Pateo Nieuwsbrief

(van 2 december 2014)

over Geest, Ziel en Lichaam

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief118.htm

 

o       Nieuw Nederlandstalig boekje over de Geest en de Ziel

o       Ook Wholly Science Studiegroep Zeeland gaat van start

o       Olga en Olaf spraken over de maan

o       “Bekend van Pateo Radio”

o       Pateo Nieuwsbrief gaat met decemberreces

o       Ga je volgend jaar april mee naar Frankrijk?

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Nieuw Nederlandstalig boekje over de Geest en de Ziel

 

Velen hebben mij de afgelopen periode gevraagd wanneer ik weer een boek in het Nederlands ga schrijven. Daar ben ik vorige week mee begonnen. Het streven is dat er op vrijdag 5 december a.s. een bijzonder Sinterklaascadeau klaar zal zijn (link). In dat boekje leg ik in ieder geval alles uit over de Geest en de Ziel. Voor zover ik weet is dit nog niet eerder in het Nederlands uitgelegd. Velen gebruiken deze begrippen, maar eigenlijk weet niemand waar het echt over gaat. Wil jij niet langer bij de onwetenden horen, doe jezelf dan dit boekje cadeau. Ook geef ik daarin de correcte Nederlandse vertaling van de tekst van de wereldberoemde Smaragden Tafel, zoals besproken in de Pateo Nieuwsbrief nummer 116 van 18 november jl. (link).

 

In de Pateo Nieuwsbrief nummer 86 van 12 maart jl. (link) heb ik ferme woorden gebruikt om duidelijk te maken dat er vele praatjesmakers zijn die over de Ziel en de Geest praten of schrijven, maar in werkelijkheid compleet geen benul hebben wat beiden nu echt zijn. Evenzo wordt er vaak met het grootste gemak gesproken over geestloze mensen en over zielloze mensen. Maar als je niet eens weet wat de Geest en de Ziel echt zijn, wat weet je dan over mensen die daar geen verbinding meer mee hebben, of die verbinding misschien wel nooit hebben gehad? Wil je echt weten wat geestloze mensen en zielloze mensen zijn, lees dan dit nieuwe boekje. Daarin leg ik ook uit wat er met ons gebeurt wanneer het fysieke lichaam niet meer in leven is. En ook heb ik het over geesten en zielen zonder een fysiek lichaam. Alles is namelijk compleet logisch, mits je eerst echt weet wat zowel de Geest als de Ziel is.

 

Het is vooralsnog een e-boek. De prijs ervan bedraagt vijf euro. Bestellen gaat door het overmaken van dat bedrag via Donaties (link) op Pateo.nl (middels een bankoverschrijving of via PayPal), en het gelijktijdig sturen van een emailbericht naar mij. Voordat pakjesavond begint krijg jij dan dit e-boekje door jouw digitale schoorsteen.

 

 

Ook Wholly Science Studiegroep Zeeland gaat van start

 

In de vorige Pateo Nieuwsbrief meldde ik dat er vanaf zondag 22 februari 2015 een Wholly Science Studiegroep Noord-Nederland van start gaat in de buurt van Drentse hoofdstad Assen. Afgelopen zaterdag heb ik een lezing gegeven in Breskens, en de aanwezigen daar waren zo enthousiast dat ook daar een Wholly Science Studiegroep van start zal gaan, mogelijk al op zaterdag 7 februari 2015.

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over beide nieuwe studiegroepen. Wil jij ook deel gaan nemen aan één van deze studiegroepen, of wil jij een studiegroep bij jou in de buurt starten en heb je daarvoor minimaal tien deelnemers, neem dan even contact met mij op.

 

 

Olga en Olaf spraken over de maan

 

Gisteren verscheen aflevering 7 van de belevenissen van Olga en Olaf bij het Nederlandstalige Nieuws op Pateo.nl. Die aflevering gaat over de maanlandingen die in scène zijn gezet. Dit onderwerp kwam opeens naar voren tijdens het verjaardagsfeestje van de moeder van Olga en Olaf. Oom Leo kon namelijk zijn mond hierover niet houden. Klik hier om deze aflevering te lezen.

