Pateo Nieuwsbrief

(van 18 november 2014)

over de Smaragden Tafel

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief116.htm

 

o       In memoriam: Kaspar Hakkesteegt (1989 - 2014)

o       Olga wilde weten hoe wij mensen zijn ontstaan

o       Stanley Kubrick waarschuwde voor gefluorideerd water

o       Hoe oud is de Smaragden Tafel?

o       Het Bijbelboek Openbaringen en 9/11?

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

In memoriam: Kaspar Hakkesteegt (1989 2014)

 

Vorige week dinsdag (11 november) heeft de 25-jarige Kaspar Hakkesteegt een einde gemaakt aan zijn fysieke bestaan. Bij de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen van 2012 stond hij als nummer 31 op de SOPN-kandidatenlijst (link). De begrafenis vindt morgenmiddag (19 november) vanaf half twee plaats op Natuurbegraafplaats Heidepol aan de Hardewijkerweg 37 in Arnhem (6816 VA).

 

 

Olga wilde weten hoe wij mensen zijn ontstaan

 

Gisteren verscheen aflevering 5 van de belevenissen van Olga en Olaf bij het Nederlandstalige Nieuws op Pateo.nl. In die aflevering vraagt Olga aan haar oom wat nu waar is: de evolutietheorie of de creatietheorie? Haar oom legde haar vervolgens uit dat hoewel de eerste absoluut onwaar is, de tweede toch ook niet helemaal de waarheid is. Klik hier om deze aflevering te lezen.

 

 

Stanley Kubrick waarschuwde voor gefluorideerd water

 

In januari 1964 verscheen de merkwaardige speelfilm over Dr. Strangelove, geregisseerd door Stanley Kubrick (1928 – 1999). Ik heb al vaker aandacht gegeven aan de onthullingen van deze zeer intelligente man. Nu wil ik even wijzen op een stukje in die film waarin Stanley de bioscoopgangers erop attent maakt dat ze gedestilleerd water moesten drinken in plaats van gefluorideerd leidingwater (video). Dit gedeelte uit die speelfilm duurt slechts drieëneenhalve minuut.

 

Direct na het uitkomen van deze speelfilm werd Stanley ‘gevraagd’ om de nepmaanlanding van 1969 te regisseren (link). Daarmee sloegen de controlefreaks twee slagen in één klap: ze hadden de beste regisseur gestrikt voor hun scam en ze hadden een klokkenluider onschadelijk gemaakt, althans dat dachten ze.

 

 

Hoe oud is de Smaragden Tafel?

 

Afgelopen week heb ik me intensief bezig gehouden met de wereldberoemde Smaragden Tafel. Deze ‘tafel’ is gegoten uit een enkel stuk van groen kristal en heeft de afmetingen van 30 bij 40 centimeter met een dikte van een ruime centimeter. Allereerst wilde ik weten wanneer deze groenkristallen ‘tafel’ werd beschreven? Ergens op het internet vond ik dat deze beschrijving 38.000 jaar geleden zou heben plaatsgevonden. Zaterdag jl. vertelde een deelnemer aan de Wholly Science Studiegroep in Hoorn dat deze tekst 33.000 jaar oud zou zijn. Feitelijke informatie hierover is zeer welkom. Weet je hoe oud deze tekst is, laat het dan alsjeblieft ook even aan mij weten.

 

In het jaar 1541 verscheen in de Duitse plaats Nuremberg het in het Latijn geschreven boek “De Alchimia” met Chrysogonus Polydorus (1498–1552) als auteur. Daarin staat de vertaalde tekst van de Tabula Smaragdina (Latijn voor ‘Smaragden Tafel’) waarbij de oorspronkelijke auteur wordt aangeduid als Hermetis Trismegisti, wat vertaald in het Nederlands ‘Driewerf Grootste Hermes’ betekent. Ik heb tot nu toe geen oudere vertaling van de oorspronkelijke versie de Smaragden Tafel kunnen vinden. In het jaar 1606 heeft Heinrich Khunrath deze Latijnse vertaling vertaald naar het Duits.

