Pateo Nieuwsbrief (van 2 oktober 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief066.htm

 

o       Betere bescherming van online privacy

o       Hoe zit dat nu met Ison en Phobos?

o       Wat moeten we denken van Edward Snowden?

o       De 10 Grootste Mythen : Nr. 8. De mythe van ‘vlees moet’

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Betere bescherming van online privacy

In de Pateo Nieuwsbrief nummer 59 (link) heb ik gewaarschuwd voor het gebruik van Google als zoekmachine. Als alternatief heb ik toen StartPage.com genoemd, omdat deze zoekmachine naar eigen zeggen geen IP-adressen opslaat (voor de digibeten onder ons: een IP-adres is een uniek nummer van de internetverbinding; waarbij IP staat voor Internet Protocol). Een bevriende internetspecialist vertrouwt echter ook deze zoekmachine niet, want zij vangen namelijk via nota bene Google geld voor elke zoekopdracht. Hij verdenkt de mensen achter StartPage.com en IxQuick.com (wat één en dezelfde club is) dat zij middels bangmakerij onwetenden misleiden door onterecht te claimen dat zij bescherming zouden bieden. Niets is minder waar, volgens hem. Zij schermen met schijnveiligheid terwijl zij het IP-adres plus de bijbehorende zoekopdracht linea recta doorzetten naar Google. Hij raadt ons daarom aan om bijvoorbeeld HideMyAss.com te gebruiken. Deze zoekmachine verbergt niet alleen het IP-adres (zoals ook StartPage beweert te doen), het beveiligt ook de internetverbinding, het verbergt de internetgeschiedenis, en het beschermt de online identiteit.

 

UPDATE

Vrijwel gelijk na het versturen de nieuwsbrief met daarin bovenstaand stukje kreeg ik van twee andere internetspecialisten de reactie dat ook HydeMyAss.com niet betrouwbaar is. Eén van hen noemde als alternatieven TorProject.org (link) en AnonyMouse.org (link). Nog beter is volgens hem het verruilen van Windows voor LINUX (wat ook nog eens gratis is). Daarop draaien bijvoorbeeld Ubuntu of Mint, en behoren virussen en spyware definitief tot het verleden. Volgens hem is voor zoekmachines Duck Duck Go (link) de beste.

 

Hoe zit dat nu met Ison en Phobos?

Het gerucht deed de ronde dat de komeet Ison zijn koers zou hebben aangepast vanwege Phobos (link). Phobos is een maan van Mars, net als Deimos. Volgens de officiële berekeningen is de kleinste afstand tussen Ison en Mars nog altijd zo’n 10,5 miljoen kilometer (wat ongeveer 20 maal de afstand tussen onze planeet Terra en haar maan Luna is). De maan Phobos bevindt zich op slechts 6000 kilometer boven het oppervlak van Mars. Indien het vermeende ruimteschip Ison zijn koers precies richting het vermeende ruimtestation Phobos zou hebben verlegd, dan praten we dus over een aanzienlijke koerscorrectie, die bovendien ook vrijwel precies op Mars zou zijn gericht. Gisteren (dinsdag 1 oktober 2013) zou dit ruimteschip dan dus hebben moeten aanleggen bij dit ruimtestation, maar dat is uiteraard helemaal niet gebeurd. Er zijn vele opmerkelijke zaken rond Phobos (zo is deze maan met een straal van ongeveer 11 kilometer opmerkelijk licht voor zijn volume; het is ook de maan met veruit de kortste afstand tot de betreffende planeet; en dan hebben we ook nog die rare aardappelvorm), maar de conclusie dat het dus een kunstmatig object moet zijn lijkt volkomen ongegrond. Een ander, zo mogelijk nog absurder gerucht is dat Ison al meer dan 130 dagen ‘stil’ zou staan. Kortom, het lijkt er sterk op dat ook de desinformatie-hype rond de komeet Ison alleen bedoeld is als afleiding, net als dit twee jaar geleden het geval was bij de komeet Elenin. Afleiding waarvoor, wil je dan misschien weten? Voor de wederkomst van de Tweede Zon? In mijn boek ‘Oorsprong en bestemming van de mens’ uit 2009 noem ik op bladzijde 137 het jaar 2013 als het jaar waarin Nibiru opnieuw zichtbaar wordt vanaf het oppervlak van onze thuisplaneet Terra. Er zijn nog een kleine drie maanden om deze toekomstvoorspelling te laten uitkomen, want voor mij zijn al die filmpjes, foto’s en getuigenverklaringen van een vermeende tweede zon nog steeds geen echt bewijs van Nibiru. Maar misschien verdient het ruimtepuin dat meereist met Ison op dit moment meer onze aandacht.

