Pateo Nieuwsbrief

(van 19 mei 2014)

over afleiding

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief096.htm

 

o       Eerste Engelstalige Wholly Science Week zeer geslaagd

o       Is alles niets anders dan afleiding?

o       De geheime goden van het judaïsme, het christendom en de islam

o       Deze week is Mehran Keshe bij Pateo Radio

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Eerste Engelstalige Wholly Science Week zeer geslaagd

 

Vorige week was ik in Roemenië vanwege de eerste Engelstalige Wholly Science Week. Bij de vijf voorgaande Nederlandstalige edities van deze week was de balans tussen vrouwelijke en mannelijke deelnemers vaak ver te zoeken. Meestal waren er meer mannen, maar het is ook eens voorgekomen dat er bijna alleen maar vrouwen deelnamen. Afgelopen week waren er echter precies evenveel vrouwelijke als mannelijke deelnemers. Helaas was het Engels van één van de Roemeense deelnemers niet zo goed, en werd ik regelmatig verzocht het ook nog eens in het Duits uit te leggen. Mijn Duits is echter van het type ‘steenkolen’, en helemaal wanneer ik plotseling moet overschakelen vanuit het Engels. Maar goed, alle deelnemers lieten me na afloop weten erg onder de indruk te zijn van de inhoud van deze week. Zelf vond ik ook dat het een zeer geslaagde week was.

 

 

Is alles niets anders dan afleiding?

 

Na er even een weekje uit te zijn geweest, heb ik eens teruggekeken naar het ‘nieuws’ van vorige week. En dan heb ik het zowel over het mainstream ‘nieuws’ als over het ‘nieuws’ van de alternatieve media. En daar schrok ik toch wel van. Wanneer je dit ‘nieuws’ dagelijks volgt, dan is het toch anders dan wanneer je na een week terug kijkt op dit ‘nieuws’. Hoe belangrijk is die Oostenrijkse worst nu werkelijk voor onze eigen ontwikkeling? En die vraag kunnen we evengoed bij al het andere ‘nieuws’ stellen. Het enige wat er echt toe zou moeten doen voor een ieder van ons is de essentiële vraag: Helpt deze informatie mij om te groeien of niet? Indien het ons niet helpt bij onze eigen ontwikkeling, waarom verspillen we onze kostbare tijd dan aan dit ‘nieuws’? En die vraagt geldt uiteraard ook bij het lezen (en schrijven) van deze nieuwsbrief. Waar zijn we met elkaar nu eigenlijk helemaal mee bezig? Voor mij is het klip en klaar. Nagenoeg alles wat de media ons voorschotelt (zowel mainstream als alternatief) is niets anders dan afleiding. Blijkbaar willen we met elkaar graag afgeleid worden van de vragen die er echt toe doen: Wie ben ik en wat kom ik hier eigenlijk doen? Gelukkig is er Wholly Science, en is het voor iedereen mogelijk om daarmee antwoorden te krijgen op deze wezenlijke levensvragen. Ben jij al klaar voor Wholly Science? Zo ja, wat ga je dan precies doen om Wholly Science jou eigen te maken? Wie de spreekwoordelijke schoen past…

 

 

De geheime goden van het judaïsme, het christendom en de islam

 

Twee nieuwsbrieven geleden stelde ik de volgende vragen: Wat heeft het christendom met de zon Helios? Wat heeft het judaïsme met de maan Luna? Wat heeft de islam met het planeet Venus? Opmerkelijk genoeg heeft niemand mij de correcte antwoorden gemaild. Inmiddels heb ik deze essentiële antwoorden maar zelf openbaar gemaakt (link). Ooit zal de mensheid toch wakker worden uit haar hypnose? Geduld is niet mijn sterkste eigenschap. Maar hoeveel duidelijker dan dit kan ik het uitleggen? Wil je meehelpen door deze informatie verder te verspreiden?

 

 

Deze week is Mehran Keshe bij Pateo Radio

 

De in Iran geboren Mehran Keshe (1958) is in Londen opgeleid tot kernfysicus. In 2009 verscheen zijn Engelstalige boek waarvan de vertaalde titel luidt: “De Universele Orde van de Schepping van Materiën”. In diezelfde periode is hij begonnen met het neerleggen van uitzonderlijk grote claims op het gebied van energieopwekking, ruimtevaart en gezondheid. De controverse met betrekking tot zijn werk is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Velen hebben de conclusie getrokken dat het hier om pure oplichting gaat (link, link). Er is zelfs iemand die 17.000 euro lichter is, zonder een tegenprestatie door Keshe. Daarnaast ik heb ook grote moeite met zijn theorie, die op een aantal punten voor mij klinkklare nonsens is. Hij borduurt namelijk voort op de science fiction van de kwantummechanica door zowel ‘antimaterie’ als ‘dark matter’ mee te nemen in zijn theorie, terwijl beide concepten uitsluitend en alleen zijn bedacht om de mythe van de zwaartekracht overeind te houden. Toch ben ik wel benieuwd naar zijn ideeën over plasmatechnologie, want ook Wholly Science laat zien dat dit de volgende stap zal zijn in onze technologische ontwikkeling van aandrijvingskracht. Daarom heb ik hem uitgenodigd voor een radio-interview. Twee collega’s van mij bij Finding Voices Radio zouden hem al eerder in de uitzending hebben gehad, maar daarbij liet hij zelfs twee maal verstek gaan. Driemaal is scheepsrecht, zullen we maar zeggen. Ik ga er dus van uit dat hij woensdagavond 21 mei a.s. live te beluisteren zal zijn bij Pateo Radio. Luister jij mee? (link)

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Op zondagmiddag 15 juni a.s. in Wiekevorst (in de Belgische provincie Antwerpen) presenteer ik een algemene inleiding in Wholly Science. Wil je nu wel eens echt weten hoe alles met alles samenhangt, en de reisafstand is voor jou te overbruggen, dan wil je deze inleiding echt niet missen.

 

o       Op zaterdagmiddag 21 juni a.s. van 12:15 uur tot 13:15 uur geef ik tijdens het evenement Earth & Beyond in de Jaarbeurs te Utrecht een presentatie getiteld ‘Beyond Deception’.

 

o       Onmiddellijk na mijn presentatie in de Utrechtse Jaarbeurs rij ik op die zaterdagmiddag 21 juni snel naar Ermelo voor een bijzondere langste-dag-viering, waar ik eveneens een presentatie mag geven.

 

o       Op zaterdag 28 juni a.s. komt de Studiegroep Wholly Science voor de derde maal bijeen in Hoorn. Wil je ook gaan deelnemen aan deze studiegroep, neem dan even contact op met de organisatie om te zien hoe jij kennis kunt gaan nemen van hetgeen op de voorgaande dagen is behandeld.

 

o       Op zondag 29 juni a.s. wordt er op de Hooizolder in Bunnik een algemene Kennismakingsmiddag Wholly Science gehouden waarin de ‘smaak’ van Wholly Science kan worden geproefd.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de zesennegentigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.