 

 

“Bekend van Pateo Radio”

 

Bekend van Pateo Radio? Ja, want dat overkwam de gast van aflevering 76, die op 9 april jl. werd uitgezonden. Die gast was Mies Hoogland. Het volgende bericht ontving ik vorige week van Mies:

 

“Vanmorgen ging de deurbel. Nee, ik had geen afspraak met iemand. Er stond een dame op mijn stoep, die mij allereerst even goed aankeek. Ze zei: Ik heb uw verhaal gehoord op Pateo Radio; ik kom uit Brabant, en heb geen afspraak gemaakt met u, maar mag ik alstublieft toch even binnenkomen?

 

Hun gesprek gaf voor Mies veel herkenning. Zij kwam ook van een boerderij. Zij was ook hoog sensitief. En nu wilde ze graag uit de verf komen.

 

Ze vroeg ook nog: Heeft u wel tijd voor mij? Mies had geantwoord: Zolang ik niet behoef te sterven heb ik alle tijd. Mies vindt dat misschien iedereen dit maar eens zou moeten zeggen tegen een ander. We rennen van hot naar her, en raken daardoor steeds meer van ons pad af.

 

Mies besloot haar bericht aan mij met: Lieve Johan, ga vooral door met Pateo Radio. Eén mensenleven heb je kunnen redden. Wie volgt? Mensen ontwaken als ze geraakt worden in hun hart.”

 

 

Pateo Nieuwsbrief gaat met decemberreces

 

Dit is zeer waarschijnlijk de laatste Pateo Nieuwsbrief van 2014. Tenzij er belangrijk en urgent nieuws is verschijnt de eerstvolgende Pateo Nieuwsbrief pas na de jaarwisseling. De afleveringen van Olga en Olaf gaan ondertussen wel gewoon door. Kijk daartoe even wekelijks bij het Nederlandstalige Nieuws op Pateo.nl.

 

 

Ga je volgend jaar april mee naar Frankrijk?

 

Terwijl de winter nog niet is begonnen kun je jezelf alvast verwarmen aan het vooruitzicht om volgend jaar april mee naar Frankrijk te gaan voor de Eigen-Energieën-Week en/of de Wholly-Science-Verdiepings-Week. Het is dan voorjaar, maar ter plaatse voelt dat voor iedereen die iets noordelijker leeft al snel aan als zomer. Los van het aangename klimaat, de prachtige locatie en het heerlijke eten zal ook de inhoud van deze weken de verwachtingen naar alle waarschijnlijkheid overstijgen. Wil jij van de partij zijn, neem dan even contact met me op. De Wholly-Science-Verdiepings-Week bevat overigens erg veel nieuw materiaal en is daardoor ook zeer de moeite waard voor iedereen die al eens eerder een Wholly Science Week heeft meegemaakt.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Morgenavond (3 december) wordt bij Pateo Radio aflevering 54 met Matt Presti over het geheim van licht herhaald.

 

o       Volgende week woensdagavond (10 december) is Luc Vervliet opnieuw te gast bij Pateo Radio. Dan gaan we het hebben over Dynamische Magnetische Velden (pdf) in relatie tot het werk van de Mehran Keshe (die zelf tot drie maal toe als gast heeft afgezegd). Ook die week erop (17 december) is Luc te gast bij Pateo Radio, en praten we hierover door.

 

o       Op zaterdagmiddag 13 december wordt voor het eerst de workshop Harmonische Cijferkunde (over de Taal van God) gehouden op de Hooizolder in Bunnik.

 

o       Op dinsdagavond 16 december geef ik in Zeist een lezing over Volledig Ontwaken.

 

o       Op zondag 28 december geef ik in Amsterdam een lezing over de symboliek van de kerstboom.

 

o       Op zaterdag 24 januari komt de Studiegroep Wholly Science Noord-Holland voor de zesde en afsluitende maal bijeen in Hoorn. Ook nieuwkomers kunnen hieraan deelnemen, mits alle hoofdstukken van het Engelstalige e-boek over Wholly Science zijn gelezen (link).

 

o       Op zondag 25 januari geef ik in Enkhuizen een lezing over de overgang van Oud naar Nieuw.

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenachttiende Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.