Pateo Nieuwsbrief

(van 25 november 2014)

over de zevenjarige cyclus

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief117.htm

 

o       Bestaat er een cyclus van zeven jaar?

o       Leren lezen en schrijven van de Taal van God

o       Wholly Science Studiegroep Noord-Nederland gaat van start

o       Olga heeft een spreekbeurt over tijd gegeven

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Bestaat er een cyclus van zeven jaar?

 

Wie net als ik met de Bijbel is opgevoed kent het verhaal over de zeven overvloedige jaren, waarna de zeven jaren van tekorten volgden. Na de zeven vette jaren zouden immers zeven magere jaren volgen, aldus de droominterpretatie door Jozef. In datzelfde boek lezen we ook over Jakob die graag met Rachel wilde trouwen, maar daar eerst zeven jaar voor moest werken. De vader van Rachel, Laban genaamd, haalde echter een bizarre streek uit met Jakob, want op de huwelijksnacht bleek dat hij met Rachels oudere zus Lea was getrouwd. En dus moest hij nogmaals zeven jaren werken om nu echt met Rachel te kunnen trouwen.

 

Over de betekenis het getal 7 ga ik het hier niet hebben. Lees daarvoor graag mijn nieuwste e-boek, want daar gaat een heel hoofdstuk over deze betekenis van het getal 7 (link). Waar ik het hier in deze nieuwsbrief over wil hebben is of er een cyclus van zeven jaar bestaat. De joodse kalender meent namelijk van wel. Daarin wordt ieder zevende jaar beschouwd als een sabbatsjaar, genaamd Shemittah (wat ook wel wordt geschreven als Shemitah of Shmita).

 

Volgens deze joodse kalender leven we nu in het jaar 5775. Omdat dit aantal een veelvoud is van 7 is dit jaar dus een sabbatsjaar. Na het zevende sabbatsjaar volgt er telkens een zeer bijzonder jaar, wat een jubeljaar (of jubileumjaar) wordt genoemd, of Yovel in het Hebreeuws. Volgens de joodse kalender is dit jaar zo’n zevende Shemittah, en volgt dus volgend jaar een jubeljaar. Dit jubeljaar is dan het jaar 49 plus 1. Velen denken bij 50 jaar (zoals bij de viering van Abraham en Sarah) dat het om de helft van 100 zou gaan, maar de oorsprong van deze jubileumviering heeft dus met zeven kwadraat plus één te maken! Evenzo is Pinksteren altijd precies zeven weken na Pasen, wat dus wederom een verwijzing is naar 7 maal 7. Het Engelse woord voor Pinksteren is Pentecost, wat afkomstig uit het Grieks eveneens een verwijzing is naar het aantal van 50.

 

Bij de berekening van de jubeljaren is klaarblijkelijk iets misgegaan, want 5775 is helemaal geen veelvoud van 7 maal 7. Ik ben daarom tot de conclusie gekomen dat het eerste jubeljaar niet na 7 sabbatsjaren was, maar na 13. Dan klopt het namelijk wel dat het joodse jaar 5776 een jubeljaar zal zijn, om precies te zijn het 117e jubeljaar sinds het begin van deze joodse kalender.

 

Ik heb al vaker uitgelegd dat het judaďsme van oorsprong een maanreligie is. Daarom begint het joodse jaar altijd bij de nieuwe maan in (of nabij) de maand september. Letterlijk betekent ‘september’ ook de zevende maand, omdat vroeger de lente-equinox als het begin van het zonnejaar werd gezien. De joodse kalender werkt echter met maanmaanden van 29 of 30 etmalen. Het joodse nieuwe jaar start altijd bij het begin van de zevende maanmaand, genaamd Tishri. Telkens maar weer komt dus het getal 7 naar voren.

 

Het jubeljaar vanaf 2015 begint op 13 september. De afgelopen twee maal gebeurde er telkens iets met de aandelenmarkt in de laatste week van het sabbatsjaar voorafgaand aan een jubeljaar. Zowel in 2008 als in 2001 stortten die aandelenmarkten compleet in. Velen verwachten dat dit straks in de tweede week van september 2015 opnieuw zal gebeuren, en wellicht nog sterker dan de crash van 29 september 2008. Er zijn ook velen die menen dat de oktoberrevolutie van 1917 in Rusland een gevolg was van het jubeljaar dat toen net was begonnen. Mogen we volgend jaar vanaf oktober opnieuw een grootse omwenteling verwachten, wellicht in West-Europa?

