Pateo Nieuwsbrief (van 5 februari 2014)

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief080.htm

 

o       Universitair ‘besten’ boycotten allround wetenschapper

o       Schoorlse meisjes al ruim vier jaar lang gegijzeld

o       Waarom Utopia onhaalbaar moet lijken

o       Een vakantieweek vol Wholly Science

o       Gratis digitaal Pateo Prikbord volgende week van start

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Universitair ‘besten’ boycotten allround wetenschapper

Op initiatief van een hoogbegaafde student (binnen het huidige africht…, oh, ik bedoel: onderrichtsysteem) werd ik voorgedragen voor een spreekbeurt voor de beste wetenschappers en de beste studenten van een Nederlandse universiteit. Ik zal geen namen noemen, want het gaat niet om de individuen, maar om het (zielloze) systeem. Eindelijk zou de deur van dit in zichzelf gekeerde bastion een beetje open gaan, zo leek het. Eén van de hoogleraren van het programmacommissie liet me vorige week echter via de e-mail weten, na een kijkje op Pateo.nl te hebben genomen, dat mijn vorm van ‘wetenschapskritiek’ niet zou passen bij hun programma. En daarmee werd de deur dus weer keihard in het slot gegooid. Uiteraard liet ik me niet zo gemakkelijk afwimpelen. Echter, uit de reactie die daar weer op volgde kan ik niet anders dan concluderen dat de zielloze universitaire ‘wetenschap’ totaal geen idee heeft hoe omvangrijk en ernstig haar dwaling is. We kunnen dit het beste typeren als een combinatie van oogkleppen met een bord voor de kop. Het is daarom bepaald geen wonder dat deze angsthazen niet aan waarheidsvinding durven doen, want ze zien immers door hun linkerhersenhelft-psychose niet hoe de werkelijkheid werkelijk is. Of er nog hoop is voor alle huidige universitaire ‘leraren’ durf ik na deze, voor mij opnieuw zeer teleurstellende afloop, zeer te betwijfelen. Voor (beginnende) universitaire studenten is wellicht nog wel hoop, indien ze tenminste ook hun rechterhersenhelft ontwikkelen door bijvoorbeeld de bestudering van Wholly Science.

 

Schoorlse meisjes al ruim vier jaar lang gegijzeld

Berhard van den Brink (1966) en Leonie Barbara Minkema (1975) uit het Noord-Hollandse Schoorl zijn de ouders van twee dochters: Nirvana Selena van den Brink werd op 21 januari 1998 geboren, en Demi Jane van den Brink op 18 mei 2004. Moeder Leonie is als kind seksueel misbruikt in het incestgezin waarin ze is opgegroeid. Leonie’s vader (en diens vrienden) misbruikte vervolgens ook zijn kleindochters, Nirvana en Demi. Beide meisjes vonden, toen ze respectievelijk 11 en 5 jaar oud waren, de moed om hun ouders te vertellen over het misbruik door hun opa (en ook oma). Toen vader Ben vervolgens verhaal ging halen bij zijn schoonvader, werd Ben omsingeld door maar liefst 11 politiewagens. Terwijl Ben vast zat, zijn Nirvana en Demi uit hun ouderlijke huis ontvoerd door onechte overheidsfunctionarissen met vervalste rechtbankdocumenten. Dit gebeurde in september 2009. We zijn nu bijna viereneenhalf jaar verder, en Nirvana en Demi zijn nog steeds niet weer thuis, bij hun liefhebbende ouders, waar ze horen. Nirvana is inmiddels 16 jaar, en Demi 9 jaar.

 

Deze zaak heeft volop in de schijnwerpers gestaan op de website Argusoog.org. Mede vanwege deze zaak is deze website vorig jaar gestopt. Als vader van kinderen met ongeveer dezelfde leeftijden kan ik me de woede, frustratie, wanhoop en ongeloof van vader Ben en moeder Leonie goed voorstellen. En dat hier een afschuwelijk en smerig spel wordt gespeeld, dat lijkt me ook volstrekt duidelijk. Dit soort duistere praktijken verdwijnen echter niet door er geen aandacht meer aan te schenken, zoals New Age ons wil doen geloven. Laten we in plaats daarvan ons gezamenlijk licht hierop schijnen, opdat dit soort hartverscheurende terreur snel ophoudt te bestaan, en het ware recht mag zegevieren. Want er zijn namelijk nog onvoorstelbaar veel meer jonge kinderen die op een vergelijkbare wijze onwettig worden gegijzeld met medewerking van mensen die hun salaris ontvangen van ons gezamenlijk geld. Hoe lang blijven we deze terreur in verNederland Pedoland nog door de vingers zien?