 

Tegenwoordig kunnen we op vele plaatsen de tekst van de Smaragden Tafel in zowel het Latijn als in de eigen taal vinden. Vreemd genoeg wijkt die Latijnse tekst vrijwel altijd op enkele essentiële punten af van de vertaling van Chrysogonus Polydorus. Dat vind ik raar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen tevergeefs kun tanden stuk hebben gebeten op deze tekst. Ook Isaac Newton (1643 – 1727) is er niet in geslaagd de noot van deze ‘Emerald Tablet’ te kraken.

 

Omdat ik op de middelbare school niet zo goed was in talen heb ik destijds geen Grieks en Latijn geleerd. Maar zelfs met mijn gebrekkige kennis van het Latijn, zoals ik dit de afgelopen jaren heb opgedaan, was het voor mij helemaal niet zo moeilijk om uiteindelijk tot een zinvolle vertaling te komen van deze Smaragden Tafel. Uiteraard komt dat vooral door mijn kennis van Wholly Science.

 

Sommigen beweren dat de letters die op de oorspronkelijke Smaragden Tafel staan geschreven behoren tot het schrift uit Atlantis. Hoe de vertaling van deze vreemde tekens naar het Latijn tot stand is gekomen weet ik niet, en evenmin of er daarvoor al een Oud-Egyptische vertaling is gemaakt. In het Oude Egypte, wat oorspronkelijk het land van Khem heette (letterlijk: het Zwarte Land), werd de auteur van Smaragden Tafel via hiërogliefen aangeduid als Thoth of Tehuti in ons letterschrift.

 

Ik denk niet dat Thoth alias Hermes echt als een fysiek wezen heeft geleefd op deze planeet. Ik denk dat het hier gaat over de allerhoogste bewustzijnstoestand, die ik Heelheidsbewustzijn noem in het Nederlands.

 

Hoe dan ook, de inhoud van deze Smaragden Tafel beschrijft uitermate cryptisch hoe onze werkelijkheid tot stand is gekomen. En die beschrijving komt volledig overeen met zoals ik dat binnen Wholly Science uiteen heb gezet. Deze kennis is echter zo krachtig, dat het altijd in het geheim is doorgegeven aan mensen die er klaar voor waren om deze te ontvangen. Anderen kunnen namelijk helemaal niets met deze tekst. Het geheim achter deze tekst is voor hen dus hermetisch afgesloten. Inderdaad, daar komt die uitdrukking vandaan, want ‘hermetisch’ verwijst naar Hermes.

 

Gisteren ben ik opnieuw gedoken in de geschiedenis van de Smaragden Tafel. Ik ontdekte dat de oorspronkelijke versie in een Fenicisch dialect was geschreven, wat betekent dat het waarschijnlijk rond het jaar 2300 voor onze huidige jaartelling (of in het Engels: Before our Current Era, afgekort als BCE) is opgetekend. Vervolgens zou het begraven zijn in een graftombe in de oase van Siwa, vlak bij de Oud-Egyptische stad Annu. In de Bijbel wordt deze stad On genoemd. De Grieken noemden deze stad vervolgens Heliopolis, want de betekenis van deze namen is telkens ‘de stad van de zon (Helios)’. In het jaar 332 voor onze huidige jaartelling veroverden de Grieken onder leiding van Alexander de Grote (356 BCE – 323 BCE) het land wat ze daarna Egypte hebben genoemd. De ijdele Alexander hernoemde vervolgens Heliopolis tot Alexandrië. Een jaar later werd naar het schijnt deze Smaragden Tafel ontdekt, en nog weer een jaar later werd volgends de overlevering in Alexandrië de tekst van deze Smaragden Tafel in het Grieks openbaar gemaakt (link). Helaas is deze Griekse vertaling er niet (meer).

