Pateo Nieuwsbrief (van 22 januari 2014)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief078.htm

 

o       Waarom Willem IV geen optie was voor Alex van Amsberg

o       Waarom hebben we goud, zilver en brons als medailles?

o       De Sumerische cilinderzegel toont niet Nibiru, maar Tiamat

o       Onderwater-piramide ontdekt bij de Azoren

o       Waar hebben stervenden het meeste spijt van?

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Waarom Willem IV geen optie was voor Alex van Amsberg

Als een soort nazorg volgend op het Volkskrant-interview van vorige week maandag, zoals besproken in de voorgaande Pateo Nieuwsbrief (link), heb ik vorige week de feiten maar eens op een rijtje gezet rondom de man die zich Willem III liet noemen, en waarvan geheel ongegrond wordt beweerd dat Wilhelmina, de overgrootmoeder van Alex van Amsberg, zijn dochter zou zijn geweest (link). Hoewel Alex zelf ook volhardt in de leugen dat hij een nakomeling van deze Willem III zou zijn, wilde hij toch niet Willem IV worden genoemd. Als argument gaf hij dat dit teveel een koeiennaam zou zijn, net als Bertha 14. Ik heb echter nog nooit gehoord van een paus die dit argument ter tafel bracht. Dit is dan ook volstrekt niet de echte reden. De echte reden is dat Alex niet wilde dat er aandacht zou komen voor de beerput van de talloze seksuele escapades van deze Willem III. In het boek van Hanno de Iongh (1953) uit 2007 lezen we dat deze Willem III vanwege deze de onophoudelijke seksuele uitspattingen de bijnaam ‘Koning Gorilla’ had. Daarom is het ook geen wonder dat deze Willem III rond zijn 60e jaar vanwege syfilis onvruchtbaar was geworden. Pas daarna trouwde de 61-jarige Willem III met de 20-jarige Emma. Het boek ‘De nachtwaker; het koningscomplot’ van Thomas Ross, pseudoniem van Willem Pieter Hogendoorn (1944), ondersteunt het vermoeden dat Sebastiaan de Ranitz of Joan Roël de verwekker moet zijn geweest van Wilhemina. Alex noch Trix noch Juliana noch Wilhelmina is of was ‘Van Oranje (-Nassau)’. Omdat deze leugen verborgen moet blijven voor het grote publiek, wil Alex absoluut geen aandacht voor deze Willem III. Want met deze Willem III stierf immers de laatste Van Oranje.

 

Waarom hebben we goud, zilver en brons als medailles?

Volgende maand is een groot deel van de mensheid weer in de ban van de Olympische Winterspelen, waarvan de 22e editie wordt gehouden in de Russische plaats Sotsji, aan de Zwarte Zee. Voor de Nederlandse mainstream media is het doel van deze spelen het tellen van het aantal medailles per land. Maar wie weet eigenlijk waarom we deze metalen schijfjes ‘medailles’ noemen. En waar komt de driedeling in goud, zilver en brons eigenlijk vandaan? Gelukkig is er Wholly Science, en kunnen we heel eenvoudig ook deze vragen beantwoorden.

 

Het edelmetaal goud verwijst naar de zon Helios, de Koning van de Dag. Het edelmetaal zilver verwijst naar de maan Luna, de Koningin van de Nacht. En het Engels woord ‘medal’ (‘medaille’ in het Nederlands) komt gewoon van ‘metal’ (‘metaal’ in het Nederlands). Door iemand een goudkleurig schijfje om te hangen zeggen we eigenlijk dat dit individu is als de (voor ons enige) zon. We vereren deze sportieve winnaar dan dus eigenlijk als een zonnegod. We zouden deze nummer één ook kunnen verkleden als Sinterklaas, als de Kerstman of als Jezus, maar dat zou wat meer werk zijn.

 

Voor de nummer drie gebruiken we een bronskleurig metalen schijfje. Brons is geen zuivere metaalsoort, maar een legering van hoofdzakelijk koper en tin. Brons symboliseert onze thuisplaneet, Terra genaamd. Wie op het erepodium op de derde plaats staat, die staat ook het dichtste bij het aardoppervlak. De plekken voor de zon en de maan zijn daar (ver) boven verheven. (Wil je hier meer over lezen, kijk dan even op de Engelstalige PateoPedia-pagina bij ‘Celestial Gods’: link.)

 

De Sumerische cilinderzegel toont niet Nibiru, maar Tiamat

In de voorgaande Pateo Nieuwsbrief had ik al aangegeven dat het hele verhaal over Nibiru een verzinsel was van Zecharia Sitchin (1920 – 2010), waarvoor geen enkele aanwijzing is. Sitchin baseerde dit verzinsel op de Sumerische cilinderzegel die tegenwoordig te zien is in het Duitse Rijksmuseum te Oost-Berlijn (gecatalogiseerd onder VA/243). Bij de interpretatie van dit zegel heeft Sitchin enkele grote fouten gemaakt. Afgelopen maandag heb ik een Engelstalig paper online gezet waarin deze fouten zijn gecorrigeerd. Dan blijkt dat de Sumeriërs niet Nibiru hebben weergegeven (die immers helemaal niet bestaat), maar de planeet Tiamat voordat deze ongeveer 12.000 jaren geleden explodeerde. Deze enorme planeet wordt op dit zegel ook geheel correct weergegeven tussen Mars en Jupiter. (Wil je hier meer over lezen, kijk dan even op de Engelstalige PateoPedia-pagina bij papers: link.)