 

Het is in ieder geval opvallend dat de bouw van de Twin Towers is gestart tijdens een sabbatsjaar, dat de opening van beide wolkenkrabbers plaats vond tijdens een sabbatsjaar en dat ook de gecontroleerde vernietiging van beide kantoortorens gebeurde tijdens een sabbatsjaar. Wil je hier meer over weten, lees dan het Engelstalige PateoPedia Paper nummer 8 dat ik vorige week online heb gezet (link).

 

 

Leren lezen en schrijven van de Taal van God

 

Ik heb het al vaker gezegd: de Taal van God is een cijfertaal. Indien een cultuur een kalender heeft waar sommige getallen een speciale betekenis hebben (zoals 7 of 13), dan is het natuurlijk geen wonder dat de mensen die in een dergelijke cultuur opgroeien eerder op het spoor van de Taal van God zullen komen dan mensen die dergelijke cyclische patronen niet met de spreekwoordelijke paplepel krijgen ingegoten. Zo moeilijk is dat natuurlijk niet.

 

Wat wel heel moeilijk blijkt te zijn is mensen die numerologisch blind zijn gebleven op latere leeftijd alsnog deze goddelijke cijfertaal bij te brengen. Uiteraard laat ik me niet zo snel ontmoedigen. Zo geef ik bijvoorbeeld op zaterdagmiddag 13 december een workshop over de Taal van God op de Hooizolder in Bunnik. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie hierover. De datum van deze workshop is “december 13, ’14”, wat op deze manier geschreven 12-13-14 is. En dat is weer gemakkelijk om te onthouden. We noemen zoiets een ezelsbruggetje, maar denk nu niet dat ezels dom zouden zijn.

 

De wezens op deze planeet die echt dom zijn, dat zijn de zogeheten homo sapiens. Deze Latijnse naam betekent letterlijk ‘wijze mens’, maar de meeste mensen zijn in mijn ogen alles behalve wijs. Welke mensen koesteren tegenwoordig nog een ‘liefde voor wijsheid’ (wat de letterlijke betekenis is van ‘filosofie’)? Anders geformuleerd, welke mensen houden zich anno nu bezig met filosofie op de manier zoals onze wijze voorouders dat hebben gedaan? Ik beschouw mezelf als een allround wijsgeer, en ik ken inmiddels gelukkig ook heel veel collega-wijsgeren. Maar de overgrote meerderheid van de huidige mensheid heeft zo te zien compleet geen benul van de waarde van wijsbegeerte. Ze vullen hun dag liever met onbenullige nieuwsberichtjes van nul en generlei diepgang. En die sturen ze dan ook nog eens aan elkaar door. Begrijp me goed: ik vel hier geen oordeel over, want wat iemand doet is ieders eigen zaak. Het komt op mij alleen niet al te wijs over, terwijl de soortnaam dit wel suggereert.

 

Zolang mensen niet weten wat de zin is van hun leven in deze aardse realiteit, dan is het ook niet zo gek dat ze maar wat doen om de tijd vol te maken. Sommigen kunnen dat niet verdragen, en trekken er daarom ten einde raad soms zelf de stekker uit. Hun familie en vrienden laten ze dan verslagen achter, maar ze konden niet anders, want hun omgeving begreep niet waarom ze het hier niet meer konden uithouden.

 

We kunnen de mensheid vergelijken met een soort (solaire) kleuterklas. Zodra we hebben leren lezen en schrijven in de Taal van God mogen we gezamenlijk naar de (galactische) basisschool. Er zit echter een heel naar ventje bij ons in de klas. Hij stookt ons tegen elkaar op en maakt alles stuk wat wij bedenken. Hij heeft nu zelfs de deur op slot gedaan en de ramen afgeplakt. Willen we ooit van deze kleuterschool af komen, dan zullen we ons samen sterk moeten maken om onder de tirannie van dat ventje uit te komen. Dat jochie kan er trouwens niet zo veel aan doen, want hij weet niet beter. Hij komt uit een liefdeloos gezin, en zelfs uit een lange familielijn van psychopaten. Door ook hem onze liefde te geven zal hij op een gegeven moment wel ophouden met zijn destructieve gedrag. Ondertussen laten we ons niet van de wijs brengen, en gaan we gericht aan de slag om de Taal van God te leren. Doe jij mee?

 

Het universele ontwikkeltraject werkt dus wezenlijk anders dan het onderwijssysteem in onze huidige samenleving. Klassen gaan namelijk als één geheel verder naar het volgende niveau (en dus niet individueel), en er is geen docent, want de klas leert zichzelf. Daarom is het leren lezen en schrijven in de Taal van God dus een voorwaarde om naar het volgende niveau te kunnen gaan, want ook op het volgende niveau komt het weer neer op gezamenlijke zelfstudie. Al het lesmateriaal is daar namelijk geschreven in de Taal van God, en dus hebben analfabeten daar niets te zoeken. En ook dat begrijpen is natuurlijk niet zo moeilijk. Toch?

