Pateo Nieuwsbrief

(van 16 juli 2014)

over Wholly onderwijs

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief104.htm

 

o       Workshop op de basisschool was een groot succes

o       Online calculator voor de echte Maya-Zegel en -Toon

o       Vierde hoofdstuk van het nieuwe Wholly Science-leerboek binnenkort leverbaar

o       Leer jezelf (nog) beter kennen via een Wholly week in Frankrijk

o       Wanneer gaan we verder waar Nikola Tesla moest stoppen?

o       Zomerreces voor de Pateo Nieuwsbrief en Pateo Radio

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Workshop op de basisschool was een groot succes

 

Gisteren, uitgerekend op mijn Maya-verjaardag, was het dan zover. Ik mocht aan de oudste kinderen van een basisschool in Doorn een workshop geven over tijd. Waar komt de naam ‘seconde’ eigenlijk vandaan, was bijvoorbeeld een vraag die daarin werd beantwoord. Tot op heden had ik alleen maar les gegeven op een universiteit of een hogeschool, en nog niet eerder op een middelbare school, laat staan op een basisschool. Hoewel het in de laatste schoolweek was, en de kinderen vol met onrustige energie zaten, is het me toch gelukt om ze een uur te boeien met een workshop over hoe wij tijd meten, en vooral waarom we dat zo doen. Ik was aangenaam verrast om te merken hoe leergierig sommige kinderen waren, en ook hoeveel enkele kinderen al wisten over de dynamiek van de hemellichamen.

 

Helemaal blij werd ik van de terugkoppeling waar ik na afloop van de workshop om had gevraagd. Hun verwachtingen waren ruim overstegen, ze hadden het erg interessant gevonden, en ze vertelden me dat ik het heel goed had uitgelegd. Dat smaakt voor mij dus zeker naar meer. Heb jij inmiddels al een school kunnen enthousiasmeren voor een dergelijke workshop, laat het me dan weten. De leeftijd van de leerlingen en het type school maken mij niet uit, want het verhaal kan voor iedere doelgroep worden verteld, variërend van groep 8 van de basisschool tot een bovenbouwklas van een tweetalig gymnasium of een studiegroep van hoogbegaafde studenten, en alles wat daar tussen zit.

 

(wil je alleen dit stukje van deze nieuwsbrief delen, kopieer dan deze link)

 

 

Online calculator voor de echte Maya-Zegel en –Toon

 

Naar aanleiding van de voorgaande nieuwsbrief (link) kreeg ik veel vragen over via welke website de Zegel en Toon van de enige echte Maya-kalender genaamd Tzol’kin kunnen worden uitgerekend. Dat kan bijvoorbeeld via de Engelstalige website Mayan Majix.com (link), de website die destijds door Ian Lungold is gestart, of via de Nederlandstalige website Daily Tzolkin.com (link). Bedenk hierbij dat iedere Zegel en Toon pas ingaan vanaf zonsopkomst, en duren tot aan de volgende zonsopkomst. Ben jij bijvoorbeeld tussen middernacht en zonsopkomst geboren, vul dan de datum van het voorgaande etmaal in, want die energieën waren nog aanwezig toen jij ter wereld kwam.

 

Hebben jouw favoriete websites jou wel eens verteld over deze authentieke Maya-kalender? Zo niet, hoe waar zou dan al die andere informatie zijn? In kan me heel goed voorstellen dat sommigen vinden dat de toon van deze Pateo Nieuwsbrieven wel wat positiever mag. Aan de andere kant, hoe kun je zoveel desinformatie in zowel de mainstream wereld als in de alternatieve werelden ontmaskeren op een positieve manier? Ik kan dat alleen door uit te leggen hoe het wel zit, maar daar heb ik een nieuwsbrief eigenlijk niet genoeg ruimte voor. De meeste lezers vinden ze nu al veel te lang. Kom dus naar mijn lezingen of lees mijn boeken voor wie behoefte heeft aan meer positieviteit. Ik zal dan mijn best om doen de Pateo nieuwsbrieven korter en leuker te maken. Afgesproken?

 

En wie verder over anderhalve week, op 25 juli, een feestje wil vieren, die moet dat vooral niet laten. Zeg alleen niet dat dit de Dag buiten de Tijd van de Maya’s zou zijn, want dat is complete lariekoek. De Maya’s kennen uiteraard geen dag buiten de tijd, want dat kan immers helemaal niet. Er is echter wel een dag buiten de Dreamspell-tijd, en dat is 29 februari. Laat je dus niet langer foppen!

 

 

Vierde hoofdstuk van het nieuwe Wholly Science-leerboek binnenkort leverbaar

 

Wil je mijn werk steunen? Koop dan in ieder geval de eerste twee hoofdstukken van mijn nieuwste Engelstalige e-boek vol met gekleurde illustraties (voor samen 5 euro, want het tweede hoofdstuk krijg je er gratis bij). Het derde hoofdstuk kost ook 5 euro, evenals het vierde, dat hopelijk vanaf volgende week leverbaar is. Daarna komen er enkele gratis hoofdstukken, die alleen beschikbaar zijn voor wie de eerdere hoofdstukken heeft gekocht. Mijn doel met deze serie van e-hoofdstukken is om Wholly Science bekend te maken bij een veel groter publiek. Daarom werk ik tevens met referentenkorting. Wie minimaal twee maal wordt genoemd als referent, die krijgt het volgende betaalde hoofdstuk gratis. Wil jij meehelpen de hoofdstukken van dit e-boek verder bekend te maken? Kijk voor meer informatie op de Engelstalige homepage van Pateo.nl.

