Pateo Nieuwsbrief (van 28 maart 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief049.htm

 

o       Deze nieuwsbrief verschijnt een etmaal eerder

o       Wat vieren we nu werkelijk met Pasen?

o       Steeds meer mensen stellen zich open voor Wholly Science

o       Het Pateo Center is beschikbaar voor groepsbijeenkomsten

o       Wat is er de komende periode te doen in het Pateo Center?

 

Agenda van het Pateo Center:

Donderdagavond 4 april : lezing door Anton Teuben

Vrijdagavond 5 april : samenvattende presentatie over Wholly Science

Zaterdag 6 april : lezingen door Frits van der Blom, Bert-Jan Muller en Onno Nieveen

Zondag 7 april : Wholly Science – Grand Tour (Nederlandstalig)

Zondagavond 7 april : investeerdersbijeenkomst

Vrijdagavond 3 mei : lezing door Gerrit Jansen

Zaterdagmiddag 4 mei : informatiebijeenkomst SOPN

(kijk bij de Agenda op Pateo.nl voor meer informatie)

aanmelden via: Center @ Pateo.nl (zonder spaties)

 

Deze nieuwsbrief verschijnt een etmaal eerder

Volgens het vaste wekelijkse ritme zou deze negenenveertigste nieuwsbrief pas morgen verschijnen. Het is dan echter Goede Vrijdag, en dan ben ik niet in de gelegenheid de Pateo Nieuwsbrief te versturen. Daarom verschijnt deze nieuwsbrief vandaag al, op Uitstekende Donderdag.

 

Wat vieren we nu werkelijk met Pasen?

Paaszondag valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan volgend op de lente-equinox. Deze lente-nachtevening viel dit jaar op woensdag 20 maart (om 11:02 uur Nederlandse tijd, om precies te zijn). Gisteren (woensdag 27 maart) was het de eerste volle maan na deze lente-equinox (om 10:28 uur, om precies te zijn). Daarom is het dus komende zondag Pasen.

 

Onwetende gelovigen menen dat Jezus Christus ongeveer tweeduizend jaar geleden op Goede Vrijdag als mens is gekruisigd. Wie dat wil geloven moet dat uiteraard helemaal zelf weten. Ik wil echter niet geloven, want ik wil weten. En Wholly Science stelt me gelukkig in staat om dat te weten te komen. Wholly Science bewijst namelijk dat Jezus Christus onze zon is, die ik, net als de Oude Grieken, Helios noem. Jezus, de zon van God, wordt ieder jaar opnieuw gekruisigd tijdens de winter-zonnewende. Daarna is de boogbaan, die onze-Vader-die-in-de-Hemel-is beschrijft, gedurende drie dagen dood. Deze baan wordt dan niet telkens kleiner, zoals in de daaraan voorafgaande periode, maar ook niet groter. Geen verandering kunnen we typeren als zijde dood. Na precies drie etmalen dood te zijn geweest, wordt deze boogbaan vanaf 25 december weer iedere dag een beetje groter. Op 25 december herrijst Jezus dus uit het graf, en wordt Gods zon wedergeboren. Daarom vieren we met Kerst de wedergeboorte van het goddelijke Licht dat via Christus onvoorwaardelijk aan ons allen wordt gegeven (niemand uitgezonderd). Ere zij Hem in den Hoge!

 

De meest recente kruisiging van Jezus was dus absoluut niet op een Goede Vrijdag (zijnde de vrijdag voor Pasen), maar op vrijdag 21 december 2012 (om 12:11 uur onze tijd), de datum waarover zoveel ophef was. Bij de zonsopkomst op dinsdag 25 december bleek gelukkig ook deze keer weer dat Jezus uit de dood was opgestaan, en dat het Licht weer begonnen was met het steeds verder terugdringen van de Duisternis.

 

Met Kerst vieren we dus de jaarlijkse comeback van het Licht. Het duurt echter tot na de lente-zonnewende voordat er in een etmaal meer Licht dan Duisternis is. Dat vieren we dus met Pasen. Pasen is dus het Passeerfeest, waarbij het Licht de Duisternis heeft ingehaald. In het Engels heet het daarom ook Passover. En het Hebreeuwse woord pesah heeft dezelfde betekenis, in het Engels geschreven als Pesach. Maar waarom vieren we Pasen dan niet gewoon tijdens de lente-equinox? Daar gaat het toch om? Waarom pas dagen (en soms zelfs weken) daarna, op de eerste zondag na volle maan? Dat is, lieve nieuwsbrieflezers, omdat wij al onze Celestijnse Goden vereren. Al onze Verlichte Goden wonen in de Hemel. Alle Lichten die we in de Hemel kunnen waarnemen, dat zijn dus onze Goden. De twee grootste Goden die wij met het blote oog vanaf het aardoppervlak kunnen waarnemen, dat zijn onze zon (Helios) en onze maan (Luna). De mannelijke zonnegod Helios (of Ra) verlicht ons overdag. En ’s nachts regeert de vrouwelijke maangodin Luna. Om beide Grootste Goden te vereren vieren we (in Nederland) Pasen zowel op de zondag (het etmaal van Koning Helios) als op de maandag (het etmaal van Koningin Luna). We baseren deze viering zowel op de jaarlijkse zonnecyclus (dus zo snel mogelijk na de lente-equinox) als op de maandelijkse maancyclus (dus zo snel mogelijk na de volle maan). Wholly Science laat zien dat de aanleiding voor Pasen pure wetenschap is. Met geloof heeft het volstrekt niets te maken. Geloven is voor mensen die te lui of te dom zijn om de werkelijke waarheid echt te begrijpen.