 

Onderwater-piramide ontdekt bij de Azoren

Een Portugese zeiler ontdekte vorig jaar in de buurt van de Azoren een piramide van 60 meter hoog en 90 meter breed op de bodem van de Atlantische Oceaan. Het is zeer opvallend dat deze ontdekking vervolgens (grotendeels) werd verzwegen door de mainstream media. Volgens Plato lag Atlantis vroeger voorbij de Zuilen van Hercules. Met deze ‘zuilen’ wordt al duizenden jaren gedoeld op de bergen aan weerszijden van de Straat van Gibraltar (en wellicht stonden er destijds ook echte zuilen). Wanneer we vanaf Athene tussen deze zuilen rechtdoor blijven varen, dan komen we precies terecht bij de plaats waar dus een onderwater-piramide ligt. Deze ontdekking betekent dat niemand meer kan beweren dat Atlantis een mythe zou zijn. Ik vind het jammer dat de ontdekking van deze onderwater-piramide tot op heden nauwelijks aandacht heeft gekregen. Deze aandacht had een stimulans kunnen zijn voor nader onderzoek naar ons verre verleden.

 

Waar hebben stervenden het meeste spijt van?

Verpleegkundige Bronnie Ware heeft vele jaren in de palliatieve zorg gewerkt. Haar patiënten waren mensen die thuis op sterven lagen. Ze was tijdens de laatste drie tot twaalf weken van hun leven bij hen. Mensen maken een behoorlijke groei door als ze met hun eigen sterfelijkheid worden geconfronteerd. Ze leerde dat ze bij hen nooit het vermogen tot groei moest onderschatten. Sommige veranderingen waren enorm. Ieder van hen maakte, zoals verwacht, een verscheidenheid aan emoties door, zoals ontkenning, angst, boosheid, wroeging, en uiteindelijk aanvaarding. Op het laatst vond echt ieder van hen vóór het uiteindelijke overlijden altijd de rust.

 

Als deze verpleegkundige een stervende vroeg naar waar ze spijt van hadden, of wat ze anders gedaan zouden hebben, dan doken dezelfde thema´s steeds weer op. Hier volgen de vijf meest genoemde:

1. “Ik wou dat ik de moed had gehad om een leven te leiden waarbij ik trouw was gebleven aan mezelf, in plaats van te leven volgens de verwachting van anderen.” (Als mensen doorhebben dat hun leven bijna voorbij is en er met heldere blik op terugkijken, wordt al snel duidelijk hoeveel dromen onvervuld zijn gebleven.)

2. “Ik wou dat ik niet zo hard gewerkt had.” (Vooral mannen missen daardoor de jeugd van hun kinderen en het gezelschap van hun partner.)

3. “Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten.” (Om vooral de lieve vrede maar te bewaren, worden belangrijke emoties onderdrukt, en zijn mensen daardoor niet geworden wie ze eigenlijk hadden kunnen worden, en zijn ze veelal blijven hangen in een middelmatig bestaan.)

4. “Ik wou dat ik contact had gehouden met mijn vrienden.” (Iedereen mist de echte vrienden (van vroeger) tijdens het stervensproces.)

5. “Ik wou dat ik mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn.” (Als je op je sterfbed ligt, dan doet wat anderen van je denken er helemaal niet meer toe. Pas dan realiseren mensen hoezeer ze zichzelf altijd hebben ingehouden.)

 

Wanneer we deze top vijf psychologisch ontleden, dan vinden we dat angst telkens de onderliggende oorzaak is. Kijken we vervolgens waar onze angsten vandaan komen, dan ontdekken we dat al deze sociale angsten zijn aangeleerd. De gangbare manier van leren zelf zit ook nog eens volgepakt met aangeleerde angsten, namelijk bang zijn om fouten te maken. Uit deze angst komen weer andere negatieve emoties voort, zoals haat, jaloezie, woede en de angst om afgewezen te worden. En zo blijven we in de ban van onze vermeende angsten.

 

Leerprocessen en het hebben van sociale angsten hoeven helemaal niet samen te gaan. Dat blijkt uit de leermethode die Wilga Zibel (1967) heeft ontwikkeld, waarin goed of fout niet bestaat. De essentie van deze methode is dat iedereen zichzelf kan en mag zijn, waardoor er geen aanleiding is voor de ontwikkeling van allerlei sociale angsten. Wanneer kinderen geen angst meer hebben, dan pas komen de echte kwaliteiten naar boven. De website van Wilga is Kleuren-Wijs.nl (link). Op dinsdagavond 4 februari is Wilga te gast bij Pateo Radio.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

Kijk op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Aanstaande zondagmiddag (26 januari) geef ik in de Vlaamse plaats Wiekevorst in de Belgische provincie Antwerpen een onthullende lezing over de ware aard van het Christusbewustzijn. Ik hoop de vele Vlaamse lezers van de Pateo Nieuwsbrief daar opnieuw te mogen begroeten. Drie jaar geleden, op donderdag 20 januari 2011, gaf ik daar eerder een presentatie.

o       Volgende week dinsdagavond (28 januari) is Micha Kuiper mijn gast bij Pateo Radio. We gaan het dan hebben over onder de Sjamanistische methode genaamd Ho'oponopono.

o       Op woensdagavond 19 februari geef ik in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland (iets ten zuiden van Rotterdam) een presentatie voor Sky High Creations bij Galerie “Beelden Bij Beljon”. Bijna drie jaar geleden, op zondag 15 mei 2011, gaf ik daar eerder een presentatie.

o       Op zondagmiddag 23 februari geef ik in het Noord-Hollandse Purmerend een entreegeldvrije lezing met hetzelfde onderwerp in spiritueel centrum Nieuwste Tijd.

o       Vanaf zondagmiddag 20 april wordt alweer de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht.

 

Wil je dat ik bij jouw vereniging of bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware godsdienst)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de achtenzeventigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.