Pateo Nieuwsbrief (van 18 december 2013)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief075.htm

 

o       Prangende feestdagvragen

o       Mainstream media doodsbang voor de waarheid

o       Wil je helpen?

o       Lang leve de zonnegod!

o       Online presentatie voor bijna 200 mensen

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

o       Fijne Wholly Dagen toegewenst!

 

Prangende feestdagvragen:

- Wat symboliseert de kerstboom?

- Wat symboliseert de piek van de kerstboom?

- Wat symboliseren de lichtjes van de kerstboom?

- Wat symboliseren de kerstballen?

- Waarom is de Kerstman wit?

- Waarom heeft de Kerstman acht rendieren?

- Waarom komt de Kerstman op 25 december?

- Wat is de betekenis van de naam ‘Kerstmis’?

- Waarom is Jezus wit?

- Waarom wordt Jezus geboren op 25 december?

- Waarom is Sinterklaas wit?

- Waarom zijn de Pieten zwart?

- Waarom is pakjesavond op 5 december?

- Waarom wordt dit gevierd bij de haard?

- Waarom is Driekoningen op 6 januari?

- Wat is de betekenis van de naam ‘Pasen’?

- Wat is de betekenis van de naam ‘Pinksteren’?

- Waarom is Hemelvaart op een donderdag?

 

Hoeveel nieuwswaarde hebben de wetenschappelijk correcte antwoorden op bovenstaande prangende feestdagvragen? Met wetenschappelijk correct bedoel ik: eenvoudig, logisch, samenhangend en onderbouwd met feiten.

 

En wat te denken van de wetenschappelijk correcte antwoorden op deze, meer algemene vragen:

- Waarom hebben we 7 dagen in een week?

- Wat is de betekenis van de namen van deze 7 dagen?

- Waarom hebben we 24 uur in een etmaal?

- Wat is de betekenis van de naam ‘uur’?

- Waarom hebben we 60 minuten in een uur?

- Wat is de betekenis van de naam ‘minuut’?

- Waarom hebben we 60 seconden in een minuut?

- Wat is de betekenis van de naam ‘seconde’?

- Waarom hebben we 12 maanden?

- Waarom hebben we 12 dierenriemtekens?

 

Omdat we dat nu eenmaal zo hebben afgesproken? Omdat dat gewoon toevallig zo is? Of zou er meer zijn?

 

Mainstream media doodsbang voor de waarheid

De afgelopen dagen, in de aanloop naar het Kerstfeest, heb ik mijn uiterste best gedaan om de mainstream media te bewegen aandacht te besteden aan tenminste een paar van de antwoorden op bovenstaande vragen. Kijk daarvoor maar even bij het nieuws op Pateo.nl. Via de telefoon zijn ze allemaal erg geïnteresseerd, maar daarna is het telkens oorverdovend stil. Wat is hier aan de hand? Gedurende de hele maand november hebben de mainstream media ons bedolven onder het nationale zeurpietendebat. En nu komt er iemand met de oplossing die ons voor eens en altijd verlost van dit gezeur, en vervolgens gaat overal de deur dicht. Waarom? Op de Amerikaanse televisie vond vorige week eenzelfde debat plaats, maar dan over de witheid van zowel de Kerstman als Jezus, in plaats van de zwartheid van de Pieten. Zelfs dat schot voor open doel lieten de mainstream media aan zich voorbijgaan. De mainstream media is er dus als de kippen bij om vermeende tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen uit te vergroten, maar wanneer er nieuws is die deze fictieve controverse voorgoed kan wegnemen, dan zwijgen de mainstream media als het graf. Een groot deel van deze nieuwsmedia wordt ook nog eens gefinancierd van het geld dat via gelegaliseerde diefstal wordt geïncasseerd door onnodige belastingheffingen. De bevolking betaalt dus zelf voor het worden overspoeld met waanzin, leugens en propaganda. Hoe lang laten we dit nog toe?

 

Wil je helpen?

Wil je helpen door het verspreiden van de prangende vragen zoals hierboven opgesomd? Knip en plak ze dan waar je maar kunt, graag met vermelding naar Pateo.nl. Indien gewenst zijn deze vragen er ook in het Engels (link). Leg deze vragen ook maar eens voor aan iedereen die meent een deskundige te zijn, en toets vervolgens de antwoorden op eenvoud, logica, samenhang en onderbouwing met feiten.

 

Lang leve de zonnegod!

Veel mensen doen een beetje lacherig over het aanbidden van de zon door bijvoorbeeld de Oude Egyptenaren. De Oude Egyptenaren noemden deze zonnegod Ra (onder andere). Wie over een paar eeuwen terugkijkt naar onze huidige tijd, die zal misschien ook een beetje lacherig doen over onze huidige zonnegod. Onze huidige zonnegod is namelijk een oude, ronde man met een lange witte baard. Inderdaad, onze huidige zonnegod is de Kerstman. En hij wordt ook dit jaar weer volop aanbeden, al kent vrijwel niemand de essentie van dit verhaal. In Nederland wordt deze zonnegod zelfs twee maal aanbeden, want Sinterklaas is precies dezelfde zonnegod. Ongeveer tweeduizend jaar geleden noemden de mensen de zonnegod niet langer Ra, maar ook nog geen Sint Nikolaas. Ze noemden hem toen Jezus. Lang leve de zonnegod, die komende zaterdagmiddag wederom aan het kruis van de Zodiak zal sterven, om dan volgende week woensdag gewoon opnieuw te worden geboren.

 

Online presentatie voor bijna 200 mensen

Geregeld geef ik Engelstalige online presentaties, die we aanvankelijk webinars hebben genoemd, dus seminars via het web. Bij mijn online presentatie van zondagavond 8 december jl. over het werk van Leonardo da Vinci waren maar liefst 182 deelnemers uit bijna 30 verschillende landen aanwezig. Misschien dat het nu te begrijpen valt waarom ik steeds meer in het Engels werk. Het aantal mensen in het Nederlandse taalgebied dat min of meer wel in staat is om Wholly Science te begrijpen is naar mijn mening namelijk nog altijd veel te klein.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

Kijk op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Op zaterdagavond 11 januari geef ik een inleidende presentatie over Wholly Science bij De Lezing in Heemstede (Noord-Holland).

o       Vanaf zondagmiddag 20 april wordt alweer de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht.

 

Wil je dat ik bij jouw vereniging of bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

Fijne Wholly Dagen toegewenst

Graag wens ik jou en de jouwen fijne Wholly Dagen toe. Ik weet dat ik had aangekondigd in 2013 geen Pateo Nieuwsbrief meer rond te sturen, maar dat is dus niet gelukt. Ik dacht namelijk dat ik nu eindelijk iets had om het grote publiek mee te kunnen bereiken, maar dat mocht dus blijkbaar niet zo zijn. Nogmaals wens ik iedereen eveneens alvast een mythevrij 2014 toe!

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware godsdienst)

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid: Wie geeft de goede antwoorden?)

o       Boinnk.nl (met reactiemogelijkheid: Wie geeft de goede antwoorden?)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de vijfenzeventigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.