 

Steeds meer mensen stellen zich open voor Wholly Science

Afgelopen weekeinde was Wholly Science Weekend in het Pateo Center in Oudewater. Op de vrijdagavond was er een overzichtslezing. En op zaterdag werd gedurende een marathon van twaalf uren een Wholly Science Masterclass gegeven. Voor beide bijeenkomsten was veel belangstelling. Afgelopen zondag is het eerste deel van deze marathon in het Engels opgenomen, wat inmiddels online staat, met grote dank aan MuHaCiRo (link). Ik merk dat steeds meer mensen zich open durven te stellen voor Wholly Science. Wholly Science vraagt echter wel een totaal andere manier van denken. Deze manier is een integratie van zowel analytisch als wholistisch denken. De meeste mensen hebben zich opgesloten in één van beide manieren, en hebben zich daardoor ook afgezet tegen de andere manier. De analisten hebben daarom grote moeite met al die wholistische verbanden die Wholly Science onthult. De wholisten hebben daarentegen grote moeite met de fundamentele analysetechnieken die Wholly Science hanteert, zoals de cijferrekenkunde en de magische vierkanten.

 

Wil jij ook kennis maken met de kracht en schoonheid van Wholly Science, dan kun je op vrijdagavond 5 april weer een overzichtslezing bijwonen. Een marathon van zes lezingen op een dag ga ik niet nog een keer doen. Maar een halve marathon is misschien een beter idee. Op zondag 7 april kun je deelnemen aan de Wholly Science Grand Tour. Je krijgt dan in drie lezingen van ieder anderhalf uur de belangrijkste inzichten van Wholly Science gepresenteerd, aangevuld met de meest illustratieve voorbeelden. Wil je wel het Hele Verhaal van Wholly Science tot je nemen, ga dan mee met de Wholly Science Week vanaf 14 april in Noordoost Frankrijk.

 

Het Pateo Center is beschikbaar voor groepsbijeenkomsten

Wil jij in de tweede helft van april een groepsbijeenkomst houden en zoek je nog naar een geschikte locatie, neem dan even contact met mij op. Het Pateo Center in Oudewater ligt centraal in de randstad en kan groepen tot ongeveer 150 personen ontvangen. Wat ik graag wil is dat het Pateo Center ook wordt gebruikt wanneer ik er zelf niet bij kan zijn. Er is dan een gastvrouw die zorgt dat dit ook mogelijk is. Het Pateo Center zoekt overigens nog meer vrijwilligers. Misschien iets voor jou?

 

Wat is er de komende periode te doen in het Pateo Center?

Volgende week donderdagavond (4 april) geeft Anton Teuben, oprichter van Niburu en SOPN een gastlezing. Op vrijdagavond 5 april is er weer samenvattende presentatie over Wholly Science. Op zaterdag 6 april zijn er weer drie gastlezingen. Huisarts (in ruste) Frits van der Blom zal het dan hebben over voeding en fysieke degeneratie, gesundheitsberater Bert-Jan Muller over vetten, en ingenieur Onno Nieveen over duurzame gezondheid zonder overgewicht. Zondag 7 april is er overdag de Wholly Science Grand Tour, en ’s avonds is er een besloten bijeenkomst voor investeerders. Op donderdag 11 april is er weer een open uitwisselingsavond. In verband met de Wholly Science Week en de Energieweek, beiden in de tweede helft van april in het Franse Centre Lothlorien, is er daarna pas op vrijdagavond 3 mei weer een activiteit in het Pateo Center. Dan zet numeroloog Gerrit Jansen de aanwezigen op hun nummer. De dag erna (zaterdag 4 mei) houdt de SOPN een informatiebijeenkomst in Oudewater.

 

Kijk voor meer informatie over het activiteitenprogramma vanuit Pateo op de Nederlandstalige agenda op Pateo.nl. Voor alle activiteiten geldt dat de deelname op volgorde van aanmelding is. Zonder aanmelding is deelname dus niet mogelijk.

 

Naast diverse warme en koude dranken kunnen er nu ook warme gerechten en versgeblende smoothies worden besteld in de keuken van het Pateo Center.

 

Graag tot (weer-) ziens in het Pateo Center te Oudewater. En bedankt voor het lezen (en eventueel doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid / Pateo.nl – Wholly Science

 

Pateo Center: Centrum voor Heelkunde / Center for Wholly Science

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de negenenveertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.