Pateo Nieuwsbrief

(van 26 mei 2014)

over Hemelvaart

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief097.htm

 

o       Hoe staat het met jouw Hemelvaart?

o       Het spanningsveld tussen populariteit en diepgang

o       Ik stop als columnist bij Niburu.nl

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Hoe staat het met jouw Hemelvaart?

 

De fysieke betekenis van Hemelvaart heb ik al vaker uitgelegd. Pinksteren is altijd precies 7 weken na Pasen. Het getal 7 staat symbool voor de 7 Hemelen, waar dus ook ons begrip van een week symbool voor staat. Met de 7 weken tussen Pasen en Pinksteren wordt dus twee maal verwezen naar de 7 Hemelen. En Hemelvaart is altijd precies 10 dagen voor Pinksteren, oftewel precies 39 etmalen na Pasen. Dit zijn precies 3 complete perioden van 13 etmalen, zoals deze worden geteld in de Tzol’kin-kalender van de Maya’s. Met Hemelvaart vieren we dus dat de Hemelvaart van onze Vader in de Hemel tot een complete energetische transformatie is gekomen.

 

Naast het ons helpen begrijpen van de Celestijnse dynamiek, hebben deze feestdagen nog een functie. Ze helpen ons herinneren waarom we leven in deze aardse realiteit. De spirituele betekenis van Hemelvaart is dat het ons confronteert met de vraag hoe het staat met onze eigen Hemelvaart. Daarmee wordt bedoeld tot in welke Hemel we inmiddels zijn opgeklommen? Kortom, beste lezer van deze nieuwsbrief, hoe staat het met jouw Hemelvaart? Wat is het cijfer van de Hemel die overeenkomt met jouw bewustzijn? En welk cijfer had je vorig jaar tijdens de feestdag van aanstaande donderdag? Maak je voor jezelf te weinig of geen progressie, weet dan dat Wholly Science is ontwikkeld om ons naar de Zevende Hemel te geleiden.

 

 

Het spanningsveld tussen populariteit en diepgang

 

We weten allemaal dat fastfood nauwelijks goede voedingswaarde bevat. Hetzelfde geldt echter voor alle hapklare informatiebrokken die we door de media aan de lopende band krijgen voorgeschoteld. Dit geldt zowel voor de mainstream media als voor de zogenaamde alternatieve media. Wie goede informatievoeding wil, die zal dit daarom zelf moeten bereiden op basis van zuivere ingrediënten. Dat zelf bereiden vraagt echter tijd, energie en een goed functionerend verstand. En daar zit dan ook de kern van het probleem. De meeste mensen met een goed verstand verruilen een groot deel van hun tijd voor geld. In die verkochte tijd gebruiken ze zoveel energie, dat ze in hun resterende vrije tijd te weinig energie over hebben om zelf hun informatiemaaltijden te bereiden. In plaats daarvan komen ze meestal dan ook niet verder dan wat grasduinen langs voorgekookte berichten. Daarnaast missen de mensen die daar wel genoeg tijd en energie voor hebben veelal het verstand om tot de onderliggende waarheid door te dringen. Het zijn over het algemeen deze mensen die schaamteloos hun verstandelijke beperkingen etaleren door te reageren op al deze oppervlakkige berichten. En dat is in hoofdlijnen de dolkomische situatie waarin de mensheid zich momenteel bevindt. En daarom is er ook een groot spanningsveld tussen populariteit en diepgang. Zelf wil ik maar al te graag populair zijn, maar telkens weer steek ik daar zelf een stokje voor door veel te diep te gaan. Daarom heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. Ik ga voortaan puur en alleen nog voor diepgang. Ik maak me niet langer druk om mijn populariteit.

 

 

Ik stop als columnist bij Niburu.nl

 

Ik heb in het begin van maart dit jaar het aanbod om tweewekelijks een column te schrijven voor Niburu.nl geaccepteerd. Dat heb ik gedaan omdat ik daarmee verwachtte een veel grotere doelgroep te kunnen gaan bereiken. Omdat ik me nu niet langer druk maak om mijn populariteit heb ik ook eigenlijk niets meer te zoeken op deze website. Daarom heb ik besloten te stoppen met mijn column op Niburu.nl.

