Pateo Nieuwsbrief (van 19 september 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief064.htm

 

o       De Pateo Nieuwsbrief heeft een week overgeslagen

o       Heeft de Vrije Media de aanval op Syrië voorkomen?

o       De 10 Grootste Mythen : Nr. 10. De Mythe van het Joodse ras

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

De Pateo Nieuwsbrief heeft een week overgeslagen

Pas na het versturen van de 63e Pateo Nieuwsbrief op 5 september j.l. realiseerde ik me dat ik die week erop helemaal niet in staat zou zijn om deze wekelijkse nieuwsbrief rond te sturen. Om dit te compenseren heb ik vervolgens snel een artikeltje online gezet (link). Deze verhindering had te maken met het verblijf van Santos Bonacci in Amsterdam (mede mogelijk gemaakt door Mark en Paul, waarvoor mijn hartelijke dank). Zoals aangekondigd staan de video’s van Santos’ lezing en mijn introductie inmiddels online, met dank aan MuHaCiro (link). 

 

Heeft de Vrije Media de aanval op Syrië voorkomen?

In de vorige Pateo Nieuwsbrief werd uitgelegd dat de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede uit 2009 beslist oorlog wilde gaan voeren tegen Syrië (link). Terwijl de gecontroleerde media onverstoorbaar doorging met oorlogspropaganda op basis van ongegronde beweringen door oorlogspresident Barry Soetoro (beter bekend als Barack Obama) en oorlogsminister John Kohn (beter bekend als John Kerry). Zelfs nadat het zonneklaar was dat de ingehuurde neprebellen verantwoordelijk waren geweest voor de gifgasexplosie op 21 augustus jl., gaven de Vrije Media massaal openheid over deze valse beschuldigingen. Sommigen beweerden vervolgens dat de Vrije Media daardoor de geplande aanval op Syrië hebben kunnen voorkomen. Ik denk echter dat het ‘spelletje’ iets ingewikkelder in elkaar steekt. Opeens mocht Vladimir Putin zich namelijk ontpoppen als de grote winnaar. Laten we daarom maar even teruggaan naar zaterdag 10 april 2010. Op die dag vond er een staatsgreep plaats in Polen doordat het Poolse regeringsvliegtuig met aan boord president Lech Kaczynski en vele andere Poolse topbestuurders in Rusland is verdwenen. Dit vliegtuig-‘ongeluk’ (met officieel 96 inzittenden) kwam erg goed uit voor de machtskakkerlakken die proberen deze planeet compleet in hun greep te krijgen, want Polen wilde destijds niet meedoen met de WHO-vaccinatiewaanzin, en ook niet met de maffiapraktijken van de EU en het IMF. Via een door OlympicZion.nl samengestelde video kun je zien dat het nabij de Russische stad Smolensk neergestorte vliegtuig helemaal niet het Poolse regeringsvliegtuig was (link). Waarschijnlijk zijn president Lech Kaczynski en zijn vrouw samen met de overige 87 passagiers naar een andere locatie gevlogen en daar om het leven gebracht. Het vliegtuig dat in de buurt van Smolensk is gecrasht had slechts vier mensen aan boord, die vervolgens na de opzettelijke crash één voor één met pistoolschoten zijn vermoord. Omdat deze Poolse staatsgreep in het door Vladimir Vladimirovich Putin geleide Rusland is uitgevoerd, concludeer ik dat Putin op zijn minst medeplichtig is aan deze massamoord. Het toneelstukje rond Syrië heeft voor mij daarom duidelijk gemaakt dat de controlefreaks vinden dat het tijd is om aan de derde en finale wereldoorlog te beginnen. Putin en Soetoro zullen daarbij dan waarschijnlijk de strijdende stromannen zijn, mits ze niet te lang meer wachten. Willen wij deze oorlog ook? Zo niet, zullen we dan samen een einde maken aan de planetaire gijzeling door de machtskakkerlakken? Hoe? Door ons, om te beginnen, onderling te verbinden, en de nadruk te leggen op ons gezamenlijke belang: echte vrijheid om samen te kunnen leven in harmonie, eerlijkheid en openheid.

 

De 10 Grootste Mythen : Nr. 10. De Mythe van het Joodse ras

In deze en de komende negen nieuwsbrieven van Pateo.nl worden de tien grootste mythen ontzenuwd. Zoals (te doen) gebruikelijk tellen we daarbij af van 10 naar 1. In deze Pateo Nieuwsbrief is daarom als eerste mythe nummer 10 aan de beurt. Dit is de mythe dat er een afzonderlijk Joods ras zou bestaan.

 

Laten we beginnen bij het begin door terug in de tijd te gaan naar de oorsprong van deze mythe. In Genesis, het eerste boek van zowel de Bijbel als de Torah, wordt gesproken over een zekere Jakob uit Kanaän, zoon van Izaäk en kleinzoon van Abraham. Deze Jakob was een dief, want hij stal het eerstgeboorterecht van zijn oudere broer Esau. Later nam deze Jakob de naam Israël aan. Hij kreeg twaalf zonen, bij vier verschillende vrouwen: Aser, Benjamin, Gad, Issaschar, Jozef, Juda, Levi, Dan, Nafthali, Ruben, Simeon en Zebulon. Op de één of ander manier kwamen alle nakomelingen van deze twaalf zonen in Egypte terecht. Na een oponthoud van 40 jaren in een nabijgelegen woestijn bracht een zekere Mozes deze vermeende afstammelingen van Jakob alias Israël weer terug naar Kanaän, zo lezen we Genesis. Zelfs wikipedia geeft aan dat er geen enkel historisch bewijs is voor dit verhaal, terwijl er in de tijd van de Oude Egyptenaren toch best veel werd opgeschreven. Maar goed, stel nu eens dat dit allemaal toch juist is, hoe ging het dan verder met de afstammelingen van Jakob?