 

Wat moeten we denken van Edward Snowden?

In de Pateo Nieuwsbrieven nummer 59 (link) en nummer 61 (link) kwam Edward Snowden al eerder ter sprake. Is hij nu een echte klokkenluider, of heeft ook dit verhaal weer een dubbele bodem? De voorspelling van een mega-zonne-uitbarsting in de afgelopen maand (september 2013) bleek in ieder geval ongegronde bangmakerij, of het nu wel of niet van Snowden afkomstig was. En nu zelfs het Europese Parlement hem heeft genomineerd voor hun jaarlijkse, op-en-top-hypocriete vrijheid-van-meningsuiting-prijs begint voor mij deze hele zaak steeds meer te stinken. Ik geef hem daarom inmiddels het nadeel van de twijfel en beschouw hem als gecontroleerde oppositie. Zo kijk ik trouwens ook steeds vaker naar de berichtgeving door de zogenaamde alternatieve media. Indien een website nog nooit een kritisch woord heeft durven schrijven over de staat Israël in het algemeen en de activiteiten van de Mossad in het bijzonder, dan weet ik genoeg. En dan heb ik het nog niet eens over de Zionisten en de Jezuïeten. Ook Snowden loopt hier bijvoorbeeld met een grote boog omheen. Dan ben je voor mij geen echte klokkenluider, maar hooguit een fietsbelringellaar.

 

De 10 Grootste Mythen : Nr. 8. De mythe van ‘vlees moet’

In tien opeenvolgende nieuwsbrieven van Pateo.nl worden de tien grootste mythen ontzenuwd. Twee weken geleden hebben we gezien dat een afzonderlijk Joods ras een mythe is en dat dit vermeende ras dus helemaal niet bestaat (link). En vorige week werd duidelijk dat ook vrouwenemancipatie een mythe is (link). Deze week is de mythe aan de beurt dat het eten van vlees door mensen nodig is voor een volwaardig dieet.

 

Laat ik er maar geen doekjes omheen winden, want de bewering dat de mens vlees dient te eten om aan de vitamines te komen die ontbreken in plantaardige voeding is een enorme leugen. Deze leugen vergeet namelijk om aan te geven dat onze fysieke lichamen in staat zijn om deze ontbrekende vitamines zelf aan te maken op basis van de juiste plantaardige voeding en zonlicht. Daardoor kunnen we de dus alle benodigde voedingsstoffen direct of indirect uit plantaardige voeding halen, en is er dus geen enkele noodzaak om vlees te eten.

 

De Amerikaanse dierenrechtenactivist Gary Yourofsky (1970), die verbonden is aan de Pateo Academia, heeft zijn fysieke lichaam na bijna 20 jaar veganisme laten testen op de aanwezige hoeveelheid van tal van essentiële stoffen. Op zijn website ADAPTT.org, wat staat voor Animals Deserve Absolute Protection Today and Tomorrow, noemt hij in alle openheid de waarden van al deze stoffen (link). Hij is daarmee het levende bewijs dat de vermeende noodzaak van vleesconsumptie een mythe is. En samen met hem zijn er vele anderen die dit evenzeer bewijzen, inclusief mezelf. Ik ben bijvoorbeeld op 13 jarige leeftijd gestopt met het eten van vlees nadat ik als brugklasser via onderzoek voor een spreekbeurt achter de beestachtige praktijken van systematische dierenmishandeling kwam. Ik heb daarna nooit de indruk gekregen dat ik iets zou missen in mijn dieet, en ik heb met dat vleesloze dieet zelfs drie maal op het erepodium gestaan van een NK. Sterker nog, ik blaak zodanig van gezondheid dat ik in 2007 mijn zorgverzekering heb opgezegd, wat mij sindsdien vele honderden euro’s per jaar scheelt. Van dat geld koop ik veel liever gezonde onbespoten plantaardige voeding, wat bovendien ook nog eens veel meer bijdraagt aan het waarborgen van mijn gezondheid.

 

We kunnen de mythe dat de mens vlees zou moeten eten daarnaast ook op vele andere manieren ontzenuwen. De leugen dat de mens aan de top van de voedselketen zou staan is ronduit lachwekkend. Er zijn vele diersoorten die ongewapende mensen met huid en haar kunnen opeten, en dus overduidelijk niet onder de mens staan. In werkelijkheid maakt de mens van nature zelfs helemaal geen onderdeel uit van de natuurlijke voedingskringloop op deze planeet, maar dat komt uitgebreid aan de orde bij de bespreking van een volgende mythe. Mensen staan namelijk naast deze voedselketen, en vormen er dus in geen geval de top van.