 

 

Leer jezelf (nog) beter kennen via een Wholly week in Frankrijk

 

Wil jij jezelf (nog) beter leren kennen aan de hand van zes complementaire zelfkennismethoden? Hou jij van natuur, rust, ruimte, zonlicht en frisse lucht? Heb je vanaf 21 september zin en tijd om een week mee te gaan naar noordoost Frankrijk? In de Wholly Science Starters Week draait alles om jou en jouw energetische zelf. Via Numerologie (vooral jouw levensgetal), via Planetaire Astrologie (ook wel de Westerse Astrologie genoemd; en dan vooral jouw sterrenbeeld en ascendant), via Tzol’kin Astrologie (ook wel de Maya-Astrologie genoemd: jouw echte Maya-Zegel en jouw echte Maya-Toon), via Cosmic Year Astrologie (ook wel de Chinese Astrologie genoemd: jouw Cosmische Jaardier); via Nine Star Ki Astrologie (ook wel de Japanse Astrologie genoemd: jouw jaarcijfer, jouw maandcijfer en jouw huiscijfer), en via het Enneagram (jouw persoonlijkheidstype) leer je in slechts een week tijd niet alleen jouw eigen energieën (beter) begrijpen, maar ook die van jouw meest belangrijke naasten. Ben jij in voor een (warme) nazomer vol met zelfkennis, geef je dan nu op voor deze unieke week. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie.

 

Voordat ik het vergeet: een waarschuwing is het wel op zijn plaats. Tijdens deze week kunnen nieuwe, hechte vriendschappen ontstaan. Inmiddels heb ik zes maal een dergelijke week mogen begeleiden. De tweede groep (uit april 2012) komt morgen voor de derde maal bijeen voor een reünie. Bij beide voorgaande edities was bijna de gehele groep daarbij aanwezig! Met een deel van deze groep is bovendien ook het Pateo Center in Oudewater tot stand gebracht (in de eerste vijf maanden van 2013). Wees dus gewaarschuwd voor de creatiekracht van een gelijkgestemde vriendengroep die tijdens zo’n week kan ontstaan.

 

 

Wanneer gaan we verder waar Nikola Tesla moest stoppen?

 

Nikola Tesla (1856 – 1943) was zonder enige twijfel de grootste uitvinder van het vorige millennium. Indien hij zijn werk had mogen afmaken, dan zou niemand ooit van het woord ‘energiecrisis’ hebben gehoord. Tesla was een tijdgenoot van Albert Einstein (1879 – 1955). Onwetende mensen blijven maar napraten dat Einstein zo slim was, maar als student scoorde hij matige tot zelfs slechte cijfers. Steeds meer mensen ontdekken dat de theoretische waanzin die Einstein heeft bedacht ook helemaal niets met echte wetenschap te maken heeft. Het was namelijk science fiction, en dat geldt ook voor alles wat in het verlengde van zijn gefantaseerde gedrocht er aan vast is geplakt. Vrijwel niemand weet bovendien dat Tesla met opvallend eenvoudige logica de waanzin van Einstein heeft weerlegd. Hoe zou het toch kunnen dat iedereen wel weet wie Einstein was, terwijl velen nog nooit van Tesla hebben gehoord? Hoe zou het kunnen dat geniale uitvinders als Nikola Tesla en Viktor Schauberger (1885 – 1958) geen universitaire aanstelling hadden, en juist veel beter begrepen hoe de natuur echt werkt dan al die academische geleerden samen?

 

Het is mijn droom dat iedereen die een echt stukje van de puzzel weet een weekje bij elkaar komt voor het creëren van synergie als gevolg van kennisdeling. Want door kennis te delen maken we van 1 plus 1 opeens 3. De week en de locatie is al geregeld. Nu de deskundigen en de toehoorders nog. Ben jij vanaf 28 september van de partij in het noordoosten van Frankrijk? Kijk bij de Agenda van Pateo.nl (link) voor meer informatie. Kun je zelf niet, of is het niets voor jou, wil je dan het linkje misschien doorsturen aan anderen die hier wellicht wel voor in zijn? Op voorhand wil ik je daar hartelijk voor bedanken.

 

 

Zomerreces voor de Pateo Nieuwsbrief en Pateo Radio

 

De eerstvolgende Pateo Nieuwsbrief verschijnt waarschijnlijk pas weer in de eerste week van september. Tot die tijd zijn er ook geen nieuwe afleveringen van Pateo Radio. Ik wil deze zomerweken benutten om flink te werken aan mijn nieuwste boek.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Op vrijdagavond 5 september geef ik een lezing in Groningen. Dat de Groningers per direct de volledige aardgasbaten dienen op te eisen heb ik al eerder aangegeven, al was het alleen al ter compensatie van de bodemdaling. Misschien kan ik met deze lezing dit alles een zetje in de goede richting geven.

 

o       Op vrijdagavond 19 september leg ik in het plaatsje De Kwakel (tussen Aalsmeer en Uithoorn) de essentie uit van Wholly Science.

 

o       Op zaterdag 20 september komt de studiegroep Wholly Science voor de vierde maal bijeen in Hoorn. Ook nieuwkomers kunnen hieraan deelnemen, mits de eerste drie hoofdstukken van het nieuwe e-boek zijn gelezen.

 

o       Op zondagmiddag 26 oktober geef ik een lezing in Maastricht. Ook in het zuiden van de Nederlanden is de soevereiniteitswens sterk geworteld. Alleen met kennis van zaken kunnen we het juk van de vermeende overheersing van ons afwerpen.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvierde Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.