Pateo Nieuwsbrief (van 29 januari 2014)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief079.htm

 

o       Wereldwijde actiegolf start op vrijdag 4 april

o       Mensen zien wat ze willen zien

o       Is ‘onze’ maan nu wel of niet natuurlijk?

o       Gaat de beerput bij de Nederlandse Justitie eindelijk open?

o       Vrijdag begint (eindelijk) het Jaar van het Paard

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Wereldwijde actiegolf start op vrijdag 4 april

Onder het mom van ‘Wij zijn de veranderingen die we voorstaan’ begint op vrijdag 4 april een mondiale golf van actie. Op de website WaveOfAction.org (link) lees je hier meer over. Misschien was de Occupy-beweging vanaf 2011 slechts een warming-up voor wat er nu staat te gebeuren. In plaats van demonstratief bivakkeren, ligt nu de nadruk nu op gezamenlijk Doen!

 

Mensen zien wat ze willen zien

Je verwacht nu waarschijnlijk een psychologisch stukje. Dat doe ik niet, want dat weet volgens mij vrijwel iedereen allang. Ik wil het nu hebben over de digitale profielen die van iedereen individueel worden gemaakt door zoekmachines als Google en sociale-media-websites als Facebook. Wat deze software ons namelijk als zoekresultaten of als nieuws toont is eerst volledig afgestemd op ieders eigen profiel. Laat verschillende mensen maar eens zoeken via de hetzelfde zoekmachine en met dezelfde zoeksleutel, en leg vervolgens de uitkomsten maar eens naast elkaar. Google en Facebook zorgen er stiekem voor dat we alleen dat te zien krijgen wat we volgens de achterliggende profileringsoftware het liefste zouden willen zien. Ook YouTube doet dit. Daardoor komen we allemaal steeds meer in een soort onzichtbare informatiebel te zitten. We denken dat ook alle anderen deze zelfde informatie te zien krijgen, maar dat is dus helemaal niet zo. Psychologisch wisten we al dat: What you expect to see is what you get (Wat je verwacht, dat gebeurt ook). Nu hebben we technologisch ook nog eens: What you get is what you probably like to see (Wat jij te zien krijgt, dat is afgestemd op jou). Blijkbaar past de Pateo Nieuwsbrief niet bij het profiel van alle abonnees, want bij sommigen gebeuren soms rare zaken (zoals het plotseling verdwijnen van het betreffende bericht).

 

Is ‘onze’ maan nu wel of niet natuurlijk?

Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus hebben allemaal diverse manen. Zelfs Mars heeft twee, weliswaar zeer kleine, manen. Wanneer we de diameter van iedere maan vergelijken met die van de planeet waarom deze maan cirkelt, dan blijkt Triton met 5,5% de relatief grootste te zijn, gevolgd door Titan met 4,2%. Daarna komt Ganymede met 3,7% (link). Over deze maximale orde van grootte praten we dus wanneer we het hebben over natuurlijke manen. Laten we met deze wetenschap nu eens kijken naar ‘onze’ maan Luna. Haar diameter is maar liefst 27,2% van die van onze thuisplaneet Terra. Iedereen begrijpt dat dit op z’n minst ongebruikelijk is, wanneer we naar de andere planeten van ons zonnestelsel kijken. Mijn verklaring voor deze abnormaliteit is dat Luna voorheen een maan was van Tiamat, voordat deze enorme planeet ongeveer 12.000 jaar geleden explodeerde, zoals ook al gemeld in de voorgaande Pateo Nieuwsbrief (link). Ten opzichte van Tiamat had Luna een diameter van 1,8%, wat wel natuurlijk is.

 

In mijn voorgaande nieuwsbrief gaf ik aan dat de Sumerische rolzegel met catalogusnummer VA/243 Tiamat toonde, en niet Nibiru. Sebastiaan Landkroon maakte me vervolgens attent op een extra ‘bol’ in het midden van deze rolzegel. Ik denk Sebastiaan wel eens gelijk kon hebben met zijn vermoeden dat dit extra rondje, ver verwijderd van de oorspronkelijke hemellichamen van ons zonnestelsel, wellicht Nibiru of iets dergelijks zou kunnen voorstellen (link). Zelfs Zecharia Sitchin heeft dit over het hoofd gezien. Sebastiaan was overigens niet de eerste die dit ontdekte. In ieder geval was er een Italiaanse onderzoeker hem voor, maar helaas heeft YouTube zijn video verwijderd.