 

Echte carnivoren eten niet alleen rauw vlees, ze eten complete kadavers op. Mensen die dit ook proberen worden onmiddellijk ernstig ziek en kunnen hierdoor zelfs dood gaan. Kijken we verder naar ons gebit, onze nagels, ons speeksel en onze dikke en dunne darm, dan lijken wij mensen 100% op dierlijke herbivoren, 0% op dierlijke carnivoren en 0% op dierlijke omnivoren. De mens is dus van nature een planteneter! (Zie ook de website DePlanteneter.nl: link)

 

Bovenop deze alleszeggende fysiologische bewijzen is er uiteraard de ethische kwestie. Het is in mijn ogen compleet onethisch wanneer aan de consumptie van dierenlijken of dierlijke uitscheidingen hemeltergend leed van onschuldige dieren ten grondslag ligt. Waaraan ontlenen wij mensen het recht om dierlijke wezens zo beestachtig te behandelen? Dat recht hebben we dan ook helemaal niet. Wie durft te beweren dat de mens dit recht van God zou hebben gekregen is een godslasterlijke leugenaar. De enige echte God toont ons de weg naar respect voor alle levende schepselen, inclusief het respect voor het welzijn van alle dieren.

 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat er feitelijk in het vlees zit. Allereerst komen alle groeihormonen en alle andere onnatuurlijke toevoegingen via het eten van vlees ook in de mens terecht. En dat geldt ook voor alle stress die deze dieren hebben moeten doorstaan. En wat te denken van de kwaliteit van het voer dat aan deze dieren wordt gegeven? In het Duits klinkt het zo mooi: Man ist was Mann isst. We zijn wat we eten. Dat geldt voor de dieren, en dat geldt vervolgens evenzeer voor de mensen die deze dieren menen te moeten opeten.

 

Ik ben van mening dat iedereen die zijn gezond verstand gebruikt dit allang had kunnen weten. Ik vind het dan ook niet te begrijpen dat de Gezond Verstand Avonden in het algemeen en Mike Donkers in het bijzonder uit alle macht proberen de mythe van ‘vlees moet’ in stand te houden. Ik heb erg veel waardering voor het werk van Mike waarin hij de contraproductiviteit van vijanddenken aantoont, zoals ik ook in mijn boek ‘Aanklacht tegen de overheid’ heb vermeld. Echter, waar het gaat over het volkomen onnodig blijven eten van dierlijke lichamen is Mike echter verworden tot een soort gereformeerde dominee die maar blijft hameren op schadelijke zienswijzen. Daarom zijn de Gezond Verstand Avonden ook verworden tot een gesloten geloofsgemeenschap waarbinnen een ijzeren regime regeert. Ik twijfel totaal niet aan de goede bedoelingen van Anneke Bleeker bij het starten van dit initiatief. Ik constateer alleen dat het vanwege allerlei achterhaalde geloofskwesties (zoals mythe van ‘vlees moet’) dit initiatief is verworden tot een misleidende bron van halve waarheden vermengd met hele leugens. Probeer daar maar eens onderscheid tussen te maken wanneer je onvoldoende kennis van zaken hebt.

 

Het is niet aan mij om anderen te vertellen dat ze geen vlees meer zouden mogen eten. Dat doe ik hier dus ook nadrukkelijk niet! Daarvoor is immers iedereen zelf verantwoordelijk. Het is wel aan mij om mythes te ontzenuwen. Wie, om wat voor reden dan ook, toch (delen van) dode dieren of dierlijke uitscheidingen wil blijven opeten, die mag dat dus helemaal zelf weten. Wat van mij alleen niet langer mag is het met onware argumenten recht praten van wat aantoonbaar krom is.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

o       Op dinsdagavond 8 oktober is Ad Broere te gast bij Pateo Radio (link). Ad (1948) is oud-bankier en auteur van het onthullende boek ‘Geld komt uit het niets; De financiële goocheltrucs ontmaskerd’.

o       Van zondag 13 oktober tot zaterdag 19 oktober begeleid ik in het Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne de vierde (herziene) editie van de Wholly Science Week (link). In deze week leer je de wereld om je heen en jezelf volledig te doorgronden via een allesomvattende en no-nonsense benaderingswijze. Wil je beleven wat er hoger is dan intuïtief weten, dan wil je deze week niet missen.

o       Op zondag 3 november geef ik in ‘De Zolder’ in Bunnik (iets ten oosten van Utrecht) in het Nederlands een algemene kennismakingsdag Wholly Science waarvoor geen voorkennis vereist is.

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (- the Healing of Science and Religion -)

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de zesenzestigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.