 

Waarom Utopia onhaalbaar moet lijken

John de Mol (1955) heeft het idee van Big Bother uit 1999 omgebogen naar een formule waarin 15 idealisten gezamenlijk een perceel met daarop een grote schuur mogen omtoveren naar een volmaakt droomoord. Mijn achterdochtig verstand valt dan eerst over het aantal van 15 mensen, want dat is hetzelfde aantal als het aantal mannen dat jaarlijks wordt toegelaten bij Skull & boneS (waarover ik al eerder schreef). Maar goed, dat terzijde.

 

Zoals bij alle idealistische woongemeenschappen keer op keer blijkt zal iedere aanzet tot een utopia onherroepelijk strandden wanneer de betrokkenen niet eerst het allerhoogste bewustzijn in zichzelf wakker hebben gemaakt. De noodzakelijke voorwaarde voor het realiseren van iedere droom is namelijk het bijbehorende bewustzijn. Het nieuwe project van De Mol genaamd Utopia, dat nu een maand onderweg is, heeft naast het willen scoren van hoge kijkcijfers als doel om onwetende mensen te overtuigen dat ieder utopium (enkelvoud; grapje!) een onhaalbaar ideaal is omdat mensen nu eenmaal mensen zijn. Daarbij mogen we dus blijkbaar niet weten dat mensen met een hoogontwikkeld bewustzijn iedere situatie kunnen omtoveren naar een utopia.

 

Mocht iemand een landgoed of een boerderij in het centrum van Nederland weten waar een echt utopia kan worden gecreëerd, neem dan even contact met me op. Het is immers het Jaar van het Paard, en dat lijkt me een uitgelezen kans om een dergelijk voorbeeldproject van de grond te trekken, waarbij we, naar verwachting, vanwege de krachtige energieën, van mollen geen last zullen hebben. Ik wil in ieder geval van een dergelijk project een doorslaand succes maken. Wie heeft of weet een geschikte locatie?

 

Een vakantieweek vol Wholly Science

Veruit de beste manier om de smaak van Wholly Science goed te pakken te krijgen is door jezelf een vakantieweek te gunnen gevuld met zelfkennis aan de hand van Wholly Science. Vanaf zondagmiddag 20 april wordt alweer de vijfde editie van de Wholly Science Week gehouden. Net als alle voorgaande keren is de locatie weer het unieke Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne. De sfeervolle ruime kamers van dit statige landhuis, de rustgevende natuur rondom, het net iets warmere klimaat, de heerlijke biologische en vegetarische maaltijden, het samenzijn met gelijkgestemden en niet te vergeten de Verlichtende Wholly Science zijn de geheime ingrediënten voor deze week vol scheppingskracht. De gehele week is volledig Nederlandstalig, want ik leg dan alles in het Nederlands uit, en ook zijn de medewerkers van Centre Lothlorien (tot nu toe) allemaal Nederlandstalig.

 

Je kunt ook kiezen voor een Engelstalige Wholly Science Week. Deze wordt vanaf zondagmiddag 11 mei gehouden in de Roemeense plaats Uzlina, vlak bij de Zwarte Zee. De verblijfskosten liggen dan iets lager, maar de reiskosten zullen voor de meeste nieuwsbrieflezers wat hoger liggen. Stuur me in beide gevallen even een berichtje indien je van plan bent deel te nemen aan één van beide weken.

 

Gratis digitaal Pateo Prikbord volgende week van start

Vanaf volgende week kan iedere nieuwsbriefabonnee een gratis advertentie plaatsen in de Pateo Nieuwsbrief. Dit is een experiment, om te zien of zoiets nuttig is. Hou iedere advertentietekst in ieder geval kort en bondig. Achter de schermen koppel ik vragers en aanbieders aan elkaar. Vooralsnog laat ik geen commerciële advertenties toe. Het is in eerste instantie bedoeld voor particulieren onderling.

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

Kijk op de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

o       Volgende week dinsdagavond (11 februari) komt mijn gast voor de rechtstreeks uitgezonden talkshow van Pateo Radio uit Canada. Deze gast noemt zichzelf, vertaald naar het Naderlands: ‘Kate van Gaia’.

o       Op woensdagavond 19 februari geef ik in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland (iets ten zuiden van Rotterdam) een presentatie voor Sky High Creations bij Galerie “Beelden Bij Beljon”. Bijna drie jaar geleden, op zondag 15 mei 2011, gaf ik daar eerder een presentatie.

o       Op zondagmiddag 23 februari geef ik in het Noord-Hollandse Purmerend een entreegeldvrije lezing met hetzelfde onderwerp in spiritueel centrum Nieuwste Tijd.

o       Op zondag 9 maart geef ik in ‘De Hooizolder’ te Bunnik (iets ten oosten van Utrecht) een inleiding in de Astrotheologie waarvoor geen voorkennis vereist is.

 

Wil je dat ik bij jouw vereniging of bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere wetenschap en ware godsdienst)

 

 

Ook gepubliceerd via:

o       GoCosmic.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de tachtigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.