Pateo Nieuwsbrief

(van 1 september 2014)

over de droom van Nikola Tesla

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief106.htm

 

o       De grootste uitvinder aller tijden

o       Woensdag gaat Pateo Radio weer van start

o       Zorgverzekering verzekert je van onnodig hoge zorgkosten

o       Leer jezelf beter kennen via een zelfkennisweek in Frankrijk

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

De grootste uitvinder aller tijden

 

Wie heeft wisselstroom uitgevonden, want dit was namelijk niet Thomas Edison (1847 – 1931)? Wie heeft de radio uitgevonden, want dit was namelijk niet Guglielmo Marconi (1874 – 1937)? Wie heeft elektriciteit uit waterkracht uitgevonden? Wie heeft de transistor uitgevonden? Wie de TL-lamp? Wie neonverlichting? Wie de inductiemotor? Wie heeft draadloze communicatie uitgevonden? Wie de afstandsbediening?

 

Al deze uitvindingen (en nog veel meer), die geen van allen meer weg te denken zijn uit onze samenleving, zijn allemaal te danken aan één man. Zijn naam is Nikola Tesla (1856 – 1943). Het was zijn droom om de mensheid gratis draadloze elektriciteit te geven. Probeer je eens voor te stellen wat dat zou betekenen. Iedereen zou in een 100% elektrische auto kunnen rijden zonder deze ooit te hoeven opladen. Ook alle andere elektrische hulpmiddelen zouden overal en voor niets kunnen werken. De mensheid zou zichzelf hiermee in één keer kunnen bevrijden van vele onnodige beperkingen.

 

Tijdens zijn leven kwam Tesla tot de conclusie dat de mensheid nog niet klaar was voor deze vrijheid. We zijn nu ongeveer een eeuw verder, en ik vrees dat de mensheid er nog niet steeds niet klaar voor is. Maar wellicht is het mogelijk dat een groep mensen die hier wel klaar voor zijn, gezamenlijk deze technologische doorbraak realiseren. Ik wil me daar in ieder geval sterk voor maken. Helaas heb ik momenteel nog te weinig elektrotechnische achtergrond om dit in mijn eentje te realiseren. Daarom roep ik hierbij iedereen op die deze achtergrondkennis wel heeft en die in de voetstappen van Tesla wil treden, om contact met me op te nemen. Zoals ik ook al heb aangegeven in mijn Engelstalige nieuwsbrief van vorige week (link) wil ik graag een studiegroep Elektromagnetisme beginnen, waarin we starten met de basale vragen over de aard van zowel elektriciteit als magnetisme. Aan de universitaire theorieën daarover hebben we namelijk helemaal niets, zoals ook Tesla zelf al aangaf. We beginnen dus gewoon bij nul, en bouwen van daaruit een zuiver wetenschappelijk model over elektromagnetisme. Doe jij mee?

 

 

Woensdag gaat Pateo Radio weer van start

 

Na een zomerreces van zeven weken is er komende woensdagavond van acht tot negen uur weer een rechtstreekse uitzending van Pateo Radio. Dan is te gast Peter Vereecke, de gewezen burgemeester van het Belgische Evergem die al vele jaren strijdt voor openheid over chemtrails. Twee weken later is er opnieuw een Peter te gast bij Pateo Radio, want dan zal Peter den Haring zijn visie op de samenhang van alles delen. Wie volgende week mijn radiogast zal zijn is nog niet helemaal zeker. Weet jij iemand die echt eens bij mij in de uitzending zou moeten, breng ons dan even met elkaar in contact.

