Pateo Nieuwsbrief

(van 3 juni 2014)

over verwarring

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief098.htm

 

o       Er is verwarring al om

o       Wat is er mis met het Periodieke Systeem der Elementen?

o       De meest allround wetenschapper van deze tijd

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Er is verwarring al om

 

Het lange weekeinde vanaf Hemelvaart heb ik ook dit jaar weer traditiegetrouw samen met vele familieleden doorgebracht op de camping. Het was voor mij een uitgelezen mogelijkheid om even wat afstand te nemen en wat boeken te lezen. Dit heeft mij nog duidelijker dan ooit te voren met de neus gedrukt op het feit dat we in het Land van de Grote Verwarring leven. En dat komt omdat we allemaal een veelheid van begrippen hebben geaccepteerd zonder dat deze begrippen ook maar enigszins eenduidig zijn. Laat ik hier maar weer het voorbeeld aanhalen dat ik al vaker heb gebruikt, want de verwarring rond deze begrippen is misschien nog wel het meest funest voor een ieder van ons. En dan heb ik het uiteraard over de begrippen Geest en Ziel. Tot op heden ben ik nog nergens een logische definitie van beide kernbegrippen tegengekomen. Alleen dankzij Wholly Science is me dit wel gelukt.

 

In de jaren tachtig van de vorige eeuw heb ik psychologie gestudeerd. De naam ‘psychologie’ betekent letterlijk de logica van de psyche, wat Grieks is voor de ziel. Op de universiteit heb ik echter nagenoeg niets geleerd over de ziel, maar alles over de menselijke beseffuncties (zoals waarnemen, voelen en denken) en wat daar allemaal aan kan mankeren. Dit zijn de basisbeseffuncties van de mens, die we ook de normale beseffuncties kunnen noemen.

 

Boven deze basisbeseffuncties bevinden zich de hogere beseffuncties van de mens, die we ook de paranormale beseffuncties kunnen noemen. Dit zijn bijvoorbeeld het Hogere Voelen en het Hogere Denken. Wanneer deze beseffuncties onvoldoende worden gebruikt, dan sterven ze af. Daarom beschikken tegenwoordig maar zeer weinig mensen in minimaal voldoende mate over deze hogere functies. Het Hogere Voelen is de Ziel, en het Hogere Denken is de Geest. De meeste mensen zijn echter zowel zielloos als geestloos.

 

We kunnen onze beseffuncties vergelijken met een huis van twee verdiepingen. Op de bovenste verdiepingen bevinden zich de vertrekken van de Ziel en de Geest. De meest mensen leven hun hele leven op de benedenverdieping, omdat ze niet weten dat er nog een hogere verdieping is. Al deze mensen praten weliswaar over ziel en geest, maar bedoelen daarmee het normale voelen en het normale denken. Ze weten immers niet dat er ook nog hogere beseffuncties zijn.

 

Afgelopen weekeinde, zittend voor mijn tent, werd me duidelijk dat alles wat er tegenwoordig te koop is onder de noemer ‘spiritualiteit’ niet over de Geest (Spirit) gaat, maat over de Ziel (Psyche). Dit is dus allemaal Psychologie (en dus GEEN spiritualiteit). Begin je nu te begrijpen hoe groot de verwarring is? We hebben dus zelfs de Wetenschap van de Ziel verward met de Wetenschap van de Geest, waardoor niemand (behalve ik) weet wat de Ziel en de Geest is.

 

Alle boeken, goeroes, methoden en centra op het gebied van de ‘spiritualiteit’ gaan dus helemaal niet over de Spirit, maar over de Psyche. De enige echte Wetenschap van de Spirit oftewel Spirituologie vind je alleen bij Wholly Science.

 

Begrijp me goed, ik klop mezelf hier niet op de borst. Ik probeer alleen zo duidelijk mogelijk aan te geven dat er maximale verwarring is omdat mensen in deze tijd hun huis op drijfzand hebben gebouwd. Er is maar één remedie, en dat is het huis helemaal opnieuw opbouwen, maar dan op rots. Daarvoor is naast lef ook tijd en energie nodig. En wie heeft dat er voor over? Bedenk alleen wel dat alleen tijdens dit aardse leven de groei naar ware Spiritualiteit mogelijk is. Wie denkt dat dit ook in het hiernamaals zou kunnen heeft het volkomen mis. En wie eenmaal de ware zin van het leven begrijpt, die investeert onmiddellijk alle tijd en energie in de eigen spirituele groei. Wat doe jij?

