Pateo Nieuwsbrief (van 5 december 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief074.htm

 

o       Wat is waar?

o       Waarom de leugen beter verkoopt dan de waarheid

o       Toch weer een Nederlandstalig boekje: ‘Dienen onder God

o       Mijn nieuwste inzichten komen niet zomaar uit de lucht vallen

o       Energie-technici en -geleerden wisselen kennis uit

o       Komeet Ison is toch als een nachtkaars uitgegaan

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

o       De Pateo Nieuwsbrief gaat even op reces tot 2014

 

Wat is waar?

In mijn zoektocht naar de absolute waarheid ben ik vele zaken tegengekomen die door vrijwel iedereen voor waar zijn aangenomen, maar dat dus volstrekt niet zijn. De Pateo Mythen Top 10 (link) toont daar voorbeelden van. Misschien wel de allergrootste leugen aller tijden heeft de religie genaamd ‘new age’ ons aangedragen. Dat is namelijk de leugen dat er alleen subjectieve waarheid zou zijn. Natuurlijk is er subjectieve waarheid, want dan hebben we het bijvoorbeeld over smaak. Maar daarnaast is er ook objectieve waarheid en zelfs absolute waarheid. Met name naar dat laatste ben ik al vele jaren op zoek. Dat noem ik tegenwoordig de waarheid van God. Geen enkele religie, en zeker ‘new age’ niet, brengt je dichter bij God. Sterker nog, ze voeren je weg bij God, zelfs zo ver weg als mogelijk. Voor het kunnen vinden van de absolute waarheid hanteer ik twee vuistregels die me geholpen hebben bij al mijn wetenschappelijke ontdekkingen: (1) Is het logisch?, en (2) Is het eenvoudig? De wetenschappelijke waarheid is namelijk altijd logisch en eenvoudig. Van alle mogelijke verklaringen kies ik daarom altijd de meest logische en/of de meest eenvoudige. Ondertussen wordt ik nog altijd lastig gevallen door mensen die menen dat een één of ander onderdeel van Wholly Science niet waar zou zijn, en dan komen ze steevast met zeer gecompliceerde, langdradige argumenten waar ik bovendien de logica echt niet van in kan zien. Het moge duidelijk zijn dat ik daar verder mijn kostbare tijd niet aan wil besteden.

 

Waarom de leugen beter verkoopt dan de waarheid

Waarom worden de boeken van Dan Brown (1964) zo goed verkocht? Vertelt hij wellicht echt de waarheid over de ‘code’ van Leonardo da Vinci? Vertelt hij misschien echt de waarheid over Jezus en over de zogenaamde ‘heilige graal’? Ik kan met volledige zekerheid zeggen dat deze Dan ze inderdaad behoorlijk Brown (lees: bruin) bakt. Er klopt namelijk echt helemaal niets van. De echte waarheid over de kennis van Leonardo da Vinci en het verhaal van Jezus onthul ik via de allesomvattende zienswijze van Wholly Science. Deze kennis is echter niet verpakt in spannende avonturen, en dus wil de steeds dommer wordende massa zich hier blijkbaar niet in verdiepen. Ook de mainstream media is blijkbaar doodsbang dat de waarheid naar buiten komt, en blijft daarom maar doorgaan met het negeren van mijn werk. Hoewel het niet mijn sterkste kant is, wacht ik toch gewoon geduldig af totdat dit machtsbolwerk scheurtjes begint te vertonen. Ondertussen ga ik natuurlijk gewoon door met het onthullen van de ware Godsdienst met behulp van mijn kennis van Wholly Science. Zo heb ik afgelopen dinsdag de juiste formulering van het ‘Onze Vader’ kunnen achterhalen (link).

 

Toch weer een Nederlandstalig boekje: ‘Dienen onder God’

Van vele kanten kreeg ik de vraag wanneer ‘Understanding God’ in het Nederlands uitkomt. Van de 228 bladzijden van de tweede druk van dit Engelstalige boek heb ik slechts drie omgezet naar het Nederlands. Mijn nieuwste boekje getiteld ‘Dienen onder God’ (link) is dus zeker geen volledige vertaling van ‘Understanding God’; het is eerder een Nederlandstalige introductie tot dat Engelstalige boek geworden. De basis voor dit nieuwe Nederlandstalige boekje is de oorspronkelijk versie van het eerste deel van het Bijbelboek Genesis. Wist je trouwens dat deze oorspronkelijke tekst helemaal niet in het Hebreeuws is geschreven? Het is bovendien ronduit verbluffend hoe wetenschappelijk accuraat deze oeroude tekst is. Met geloof heeft dit alles dus niets te maken. Het gaat puur en alleen over: weten door te begrijpen. Wil je nu wel eens de waarheid weten over God, de Christus, de duivel, de hemel, Jezus, Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, dan heb je aan dit boekje van slechts 44 bladzijden genoeg. Daarin wordt bovendien uitgelegd waarom de zes wereldreligies (te weten het hindoeďsme, het judaďsme, het boeddhisme, het christendom, de islam en de new age) helemaal niets met God te maken hebben. Vanaf 9 december is dit boekje leverbaar voor slechts 5 euro per stuk (exclusief verzendkosten). Is er in deze donkere dagen voor Kerst een beter cadeau te bedenken dan een boekje met daarin de waarheid over de (weder-) geboorte van Jezus op 25 december? Wil je mijn onthullende werk steunen, doe dit boekje dan cadeau aan mensen met een open mind.

