn wetenschappelijke visie daarop, mail me dan jouw vraag via Nieuwsbrief @ Pateo.nl. Ook in mijn wekelijkse uitzendingen van Pateo Radio zal ik af en toe ingaan op vragen van luisteraars, zoals aankomende maandagavond (link). Mijn kracht ligt daarbij, voor alle duidelijkheid, op het vlak van Wholly Science (oftewel wetenschap in de volle breedte). Zelfs op mondiaal niveau is mijn kennis van Wholly Science volstrekt uniek, zo weet ik inmiddels, maar het heeft misschien tijd nodig voordat duidelijk wordt hoe belangrijk deze kennis is voor de mensheid van dit moment. Ondertussen ga ik gewoon door met mijn eigen ontwikkeling. Dat ik daardoor nog verder voor de muziek uit kom te lopen weet ik, maar ik kan niet anders. Er zullen vast en zeker mensen naar het Pateo Center komen die in staat zijn om de Wholly Melodieën door te geven aan de marcherende muziekanten.

 

Wat is er de komende periode te doen in het Pateo Center?

Vanavond (22 februari) is er het eerste ronde-tafel-gesprek van Healing Sound Movement Televison (HSM TV: link), als onderdeel van Duurzaam24.tv (link). Deze eerste aflevering gaat over vaccineren: De Waarheid in de Spuit (link). De gespreksdeelnemers zijn medisch researchjournalist Désirée Röver (website), gezondheidsprofessional Door Frankema (website) en arts Hans C. Moolenburgh sr. Gespreksleider is John Consemulder. Ook WantToKnow.nl is hierbij aanwezig (link).

 

Morgen (zaterdag 23 februari) worden er weer drie gastlezingen gegeven. Vanaf 11:00 uur spreekt John Consemulder van Healing Sound Movement (link) over Aspartaam, wat tevens de titel van zijn aankomende boek is. Vanaf 13:00 uur spreekt Elisabeth (Els) Umans van Passievol Leven.nl (link) over hoe je extra menselijk potentieel ontwikkelt en waarom is dit zo belangrijk voor welzijn en geluk. De derde presentatie, vanaf 15:00 uur, gaat over geo-engineering en wordt gegeven door Marc Juncker, waarin hij uitgebreid ingaat op zijn boek ‘Terra Incognita: onze planeet redden in 80 dagen’. Lieve lezer van de nieuwsbrief, kom alsjeblieft naar deze belangrijke lezingen. Ook wanneer je geen tijd hebt gehad om je aan te melden ben je van harte welkom. We doen de aanmelding dan wel alsnog bij binnenkomst.

 

Dinsdag (26 februari) wordt de workshop ‘Enneagram’ gegeven, en woensdag (27 februari) de workshop ‘Feng Shui’. Donderdag a.s. (28 februari) is er geen filmavond, omdat ik dan op uitnodiging van Make Manifest een presentatie over Heelheidsbewustzijn geef in Rotterdam.

 

Op zondagmiddag 3 maart van 14:00 uur tot 17:00 uur verzorgen Alex van der Werf ("Make it fun and simple": website) en Wouter de Jong ("Walk your talk": website) voor het eerst de presentatie ‘Van supermarkt naar Superfoodmarket’ (Flyer).

 

Op dinsdagavond 5 maart presenteert Jean-Paul Kersten van het bedrijf Floww International (website) hun oplossing voor de bescherming van kinderen tegen elektromagnetische straling.

 

Op woensdagavond 6 maart is er weer een open avond, gevolgd door de filmavond op 7 maart. Op vrijdagavond 8 maart geeft Nynke Muntendam de workshop “Er zit muziek in”, en aansluitend een lezing over hoe dit toegepast wordt voor mensen met autisme.

 

Op zaterdag 9 maart worden er weer drie gastlezingen gegeven. De eerste presentatie, vanaf 11:00 uur, gaat over Eénzijn en wordt gegeven door Wim Roskam van Akaija.com (link). De tweede presentatie, vanaf 13:00 uur, gaat over Eiwitten en wordt gegeven door Bert-Jan Muller van Slaapt Gij Nog? (Flyer). En de derde presentatie, vanaf 15:00 uur, wordt gegeven door René Klever van Wij Zijn Klaar.nl (link).

 

Op zondag 10 maart is er weer een bijeenkomst van Nulpuntgroep rondom Frank Bonte, met deze gezondheid als onderwerp. Het programma staat ook deze keer weer open voor iedereen.

 

Kijk voor meer informatie over het activiteitenprogramma in het Pateo Center op de Nederlandstalige agenda op Pateo.nl. Voor alle activiteiten geldt dat de deelname op volgorde van aanmelding is. Zonder aanmelding is deelname dus niet mogelijk.

 

Graag tot (weer-) ziens in het Pateo Center te Oudewater. En bedankt voor het lezen (en eventueel doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

Pateo Center: Centrum voor Heelkunde (Center for Wholly Science)

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de vierenveertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.