Pateo Nieuwsbrief

(van 25 juni 2014)

over Wholly Science op de basisschool

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief101.htm

 

o       Workshop Wholly Science op de basisschool

o       Vanavond gaat Pateo Radio over Landgoed Leukland

o       Vrijdagavond Gelijk Boven, Zo Beneden nabij Uithoorn

o       Zaterdag derde studiedag Wholly Science in Hoorn

o       Zondag algemene kennismakingsmiddag Wholly Science in Bunnik

o       Dit najaar de eerste Wholly Science Starters Week in Frankrijk

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Workshop Wholly Science op de basisschool

 

In de Pateo Nieuwsbrief nummer 91 van 2 april 2014 (link) heb ik aangekondigd dat ik binnenkort een workshop Wholly Science mag gaan geven op een zeer bijzondere gewone basisschool. Het heeft even geduurd, maar volgende maand is het dan zover. Ik zal dan de kinderen in de hoogste groep vertellen over de oorsprong van de namen van de dagen van de week, over de oorsprong van de namen van de drie wijzers van de klok en over nog veel meer. Ik zie dit als een unieke mogelijkheid om Wholly Science in kindertaal te mogen gaan verspreiden. Na de zomervakantie geef ik deze workshop ook graag bij andere basisscholen. Wil je me daarbij helpen, neem je dan even contact met me op (link)?

 

 

Vanavond gaat Pateo Radio over Landgoed Leukland

 

Op 22 februari jl. heeft Ingunn Sigurdsdatter (1964) op haar perceel in Noorwegen The Sovereign Estate of Niceland gesticht. In Nederland is enige tijd terug aan een vergelijkbaar initiatief de naam Wonderland gegeven, al is er voor zover ik weet nog geen soeverein landgoed omringd door grondgebied dat is geclaimd door de Staat der Nederlanden. In de Pateo Nieuwsbrief nummer 99 van twee weken geleden (link) heb ik me nogal kritisch uitgelaten over alle zogenaamde soevereiniteitsclaims. Ik gaf toen ook aan dat Karel Bagchus (1968) op 12 juni uit zijn huis aan de Albert Luthulistraat 1a in Amsterdam zou worden gezet, en dat Bea van Kessel (1969), wonende te Basstraat 19 in Uden (Noord-Brabant), datzelfde zou overkomen op 19 juni. En zo is het vorige week donderdag en die donderdag ervoor ook gegaan, ondanks het feit dat zowel Karel als Bea beweren soevereine mensen te zijn. Ik gaf in diezelfde nieuwsbrief aan dat deze oplossing niet kan werken, en ook dat is gebleken. Het probleem bestaat namelijk in de papieren werkelijkheid. Een echte oplossing dient echter niet van hetzelfde niveau zijn, maar van een hoger niveau. De papieren soevereiniteitsclaims zijn echter wel op hetzelfde niveau, en zijn daarom geen echte oplossing. Toch ben ik wel benieuwd naar de zienswijze van Ingunn achter haar initiatief. Jij ook? Zo ja, luister je dan mee vanaf 20:00 uur? Kijk bij Pateo Radio op het Engelstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie.

 

 

Vrijdagavond Gelijk Boven, Zo Beneden nabij Uithoorn

 

Aanstaande vrijdag (27 juni) staan er geen voetbalwedstrijden op het programma van het planetaire kampioenschaptoernooi dat momenteel in Brazilië wordt gehouden. Zelfs de meest fanatieke voetbalkijker kan dus met een gerust hart naar het Centrum Zonnewijzer in De Kwakel komen. Dit plaatsje ligt tussen Aalsmeer en Uithoorn. Ik leg dan in grote lijnen uit wat ‘Gelijk Boven, Zo Beneden’ betekent, evenals de betekenis van de naam ‘Hermes Trismegistus’ (en uiteraard nog veel meer). Sta jij open voor de onmiskenbare logica van alles, dan wil je deze lezing zeker niet missen. Deze lezing wordt georganiseerd door John en Renske van Healing Sound Movement.com (link). Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie.

 

 

Zaterdag derde studiedag Wholly Science in Hoorn

 

Aanstaande zaterdag (28 juni) komt de Noord-Hollandse studiegroep Wholly Science voor de derde maal bijeen in Hoorn. Wil je alsnog gaan deelnemen aan deze studiegroep, dan is dat zeker mogelijk, mits je vooraf de eerste twee hoofdstukken van het nieuwe Engelstalige boek over Wholly Science hebt gelezen (link). Naast kennis verrijk je jezelf ook met gelijkgestemde kennissen. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie.

 

 

Zondag algemene kennismakingsmiddag Wholly Science in Bunnik

 

Aanstaande zondagmiddag (29 juni) wordt er op de Hooizolder in Bunnik (iets ten oosten van Utrecht) een algemene kennismakingsmiddag gehouden waarin de ‘smaak’ van Wholly Science kan worden geproefd. De lezing eindigt om 16:30 uur, waarna de eventuele voetbalkijker anderhalf uur de tijd heeft om een plekje voor een (beeld-) scherm te bereiken. Zondagmiddag is niet alleen een goede gelegenheid om nader kennis te maken met Wholly Science, maar ook met deze bijzondere zolderruimte. Deze voormalige hooizolder is destijds zeer bijzonder aangekleed en benoemd als ‘De Baarmoeder’. Wanneer je die naam intypt op Google Maps, dan vind je daar ook enkele foto’s van deze unieke zolder (link). Kom je op deze regenachtige zondagmiddag ook een kijkje nemen op deze prachtige zolder? Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie.

 

 

Dit najaar de eerste Wholly Science Starters Week in Frankrijk

 

Van zondagmiddag 21 september tot zaterdagochtend 27 september wordt wederom in het Centre Lothlorien in de Franse streek Haute Marne voor het eerst een startersweek gehouden. In deze week draait het puur en alleen om de deelnemers, en is Wholly Science slechts bijzaak. Via zes complementaire zelfkennismethoden leren de deelnemers zichzelf en elkaar nog beter kennen. Naast meer zelfkennis krijgt iedere deelnemer ook een onvergetelijk week voorgeschoteld, vol met natuur, rust, ruimte, zonlicht en frisse lucht. Officieel begint dit jaar de herfst op dinsdag 23 september, maar in het dal van Domaine de Moiron zou het dan nog best wel eens volop nazomer kunnen zijn. Gun jij jezelf deze week? Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Op zondagmiddag 13 juli geef ik een lezing in Leeuwarden.

 

o       Op vrijdagavond 5 september geef ik een lezing in Groningen.

 

o       Op zondagmiddag 26 oktober geef ik een lezing in Maastricht.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdeneende Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.