 

 

Wat is er mis met het Periodieke Systeem der Elementen?

 

In het scheikundelokaal van mijn middelbare school hing in de hoek het Periodieke Systeem der Elementen op een grote wandkaart. Al gelijk vond ik deze tabel veel te onnatuurlijk om een getrouwe weergave te kunnen zijn van de onderliggende natuurlijke logica. Vorige week vond ik gelukkig eindelijk een bevredigend antwoord op de vraag wat er dan precies mis is met dat systeem. Ook hier is het antwoord overigens weer opvallend eenvoudig. Het Periodieke Systeem der Elementen is namelijk een tweedimensionale tabel, terwijl we een driedimensionale structuur nodig hebben om de natuurlijke logica zichtbaar te maken. In grote lijnen had ik dit antwoord al gevonden in het najaar van 2012. Ik heb toen immers de Scaled Electrons Theory (Scelth) naar buiten gebracht (link). Op basis van die theorie heb ik gisteren de 3D-structuur van het correcte Periodieke Systeem der Elementen toegevoegd aan het e-boekje met de titel ‘The Scale of the Electron’ (link). Eigenlijk ligt die structuur zo voor de hand dat ik niet goed begrijp dat er de afgelopen 145 jaar niet één scheikundige is geweest die dit ook heeft kunnen bedenken. Of houden universitaire ‘geleerden’ misschien niet genoeg van logica? (Klik hier voor een Engelstalig persbericht naar aanleiding van deze ontdekking)

 

 

De meest allround wetenschapper van deze tijd

 

Wie is de meest allround wetenschapper van deze tijd? Deze meest allround wetenschapper kan onmogelijk verbonden zijn aan een universiteit, want daar dient iedere onderzoeker binnen het eigen hokje te blijven. De afgelopen jaren heb ik het werk van iedere toonaangevende ongebonden wetenschapper bestudeerd die op mijn pad kwam. Geen van allen bleek echter zo allround als ik. Daarom durf ik zonder enige schroom te beweren dat ik de meest allround wetenschapper van deze tijd ben. Ik ben daarom de wetenschapper die ervoor gaat zorgen dat alle zuivere wetenschappers van deze tijd dezelfde taal zullen gaan spreken. Die taal is uiteraard Wholly Science. Hoe snel dit zal gaan durf ik niet te zeggen. Maar dat dit gaat gebeuren is voor mij volstrekt zeker. Om heel precies duidelijk te maken wat Wholly Science is publiceer ik vanaf aanstaande donderdag telkens een hoofdstuk van een nieuw, Engelstalig boek. Dat is aanvankelijk een digitaal boek vol met afbeeldingen in kleur. Wellicht dat ik het daarna ook op papier laat drukken. Wil je dit ultieme leerboek over Wholly Science niet missen, kijk dan op de Engelstalige homepage van Pateo.nl.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Op zondagmiddag 15 juni a.s. in Wiekevorst (in de Belgische provincie Antwerpen) presenteer ik een algemene inleiding in Wholly Science. Wil je nu wel eens echt weten hoe alles met alles samenhangt, en de reisafstand is voor jou te overbruggen, dan wil je deze inleiding echt niet missen.

 

o       Op zaterdagmiddag 21 juni a.s. van 12:15 uur tot 13:15 uur geef ik tijdens het evenement Earth & Beyond in de Jaarbeurs te Utrecht een presentatie getiteld ‘Beyond Deception’.

 

o       Onmiddellijk na mijn presentatie in de Utrechtse Jaarbeurs rij ik op die zaterdagmiddag 21 juni snel naar Ermelo voor een bijzondere langste-dag-viering, waar ik eveneens een presentatie mag geven.

 

o       Op zaterdag 28 juni a.s. komt de Studiegroep Wholly Science voor de derde maal bijeen in Hoorn. Wil je ook gaan deelnemen aan deze studiegroep, neem dan even contact op met de organisatie om te zien hoe jij kennis kunt gaan nemen van hetgeen op de voorgaande dagen is behandeld.

 

o       Op zondag 29 juni a.s. wordt er op de Hooizolder in Bunnik een algemene Kennismakingsmiddag Wholly Science gehouden waarin de ‘smaak’ van Wholly Science kan worden geproefd.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de achtennegentigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.