 

Mijn nieuwste inzichten komen niet zomaar uit de lucht vallen

Twee jaar geleden, op 13 december 2011, kwam mijn Engelstalige boek uit getiteld ‘Wholly ScienceUnderstanding the Process of Creation’. Daarin heb ik al laten zien dat de beschrijvingen zoals wij die kennen uit het eerste hoofdstuk van Genesis niets van doen hebben met religie. Ik laat in dat boek zien dat het hier om een wetenschappelijk artikel gaat, en wel de allereerste op onze planeet. In dat boek leg ik vervolgens de betekenis uit van dat wetenschappelijke artikel. Op 28 december 2011 heb ik dit gepresenteerd in Oosterbeek voor de camera van Pateo Media (link). Dat was in het Engels, en dat gold ook voor mijn lezing van 10 januari 2012 in de Oelerschool in het Overijsselse Hengelo (link). Daarna heb ik het op zondag 26 februari 2012 in zalencentrum Hingstman in het Drentse Zeijen ook in het Nederlands gepresenteerd (link). Verder ben ik al ongeveer drie jaar bezig om de mythe van Jezus als mens te ontzenuwen. Mijn meest recente inzichten zijn dus niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ze zijn een resultaat van jarenlang werk, waarbij ik telkens zodra ik daar klaar voor was een impuls kreeg voor verder onderzoek. Ook hier is dus geen enkele sprake van toeval geweest.

 

Energie-technici en -geleerden wisselen kennis uit

In de week vanaf zondagmiddag 28 september 2014 tot zaterdagochtend 4 oktober 2014 worden innovatieve technici en wetenschappers die expert zijn in energieopwekking van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Breakthrough Energy Science & Technology, afgekort als BEST. Deze internationale BEST-week wordt gehouden in noordoost Frankrijk in het Centre Lothlorien. Kijk op de Agenda van Pateo.nl voor meer informatie hierover (link).

 

Komeet Ison is toch als een nachtkaars uitgegaan

Ondanks diepgravende artikelen over de komeet genaamd ‘Ison’ (link), is dit toch niet de komeet van de eeuw geworden, zoals Nasa had beloofd. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Nasa wel heeft gezegd dat de komeet de passage om Helios misschien niet ongeschonden zou doorstaan. Eergisteren werd bekend dat van deze komeet alleen nog een stofwolk over was. Zoals misschien al duidelijk is geworden ben ik echter compleet gestopt met het volgen van alle speculaties over inkomende hemellichamen. Ik heb mijn handen meer dan vol aan Wholly Science. Pas zodra er echte belangrijke feiten zijn, zal ik er wellicht weer naar gaan kijken.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

Kijk op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Volgende week zondag (15 december) geef ik in het Centrum Goud te Eibergen in de Achterhoek (ongeveer 25 kilometer vanaf Enschede) een lezing van anderhalf uur getiteld: ‘de zin en waanzin over de Christus en de antichrist’. Je kunt daarbij kiezen tussen de ochtendlezing of de middaglezing. Ik zal daarbij ook het oorspronkelijk verhaal uit Genesis 1 vertellen en uitleggen.

o       Op zaterdagavond 11 januari geef ik een inleidende presentatie over Wholly Science bij De Lezing in Heemstede (Noord-Holland).

o       Vanaf zondagmiddag 20 april wordt alweer de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht.

 

De Pateo Nieuwsbrief gaat even op reces tot 2014

Gedurende de komende decemberweken zal ik geen nieuwsbrieven rondmailen. Rond 9 januari 2014 kun je de eerstvolgende Pateo Nieuwsbrief in jouw digitale brievenbus verwachten. Denk je op 25 december ook nog even aan de werkelijke aanleiding voor die Wholly Dag? Ik wens jou in ieder geval alvast een mythevrij 2014 toe!

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware godsdienst)

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de vierenzeventigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.