Pateo Nieuwsbrief (van 8 januari 2014)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief076.htm

 

o       Wie het weet die mag het niet zeggen

o       Hoera voor de ‘Natuurlijke Wet’

o       Archief Pateo Radio veilig gesteld

o       Nog steeds met spoed vertalers gezocht

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Wie het weet die mag het niet zeggen

Ik kan me nog goed een verjaardagsfeestje uit mijn jeugd herinneren waarin mijn ooms met veel overtuiging elkaar uitlegden hoe iets gedaan zou moeten worden. Behalve één oom hadden ze dit geen van allen in de praktijk gebracht. Ze probeerden elkaar te overtuigen dat hun eigen idee de enige juiste was. De oom die wist hoe het echt moest, omdat hij het immers zelf had gedaan, kreeg er eigenlijk geen woord tussen.

 

Die jeugdherinnering helpt me nu om te begrijpen waarom zo weinig mensen moeite willen doen om Wholly Science te gaan bestuderen. Blijkbaar horen mensen liever hun eigen fantasie dan de waarheid. Om een voorbeeld te geven: Ruim vijf jaar geleden heb ik mijn ziektekostenverzekeringspolis afgesloten (zelf vind ik dit een erg leuke woordspeling). Sindsdien ga ik zelfverzekerd door het leven. Inmiddels zijn er bijna 2000 Nederlanders die hun naam hebben geclaimd (of daarmee bezig zijn) via de drie-stappen-procedure van IkClaimMijnNaam.nl. Nagenoeg al deze zogenaamde ‘soevereine’ mensen betalen nog wel ieder maand braaf hun ziektekostenverzekeringspolispremie (leuk woord voor scrabble trouwens, voor wie nog weet wat voor computerloos bordspelletje dat is). Oftewel: Hoe soeverein ben je wanneer je jezelf nog steeds laat dwingen?

 

Mijn vierde stap (link) volgend op de drie van IkClaimMijnNaam.nl heeft redelijk wat aandacht gekregen in bepaalde ‘alternatieve’ media, die feitelijk helemaal geen echt alternatief brengen. Dit maakte het voor mij alleen nog maar duidelijker dat veel mensen de waarheid helemaal niet willen weten. Ze zijn letterlijk ‘ignorant’, want ze kiezen ervoor om de waarheid te negeren (to ignore in het Engels).

 

Het is voor mij erg verleidelijk om alle websites en alle bekende sprekers die de onwaarheid maar blijven propageren één voor één te ontmaskeren. Ik doe dat niet omdat ik al genoeg negativiteit heb moeten brengen om een tiental hardnekkige mythen te ontzenuwen (link). Toch denk ik daar goed aan gedaan te hebben, want zolang mensen nog menen dat wat hun wordt verteld (door de media, de overheid, religies en universiteiten) waar is, zolang zullen deze onwetende mensen niet op zoek gaan naar de echte waarheid. Ik ontkom er dus niet aan om deze heilige huisjes omver te bazen met de waarheid.

 

Voor één website maak ik toch een uitzondering, en dat komt omdat ik veel respect heb voor de oprichter van die website. Ik heb het dan over Michiel (of Chiel voor vrienden), de oprichter van Anarchiel.com. Zelf heeft Mister Anarchiel het allang opgegeven met de oerdomme mensheid. Hij heeft vele, zeer onthullende artikelen geschreven, totdat hij vond dat het genoeg was geweest. Net als Michiel zie ik anarchie als de enige oplossing voor al onze problemen. Helaas begrijpen maar bitter weinig mensen wat anarchie werkelijk inhoudt. Ik vermoed dat de meeste schrijvers en reageerders op Anarchiel.com dit ook helemaal niet weten. Anarchie resulteert namelijk helemaal niet in chaos, zoals alle ‘ignorants’ menen. Juist steeds meer controle zorgt voor steeds meer chaos. Gaan we op de huidige voet door, in onze schijndemocratie, dan stevenen we rechtstreeks af op complete chaos. Met chaos bedoel ik, voor alle duidelijkheid, iedere ordening die niet natuurlijk is. Anarchie is de voor mensen enige natuurlijke manier van samenleven. Anarchie betekent namelijk ‘een samenleving zonder archon’ (archon is Grieks voor heerser). In een anarchie heerst niet één mens over een ander mens. Alle mensen staan daarbij op hetzelfde niveau. Anarchie betekent dus een samenleving zonder machtspiramide. Wie dat echt begrijpt, die begrijpt ook de noodzaak van Wholly Science.