 

Afgezien van Luna’s enorme grootte (relatief ten opzichte van Terra), is ook haar afstand tot Terra op z’n minst opmerkelijk te noemen. Zoals ik al in mijn videopresentatie ‘Het Hele Verhaal’ uit 2010 (link) heb aangegeven, is het wel heel erg toevallig dat de diameter van zon Helios nagenoeg precies 400 maal zo groot is als die van Luna, en dat Helios ook nagenoeg precies 400 maal verder verwijderd is van Terra. Daardoor lijken beide hemellichamen exact even groot vanaf het aardoppervlak. Kan dit toeval zijn? Bovendien is 400 ook nog eens het kwadraat van 20, wat voor de Oude Maya’s een heelheidsgetal was. Daarnaast is Luna altijd met dezelfde helft gekeerd naar Terra (wat volgens astrofysica een gevolg is van de ongelijke massaverdeling binnen Luna).

 

Op de website ZijnWijKlaar.nl (link) wordt gesuggereerd dat ik op grond van deze toevalligheid zou hebben beweerd dat Luna daarom een kunstmaan zou zijn. Dit is echter onjuist. Iemand als David Icke (1952) doet dat wel. Het gerucht gaat dat Luna een holle metalen bol zou zijn, bedekt met een dunne laag van ‘stof’. Ook zouden de vele kraters op het maanoppervlak opmerkelijk ondiep zijn, waarbij het dal van iedere perfect ronde krater niet hol is, maar bol. Ook zou Luna klinken als een bel die opvallend lang na blijft trillen. Of dit alles waar is kan ik niet bevestigen. Van NASA verwacht ik weinig tot niets, want het is onomstotelijk bewezen dat de rechtstreeks uitgezonden ‘maanlanding’ uit 1969 ergens in een filmstudio in de USA plaatsvond. Bovendien toont NASA alleen maar zwart/wit-foto’s van Luna, terwijl we daarnaast zeer gedetailleerde kleurenfoto’s krijgen te zien van sterrenstelsel op lichtjaren afstand. Deze tegenstrijdigheden doen vermoeden dat er meer is dan er nu officieel wordt gedeeld.

 

Ook zijn er steeds meer mensen die twijfelen aan de bewering dat eb en vloed door Luna wordt veroorzaakt. Luna zou daarvoor veel te ver verwijderd zijn, zeggen sommigen (tenzij Luna een enorme magneet in haar binnenste heeft). Anderen leggen uit dat eb en vloed gewoon wordt veroorzaakt door de rotatiebeweging van Terra. Wie het weet, die mag het zeggen. Ik denk zelf dat het met de uitlijning van de magneetvelden van Terra en Luna te maken heeft.

 

Het laatste woord over de waarheid over Luna is in ieder geval nog lang niet geschreven, vermoed ik. Zolang mijn hoofd het niet zeker weet, blijf ik maar luisteren naar mijn hart. En via mijn hart ben ik een beetje verliefd op Luna, vooral wanneer ze in volle glorie staat te schijnen aan een onbewolkte nachtelijke hemel. Mijn hart wil helemaal niet weten dat Luna niet natuurlijk zou zijn. Lang leve de Koningin van de Nacht!

 

Gaat de beerput bij de Nederlandse Justitie eindelijk open?

Er spelen in de alternatieve media een aantal Nederlandse zaken waar volgens de betrokkenen meer dan een luchtje aan zit. Zo zou bijvoorbeeld de arrestatie van de Koerd Hüseyin Baybaşin (1956) onrechtmatig zijn geweest, evenals zijn veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf. In 2007 heeft Baybaşin uitgebreid aangifte gedaan tegen Joris Demmink (1947), die toen secretaris-generaal (SG) was van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

In de zaak Demmink kwam vorige week opeens schot dankzij Adèle van der Plas, advocaat van twee Turkse mannen die zeggen te zijn verkracht door Demmink in 1996. Zij heeft via een zogeheten artikel-12-procedure bewerkstelligd dat het gerechtshof in Arnhem heeft besloten dat het Openbaar Ministerie (OM) haar eigen voormalig hoogste ambtenaar strafrechtelijk moet gaan vervolgen. De grote vraag is uiteraard hoe loyaal de top van het OM zal zijn aan haar ex-SG. Gaat het recht nu eindelijk echt zegevieren, of blijft de deksel op de beerput die Justitie heet? Tot op heden is er namelijk nog helemaal niets gedaan door het OM in deze zaak.