 

 

Zorgverzekering verzekert je van onnodig hoge zorgkosten

 

Laat ik om te beginnen aangeven dat de zogenaamde zorgverzekering in werkelijkheid een zorgkostenrisicoverzekering is. Omdat ik deze risicoverzekering in 2008 heb opgezegd, aangezien ik ervoor kies om me niet te verzekeren tegen dat risico, heb ik de afgelopen jaren veel gedoe op mijn dak gekregen. Velen kennen mij in eerste instantie van mijn rebellie tegen de onrechtmatige verplichting om deze risicoverzekering te hebben afgesloten. Echter, sinds ik niet langer met een woonadres geregistreerd sta in de gemeentelijke basisadministratie ben ik definitief van dat gedoe verlost. Ik besef dat dit niet voor iedereen een oplossing is. Voor zover ik weet is er helaas geen andere oplossing.

 

Vaak hoor ik dat het asociaal zou zijn om geen verzekeringspremie af te dragen, omdat het geld voor een deel in een soort solidariteitsfonds zou gaan. Ik durf daar grote vraagtekens bij te zetten. Er is voor zover ik weet niet één erkende non-profit zorgverzekeraar. Ik ben absoluut niet solidair met de grote graaiers die onvoorstelbaar veel geld verdienen via het ziek houden van zorgslachtoffers. Ik wil daar op geen enkele manier aan bijdragen.

 

Als alternatief is mede door mij Artabana naar Nederland gehaald (link). Hoewel het met name in Duitsland prima werkt, wil het in Nederland maar niet echt van de grond komen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de gedoogstatus die Artabana in Duitsland heeft. Ik vind het zeer opmerkelijk dat deze status in Nederland tot op heden nog niet is verleend. Befehl ist befehl, niet in Duitsland, maar wel in Nederland? Dat is toch raar?!

 

Kortom, de zorgverzekering verzekert je van onnodig hoge kosten, wat voor velen nog meer (geld-) zorgen betekent (en dan dus eigenlijk een verzekering van zorgen inhoudt). Bovendien gaat in 2015 de premie nogmaals verder omhoog, wat dus tot nog meer zorgen zal leiden.

 

 

Leer jezelf beter kennen via een zelfkennisweek in Frankrijk

 

Wil jij jezelf (nog) beter leren kennen aan de hand van zes complementaire zelfkennismethoden? Hou jij van natuur, rust, ruimte, zonlicht en frisse lucht? Heb je vanaf 21 september a.s. zin en tijd om een week mee te gaan naar noordoost Frankrijk? In de Wholly Science Starters Week draait alles om jou en jouw energetische zelf. Via Numerologie (vooral jouw levensgetal), via Planetaire Astrologie (ook wel de Westerse Astrologie genoemd; en dan vooral jouw sterrenbeeld en ascendant), via Tzol’kin Astrologie (ook wel de Maya-Astrologie genoemd: jouw echte Maya-Zegel en jouw echte Maya-Toon), via Cosmic Year Astrologie (ook wel de Chinese Astrologie genoemd: jouw Cosmische Jaardier); via Nine Star Ki Astrologie (ook wel de Japanse Astrologie genoemd: jouw jaarcijfer, jouw maandcijfer en jouw huiscijfer), en via het Enneagram (jouw persoonlijkheidstype) leer je in slechts een week tijd niet alleen jouw eigen energieën (beter) begrijpen, maar ook die van jouw meest belangrijke naasten. Ben jij in voor een (warme) nazomer vol met zelfkennis, geef je dan nu op voor deze unieke week. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Op vrijdagavond a.s. (5 september) geef ik een lezing in het zuiden van de stad Groningen. Woon jij in het Noorden van Nederland en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

o       Op vrijdagavond 19 september leg ik in het plaatsje De Kwakel (tussen Aalsmeer en Uithoorn) de essentie uit van Wholly Science. Woon jij ten westen van het Nederlandse Groene Hart en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

o       Op zaterdag 20 september komt de studiegroep Wholly Science voor de vierde maal bijeen in Hoorn. Ook nieuwkomers kunnen hieraan deelnemen, mits de eerste vier hoofdstukken van het nieuwe e-boek zijn gelezen.

 

o       Op zondagmiddag 26 oktober geef ik een lezing in een prachtig kasteel in Maastricht. Woon jij in (de buurt van) Belgisch of Nederlands Limburg en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzesde Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.