 

Hoera voor de ‘Natuurlijke Wet’

Op 7 oktober van vorig jaar plaatste ik een videopresentatie van Mark Passio (woonachtig in de USA) op mijn website (link). Toen zag ik al veel gelijkenis tussen zijn werk en het mijne. Na het bekijken van zijn recentere videopresentatie van bijna negen uren (link) wist ik het zeker: Wat deze Mark aanduidt als ‘Natuurlijke Wet’ is volledig in lijn met Wholly Science. Ik heb hem dan ook gelijk uitgenodigd voor een radio-interview, waarvoor hij echter pas op 4 maart tijd heeft. Kijk voor meer informatie bij Pateo Radio (link).

 

Veel mensen voelen dat ik soms gedreven wordt door boosheid. Vanwege alle New Age-leugens denken ze dat we onze boosheid zouden moeten onderdrukken. Ik gebruik deze boosheid echter als een aandrijver om onwaarheden aan te pakken, waar ik anders helemaal geen zin in zou hebben, want dat ontmaskeren brengt mij zelf namelijk weinig tot niets. Sterker nog, ik ontvang voornamelijk stank voor dank. New Age laat mensen geloven dat het slechte vanzelf zal verdwijnen wanneer we er niet langer aandacht aan geven. Alleen bange, lafhartige mensen zullen deze enorme leugen misschien graag willen geloven. De waarheid is dat de Duisternis alleen verdwijnt wanneer wij er ons Licht over laten schijnen. Loop dus nooit weg van de Duisternis, maar durf de agressieloze confrontatie aan te gaan, zowel innerlijk als uiterlijk. En maak je verder dus ook maar niet druk over mijn boosheid, en ook niet over de boosheid van mijn collega Mark, die volgens mij bij vlagen nog veel groter is, kijkend naar zijn videopresentatie over de Natuurlijke Wet.

 

Archief Pateo Radio veilig gesteld

Met dank aan Alleen de Waarheid.nl (link) zijn de eerste 52 afleveringen van Pateo Radio geupload naar YouTube, zodat deze ook nu nog gewoon kunnen worden teruggeluisterd, aangezien de website Argusoog.org sinds afgelopen maandag niet langer online is. Ik blijf het betreuren dat een dergelijke website, die een mijlpaal vormde in ons gezamenlijke proces van wakker worden, zichzelf heeft opgeheven.

 

In tegenstelling tot de eerste 52 afleveringen, die dus allemaal opnieuw online staan, zijn de elf afleveringen die daarna zijn uitgezonden tijdelijk niet meer online. Ik hoop dat Finding Voices Radio dit euvel snel zal oplossen. Verder ben ik erg blij dat Finding Voices Radio en Frontier Radio zijn gaan samenwerken. Hopelijk wordt het archief van Pateo Radio hierdoor wat stabieler.

 

Nog steeds met spoed vertalers gezocht

Ondanks diverse toezeggingen lopen de delen van Pateo.nl die niet in het Nederlands of Engels zijn een steeds grotere achterstand op. Omdat mijn Frans abominabel is, mijn Duits überhaupt niet goed is en mijn Spaans niet verder komt dan “hasta la vista” moet ik toch echt een beroep doen op goede vertalers (op basis van vrijwilligheid), want automatische vertaling is nog steeds niet goed genoeg. Wie o wie kan en wil me helpen?

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

Kijk op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Aanstaande zaterdagavond (11 januari) geef ik een inleidende presentatie over Wholly Science bij De Lezing in Heemstede (Noord-Holland). Ik geef deze presentatie van ongeveer drie uren gratis.

o       Volgende week dinsdagavond (14 januari) is regressietherapeut Albert Toby mijn gast bij Pateo Radio. We gaan het dan hebben over ‘mind control’. Voor de uitzendingen daarna zoek ik nog spraakmakende gasten. Wie helpt me daaraan?

o       Op zondagmiddag 26 januari geef ik in de Vlaamse plaats Wiekevorst in de Belgische provincie Antwerpen een onthullende lezing over de ware aard van het Christusbewustzijn. Ik hoop de vele Vlaamse lezers van de Pateo Nieuwsbrief daar te mogen begroeten.

o       Op zondagmiddag 23 februari geef ik in het Noord-Hollandse Purmerend een entreegeldvrije lezing met hetzelfde onderwerp in spiritueel centrum Nieuwste Tijd.

o       Vanaf zondagmiddag 20 april wordt alweer de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht.

 

Wil je dat ik bij jouw vereniging of bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware godsdienst)

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de zesenzeventigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.