 

Eerlijk gezegd vind ik dat de kwaliteit van het Nederlandstalig nieuws door de alternatieve media de laatste jaren hard achteruit is gehold. Maar dan kan ook aan mij liggen. Ik investeer immers al mijn tijd, energie en verstand in Wholly Science, en daarvoor heb ik 100% zuivere informatievoeding nodig. Vrijwel alles wat ik aan voeding vind is echter zwaar vervuild met allerlei onwaarheden en aangevuld met de grootst mogelijke kolder. In het Nederlandse taalgebied zijn er voor mij slechts twee websites waarvan ik voldoende vertrouwen heb in de keuken, en dat zijn WijZijnKlaar.nl en MartinVrijland.nl. Ik ken beide chef-koks van deze websites redelijk goed, en ze zijn voor mij allebei voorbeelden van verstandige mensen die nog steeds onafhankelijk kunnen nadenken. En ook bij hen staat diepgravende waarheidsvinding voorop, en is de populariteit van hun website van ondergeschikt belang.

 

Als het gaat om fysiek eten, dan eet ik de laatste jaren bij voorkeur onverhitte groenten (raw food). Evenzo zoek ik het internet af naar onafhankelijke onderzoekers die hun onderzoeksresultaten openlijk delen, bij voorkeur via een videopresentatie waarin ondersteunende afbeeldingen worden getoond. Pas daarna wil ik de moeite nemen om artikelen of boeken van hun hand te lezen. Zo werkt het in ieder geval voor mij. En wanneer ik iets heb gegeten wat ik de moeite waard vond, dan deel ik dat gelijk, meestal via het Engelstalige nieuws op Pateo.nl.

 

Ben je net als ik een fijnproever waar het gaat om informatievoedsel, doe jezelf dan een plezier, en laat de websites vol informatie-fastfood voortaan links liggen. Deze ‘nieuws’-sites filteren alleen maar voorgekookte berichtjes uit, die ze vervolgens vertalen naar het Nederlands. Wie al wat langer meeloopt, die ziet telkens weer dezelfde soort berichten verschijnen, die nul komma nul voedingswaarde blijken te hebben. In het Duits klinkt het zo mooi: Man ist was man isst. Een mens is wat hij eet. En dat geldt nadrukkelijk ook voor ons informatievoedsel. En draaien we dit om, dan snappen we waarom de meeste mensen alleen dat eten wat ze al kennen.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Op zondagmiddag 15 juni a.s. in Wiekevorst (in de Belgische provincie Antwerpen) presenteer ik een algemene inleiding in Wholly Science. Wil je nu wel eens echt weten hoe alles met alles samenhangt, en de reisafstand is voor jou te overbruggen, dan wil je deze inleiding echt niet missen.

 

o       Op zaterdagmiddag 21 juni a.s. van 12:15 uur tot 13:15 uur geef ik tijdens het evenement Earth & Beyond in de Jaarbeurs te Utrecht een presentatie getiteld ‘Beyond Deception’.

 

o       Onmiddellijk na mijn presentatie in de Utrechtse Jaarbeurs rij ik op die zaterdagmiddag 21 juni snel naar Ermelo voor een bijzondere langste-dag-viering, waar ik eveneens een presentatie mag geven.

 

o       Op zaterdag 28 juni a.s. komt de Studiegroep Wholly Science voor de derde maal bijeen in Hoorn. Wil je ook gaan deelnemen aan deze studiegroep, neem dan even contact op met de organisatie om te zien hoe jij kennis kunt gaan nemen van hetgeen op de voorgaande dagen is behandeld.

 

o       Op zondag 29 juni a.s. wordt er op de Hooizolder in Bunnik een algemene Kennismakingsmiddag Wholly Science gehouden waarin de ‘smaak’ van Wholly Science kan worden geproefd.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de zevenennegentigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.