 

Kortom, de gehele werkelijkheid is soort holografische projectie die is geschreven in de Taal van God. Wie deze Taal kan lezen en schrijven wordt een soort computerprogrammeur. En de computer zijn we dan zelf, waarbij de monitor de werkelijkheid weergeeft zoals wij deze waarnemen. Dat nare ventje heeft van zijn ouders geleerd hoe deze Taal werkt. Hij gebruikt (of zo je wilt: misbruikt) deze kennis om de beelden op de monitor te manipuleren, waardoor hij onze waargenomen werkelijkheid naar zijn hand probeert te zetten. Misschien kunnen we iets over die Taal leren door zijn manipulatieve streken goed te onderzoeken. Snap je nu waarom ik me ook daar mee bezig hou?

 

Overigens, het getal 117 heeft in de Taal van God een heel bijzondere betekenis (over God en over Eénheid). Dit is de 117e Pateo Nieuwsbrief. En volgend jaar begint volgens de joodse kalender het 117e jubeljaar (als ik goed heb geteld). Zou het daarom een extra bijzonder jaar gaan worden? Verder bestaat de Tzol’tun van de Maya’s uit 9 hiërarchische creatiekalenders die ieder 13 fasen of Tonen bevatten. Gezamenlijk zijn dit dus 117 Tonen! Omdat ik als allround onderzoeker al die verschillende overleveringen van onze voorouders naast elkaar kan leggen, vallen mij dit soort overeenkomsten op. En met kennis van de Taal van God wordt het vervolgens een waar feest om hier dieper in te duiken! Kortom, kom je op 12-13-14 ook naar het feestje ter ere van deze Taal?

 

 

Wholly Science Studiegroep Noord-Nederland gaat van start

 

Op 22 maart van dit jaar ging in het Noord-Hollandse Hoorn de eerste Wholly Science Studiegroep van start. Precies 11 maanden later volgt de start van Wholly Science Studiegroep Noord-Nederland. De eerste bijeenkomst van deze tweede studiegroep is volgend jaar (2015) op zondag 22 februari (oftewel 22-2). De locatie is vlak bij de Drentse hoofdstad Assen. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie hierover. Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep, neem dan even contact met mij op.

 

 

Olga heeft een spreekbeurt over tijd gegeven

 

Gisteren verscheen aflevering 6 van de belevenissen van Olga en Olaf bij het Nederlandstalige Nieuws op Pateo.nl. Die aflevering gaat over de spreekbeurt die Olga over het onderwerp ‘tijd’ heeft gegeven. Ze legde daarin uit dat de Solaire Cultus, de Lunaire Cultus en de Stellaire Cultus zijn geďntegreerd in onze tijdsaanduidingen, maar dan uiteraard in haar eigen woorden. Klik hier om deze aflevering te lezen.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Morgenavond (26 november) is Femke Bloem te gast bij Pateo Radio. Velen kennen haar als het gezicht van het Niburu-avondjournaal van een paar jaar geleden. Daarnaast werd ze in 2012 ook de nieuwslezeres voor de SOPN-journaals en stond ze afgebeeld op de SOPN-verkiezingsposter, wat destijds veel stof binnen de SOPN-gelederen heeft doen opwaaien. Kortom, het belooft weer een interessante aflevering te worden. Luister jij tussen acht en negen live mee via het internet?

 

o       Aanstaande vrijdagavond (28 november) geef ik bij Zerofield in het Brabantse Hooge Mierde een lezing over ‘Werkelijke Vrijheid’. Wil jij als Mens waarlijk vrij leven, kom dan naar deze informatiebijeenkomst.

 

o       Aanstaande zaterdagmiddag (29 november) geef ik een lezing in de biologische koffie- en theeschenkerij ‘Qi Biotaria’ te Breskens. Woon jij in Zeeland en wil jij weten wat Wholly Science voor jou kan betekenen, kom dan naar deze onthullende lezing.

 

o       Aanstaande zondagmiddag (30 november) wordt er een open groepsdialoog gehouden in Leiden. Voel of weet jij ook dat het inmiddels de hoogste tijd dat bewuste mensen de handen ineen slaan, kom dan naar deze bijeenkomst.

 

o       Op zaterdagmiddag 13 december wordt voor het eerst de workshop Harmonische Cijferkunde (over de Taal van God) gehouden op de Hooizolder in Bunnik (zoals hierboven al aangegeven).

 

o       Op dinsdagavond 16 december geef ik in Zeist een onthullende lezing over Volledig Ontwaken.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzeventiende Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.