 

Allereerst deelden deze nakomelingen zichzelf na de regeerperiode door ene Salomo op in twee koninkrijken. De tien stammen in het noorden noemden zichzelf Israël, en de resterende twee stammen in het zuiden namen de naam Juda aan. Daarna werd dit gebied van Kanaän meermalen veroverd, en werden de vermeende nakomelingen van Jakob soms ook weggevoerd naar een ander land. Kunnen we daarna nog steeds spreken van één en hetzelfde ras (mits het daarvoor überhaupt al een etnische eenheid geweest zou zijn)? Ik denk van niet. Maar goed, laten we maar net even doen alsof dit echt zo is. Hoe noemen we dit ras dan? De Jakobieten? Of misschien de Israëlieten? Nee! De naam die dit ras voor zichzelf heeft bedacht is de Yehudi, wat ‘van de stam van Juda’ betekent. In het Engels is dit vertaald met ‘Jew’, in het Duits met ‘Jude’ en in het Nederlands met ‘Jood’. Hoe zit het dan met de andere 11 stammen?

 

In de zevende en achtste eeuw van onze jaartelling woonden een groot deel van deze (vermeende) Joden in Spanje. Ook wordt beweerd dat de stam van Dan zich in Dan-mark heeft gevestigd (waarbij het Deense woord ‘mark’ veld betekent), oftewel Denemarken in het Nederlands. En ook zouden de Vikings (even op z’n Engels) hun naam hebben ontleend aan VI Kings, waarbij VI het Romeinse cijfer 6 is. Dit zouden dan zes andere stammen zijn geweest. Wat hiervan waar is weet ik niet.

 

Wat ik wel weet is dat in diezelfde periode, in het jaar 740 om precies te zijn, koning Bulan, de heerser van het zeer gewelddadige Khazaarse rijk (gelegen ten noorden van de Kaukasus en grenzend aan de Zwarte Zee en de Kaspische Zee), besloot dat de leer van de Talmud voortaan de enige staatsreligie was. Daardoor werden alle Khazaren opeens officieel Jood. Deze Khazaarse Joden werden later de Asjkenazische Joden genoemd. Hun taal is het Jiddisch. In 1016 werd het Khazaarse rijk veroverd door Russische en Byzantijnse troepen, en vluchtte de Khazaarse koning naar Spanje. Op basis van genetisch onderzoek is in 1960 vastgesteld dat 96 procent van alle mensen die zichzelf Jood noemen afstammelingen zijn van de Khazaren, en dus nadrukkelijk niet van Juda of diens vader Jakob afstammen. Van de overige 4 procent kunnen we verder alleen stellen dat ze oorspronkelijk uit het Midden-Oosten zijn gekomen, en derhalve Semieten of Arabieren zijn. Bestaat er dus een etnisch uniek Joods ras? Nee! Allereerst zijn de mensen die zichzelf de Asjkenazische Joden noemen genetisch meer divers dan mensen van Europese afkomst, en er bestaat niet eens een Europees ras. Vormen de Sefardische Joden, afkomstig uit Spanje en Portugal, dan wel een authentiek ras? Ik neem aan dat ik deze vraag niet eens hoef te beantwoorden.

 

Het idee dat er een Joods ras zou bestaan is dus een mythe. Er zijn mensen die geloven in de Talmud en de Torah. Deze mensen hebben het Joodse geloof. Door alleen huwelijken binnen hetzelfde geloof toe te staan, kun je van een geloofsgroep echter echt geen eigen ras maken. Alleen gehersenspoelde mensen die zelf niet nadenken en ook geen eigen onderzoek doen, die kun je wellicht een dergelijke mythe doen laten geloven.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

o       Morgenavond (vrijdag 20 september) wordt er in Ede een SOPN-bijeenkomst gehouden waar ik als partijleider mijn visie zal presenteren op de rol die de SOPN nu kan gaan vervullen in onze samenleving aangezien het vertrouwen in de huidige bestuurders steeds verder instort (link).

o       Aanstaande zondag (22 september) geef ik in Hotel Flora te Hillegom bij het Centrum Asmara een lezing over de bewustwording van Heelheid (link).

o       Komende woensdagavond (25 september) is er in Almelo wat te doen, want dan geef ik ook daar een lezing over Heelheidsbewustzijn (link).

o       Volgende week zondag (29 september) geef ik in het Theosofisch Centrum in Naarden bij de Werkgroep De Nieuwe Mens eveneens een lezing over de bewustzijnsontwikkeling van Macht via Kracht naar Heelheid (link).

o       Van zondag 13 tot zaterdag 19 oktober begeleid ik in het Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne de vierde (herziene) editie van de Wholly Science Week (link). In deze week leer je jezelf (nog) beter kennen via zes complementaire methoden. Voor deze unieke week zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (- the Healing of Science and Religion -)

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de vierenzestigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.