 

Dat dit de meest diepzinnige tekst is die ooit is opgeschreven is voor mij zonneklaar. Wil jij weten wat die tekst op deze Smaragden Tafel nu precies betekent, zorg dan eerst dat je Wholly Science op hoofdlijnen begrijpt. Daarna wil ik je met alle plezier uitleggen wat hierop is geschreven, zoals ik afgelopen zaterdag in Hoorn heb gedaan. Zonder voldoende kennis van Wholly Science zullen het betekenisloze beweringen zijn en blijven.

 

 

Het Bijbelboek Openbaringen en 9/11?

 

Gistermiddag werd ik getipt door mijn collega van MartinVrijland.nl. Deze tip betrof de relatie tussen het Bijbelboek Openbaringen en de gebeurtenissen van 9/11 in 2001 (waarover ik al veel vaker heb geschreven). Wat denk jij: is er een relatie tussen beide?

 

Dit lezen we in Openbaring 9:11 volgens de Nederlandse Statenvertaling: “En zij hadden over zich tot een koning den engel des afgronds; zijn naam was in het Hebreeuws Abaddon, en in de Griekse taal had hij den naam Apollyon.” Zelf vind ik de King James-versie iets duidelijker: “And they had a king over them, which is the angel of the bottomless pit, whose name in the Hebrew tongue is Abaddon, but in the Greek tongue hath his name Apollyon.” De jongerenbijbel heeft er dit van gemaakt: “Hun koning is de engel van de onderaardse diepte; zijn naam luidt Abaddon in het Hebreeuws, in het Grieks Apollyon.

 

Kunnen we hieruit concluderen dat de terroristen die de aanslagen van 9/11 op hun geweten hebben hierdoor openlijk bekennen een zeer duistere macht te aanbidden aangezien ze immers hebben gekozen om hun aanslagen te plegen op de datum van 9/11? Volgens mij kunnen we die conclusie inderdaad trekken. Wie is dan dit wezen dat afkomstig is uit die onpeilbare diepe duisternis die deze mondiale terroristen voor hun koning houden?

 

Zoeken we even op de betekenissen van Abaddon en Apollyon dan komen we terecht op verderf, vernietiging en Prins van de Hel. Hiermee wordt dus gedoeld op de Duivel, ook wel Satan genoemd. Satan betekent ‘tegenstander’. Onwetende mensen zoeken deze tegenstander buiten zichzelf. Mensen die weten, die weten wel beter. Deze wetende mensen weten ook dat de mondiale terroristen ervoor hebben gekozen om God te verloochenen door de Duivel te gehoorzamen.

 

Voor de cijfermensen onder ons: de numerologische waarde van Abaddon is 5, net als de datum 11-9-2001. De numerologische waarde van Apollyon is 11, wat het getal is dat vorige keer centraal stond in de Pateo Nieuwsbrief (link). Zal dit allemaal toeval zijn? Wat denk jij?

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Morgenavond (19 november) is Martijn van Staveren te gast bij Pateo Radio. Van kinds af aan staat hij naar eigen zeggen in contact met intelligente levensvormen van buiten onze aardse werkelijkheid. Hij doet hier inmiddels al meer dan 30 jaar onderzoek naar.

 

o       Op vrijdagavond 28 november geef ik bij Zerofield in het Brabantse Hooge Mierde een lezing over ‘Werkelijke Vrijheid’.

 

o       Op zaterdagmiddag 29 november geef ik een lezing in Breskens. Woon jij in Zeeland en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

o       Op zaterdagmiddag 13 december wordt voor het eerst de workshop Harmonische Cijferkunde (over de Taal van God) gehouden op de Hooizolder in Bunnik.

 

o       Op dinsdagavond 16 december geef ik in Zeist een lezing over Volledig Ontwaken.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzestiende Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.