 

Opvallend genoeg kwam er vorige week ook een handgeschreven brief van Marc Dutroux (1956) naar buiten van ruim 40 kantjes vol met belastende informatie. In augustus 1996 werd Dutroux gearresteerd. In de daarop volgende periode stierven minstens 30 mensen die direct of indirect betrokken waren. Veel daarvan zijn geheel onjuist officieel afgedaan als zelfmoorden. Ga voor meer informatie hierover naar het artikel dat Boudina hierover heeft geschreven op BouBlog.nl (link), inclusief de door JDTV (wat staat voor Joris Demmink TeleVisie) ondertitelde versie van de ontluisterende Duitse documentaire ‘Dutroux und die toten Zeugen’ (Dutroux en de dode getuigen).

 

Volgens insiders is er weldegenlijk een direct verband tussen Dutroux en Demmink. Het is immers duidelijk dat Dutroux handelde in opdracht van een groot en vooral zeer machtig misbruikersnetwerk. Het wordt steeds duidelijker dat Nederland een cruciale rol vervult in dat mondiale pedofielennetwerk. Internationaal wordt het kleine Nederland daarom steeds meer geassocieerd met gewelddadig seksueel misbruik van minderjarigen. Het is opvallend dat de Nederlandse mainstream media doelbewust wordt ingezet om de Nederlanders hierover in het ongewis te laten. Vooral de Telegraaf spant daarbij de kroon.

 

Vrijdag begint (eindelijk) het Jaar van het Paard

Zoals ik in het achtste hoofdstuk van ‘Understanding God’ uitleg is de Chinese Astrologie volledig afgestemd op de maancycli. Het ‘Chinese’ nieuwe jaar (wat in veel meer landen dan alleen China wordt gevierd) begint dan ook altijd op het eerste etmaal na nieuwe maan. Vrijdag aanstaande is het zover (want morgen is het nieuwe maan), en begint het Jaar van het Paard, waarin de eigenschappen van het jaardier Paard deze keer worden gecombineerd met de eigenschappen van het element ‘hout’. Het Paard staat voor vurige actie, en hout voor snelle groei. Het wordt dus een zeer productief jaar voor gedreven mensen die ‘meters willen maken’. Omdat de ontwikkelingen het komende jaar in een galopvaart zullen gaan, is het zeer belangrijk eerst zeker te weten of de eigen richting wel de juiste is. Weet dus heel goed waar je in de komende twaalf maanden ‘ja’ tegen zegt. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar mijn innerlijk paard staat al een tijdje te steigeren van enthousiasme. Vanaf vrijdag mogelijk we eindelijk los!

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

Kijk op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Volgende week dinsdagavond (4 februari) is Wilga Zibel mijn gast bij Pateo Radio, zoals ook al aangegeven in de voorgaande nieuwsbrief (link). We gaan het dan hebben over leren zonder sociale angsten.

o       Op woensdagavond 19 februari geef ik in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland (iets ten zuiden van Rotterdam) een presentatie voor Sky High Creations bij Galerie “Beelden Bij Beljon”. Bijna drie jaar geleden, op zondag 15 mei 2011, gaf ik daar eerder een presentatie.

o       Op zondagmiddag 23 februari geef ik in het Noord-Hollandse Purmerend een entreegeldvrije lezing met hetzelfde onderwerp in spiritueel centrum Nieuwste Tijd.

o       Op zondag 9 maart geef ik in ‘De Hooizolder’ te Bunnik (iets ten oosten van Utrecht) een inleiding in de Astrotheologie waarvoor geen voorkennis vereist is.

o       Vanaf zondagmiddag 20 april wordt alweer de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht.

 

Wil je dat ik bij jouw vereniging of bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware godsdienst)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de negenenzeventigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.