Pateo Nieuwsbrief

(van 13 februari 2015)

over Vrijdag de 13e

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief124.htm

 

o       De oorsprong van Vrijdag de 13e

o       Samen een antikraakruimte huren?

o       Facebook is watching you

o       Donaties gevraagd

o       Ga je in april mee naar Frankrijk?

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

De oorsprong van Vrijdag de 13e

 

Het is vandaag Vrijdag de 13e. Onwetende mensen menen dat dit een ongeluksdag zou zijn. De reden waarom onwetende mensen dit menen heeft alles te maken met de Tempeliers, die de afstammelingen waren van de Khazaren. In de middeleeuwen wilden de Tempeliers bezit nemen van de stad Jeruzalem via de welbekende kruistochten. Dat mislukte, want op 18 mei 1291 werden ze definitief verslagen door de Mamelukken onder leiding van Sultan Al-Ashraf Khalil (1262 – 1293).

 

Tweeëneenhalve maand later, op 1 augustus 1291, hebben de Tempeliers snel een eigen land gesticht in het hartje van Europa. Dat land kreeg de Franse naam Suisse, wat een samentrekking was van Sui Isis, Frans voor ‘Isis volgend’. De Tempeliers aanbidden namelijk Isis als hun oermoeder, omdat Isis symbool staat voor de mensendochters die destijds door de zonen van de Elohim zijn verkracht. 

 

Nu die moordlustige Tempeliers hun eigen land hadden geclaimd zag de Franse koning Phillip IV zijn kans schoon. Misschien werd hij daarom ook wel Philips de Schone genoemd (grapje). Hij stuurde in ieder geval 16 jaar na de stichting van Zwitserland in het geheim arrestatiebevelen tegen alle Tempeliers rond. Daarin stond expliciet op welke dag deze arrestaties moesten worden uitgevoerd. En die datum was vrijdag de 13e oktober van het jaar 1307. En daarmee schoonde hij zijn rijk van deze gewetenloze Tempeliers.

 

Eigenlijk zouden we dus Vrijdag de 13e moeten vieren als een feestdag waarin we de bevrijding van de tirannie door de Tempeliers herdenken. Maar anno nu zijn we nog helemaal niet bevrijd van deze tirannie, want tegenwoordig noemen de Tempeliers zich Zionisten. Laten we daarom vandaag, Vrijdag de 13e, maar herdenken dat er wel degelijk een oplossing is voor dit probleem, zoals Phillip IV ruim zeven eeuwen geleden heeft laten zien.

 

 

Samen een antikraakruimte huren?

 

Afgelopen woensdag was ik op bezoek bij een platform voor creativiteit dat zichzelf w-o-l-k-e heeft genoemd (website). Via een antikraakregeling maken ze gebruik van de bovenste twee verdiepingen van een flatgebouw in het centrum van Brussel. Mijn lezing vond daarom plaats op de elfde etage, met een prachtig uitzicht over de stad.

 

Het voorbeeld van w-o-l-k-e heb ik als zeer inspirerend ervaren. Mijn droom is al heel lang een zelfvoorzienende leefgemeenschap, maar misschien is dat in Nederland nog te veel toekomstmuziek. Echter, gezamenlijk leegstaande kantoorruimte omvormen tot een ontmoetings- en educatiecentrum is wellicht een prima opstap naar een dergelijke toekomst. De ervaring die is opgedaan met het Pateo Center in Oudewater kunnen we dan mooi gebruiken om het deze keer (nog) beter te doen.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar een ruimte centraal in Nederland, dus in de buurt van de stad Utrecht. Wil jij meedoen met dit avontuur, laat het me dan even weten. Ingangen bij een antikraakorganisatie zijn uiteraard zeer welkom.

 

 

Facebook is watching you

 

Facebook kan vanaf nu ook openlijk data verzamelen over wat jij doet op elke website die je bezoekt. Dat staat in de privacy-verklaring, na een wijziging die onlangs plaatsvond. Het bedrijf weet via cookies vanaf nu precies welke websites je bezoekt en wat je op deze sites doet. Op die manier kan Facebook beter bepalen welke advertenties relevant zijn voor de gebruiker. Dat is althans de officiële reden. De werkelijke reden heeft natuurlijk alles met Big Brother en met absurde censuur te maken.

 

 

Donaties gevraagd

 

In al die jaren dat ik vanuit Pateo.nl bezig ben om meer licht in de duisternis te brengen heb ik één maal eerder om donaties gevraagd. Helaas ben ik door onvoorziene omstandigheden genoodzaakt dit nu opnieuw te doen. Deze nieuwsbrieven verspreid ik gratis, en ook mijn radio- en televisieprogramma’s worden gratis beschikbaar gesteld. Indien jij jouw waardering voor mijn werk zou willen uitdrukken door het overboeken van een klein bedrag, dan ben ik je daar op voorhand zeer erkentelijk voor. De bankgegevens vind je onder het kopje ‘donaties’ (link).

 

 

Ga je in april mee naar Frankrijk?

 

Wil jij jezelf alvast verwarmen aan het vooruitzicht om in april mee naar Frankrijk te gaan voor de Eigen-Energieën-Week en/of de Wholly-Science-Verdiepings-Week? Het is dan voorjaar, maar ter plaatse voelt dat voor iedereen die iets noordelijker leeft al snel aan als zomer. Los van het aangename klimaat, de prachtige locatie en het heerlijke eten zal ook de inhoud van deze weken de verwachtingen naar alle waarschijnlijkheid overstijgen. Wil jij van de partij zijn, neem dan even contact met me op. De Wholly-Science-Verdiepings-Week bevat overigens erg veel nieuw materiaal en is daardoor ook zeer de moeite waard voor iedereen die al eens eerder een Wholly Science Week heeft meegemaakt. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van beide weken. Gun jij jezelf dit cadeau?

 

Indien de Eigen-Energieën-Week doorgaat, dan wordt dit achtste Wholly Science Week, sinds de eerste van april 2011. Rond deze tijd, dus ongeveer twee maanden voor aanvang, waren er tot nu toe telkens voldoende aanmeldingen om het definitief door te kunnen laten gaan. Dat is deze keer helaas nog niet het geval. Twijfel je dus om mee te gaan, neem dan graag per omgaande even contact met mij op.

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande dinsdagavond (17 februari) wordt in Studio ZE-IS-T BEWUST in Zeist een open bijeenkomst gehouden. Dit “Zeister Avondje Pateo” vindt namelijk iedere derde dinsdag van de maand plaats.

 

o       Aanstaande woensdagavond (18 februari) is Jeroen van Buuren te gast bij Pateo Radio. Luister je dan tussen 8 en 9 uur ’s avonds via het internet live mee naar mijn gesprek met hem?

 

o       Aanstaande donderdagavond (19 februari) is tussen 8 en 10 uur ’s avonds de zevende live uitzending van Pateo TV. Ik ga het dan hebben over de Tien Geboden, die iets heel anders zijn dan het Christendom onwetende mensen wil laten geloven. Kijk en luister je dan rechtstreeks mee via het internet?

 

o       Op zondag 22 februari gaat de Studiegroep Wholly Science Noord-Nederland van start. De bijeenkomsten voor deze studiegroep vinden plaats in Hooghalen (iets ten zuiden van Assen). Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep, neem dan even contact met mij op. Deze studiegroep is gewoon in het Nederlands.

 

o       In het weekeinde van 7 en 8 maart staan de twee volgende studiedagen van de Studiegroep Wholly Science Zeeland op het programma. De bijeenkomsten voor deze studiegroep vinden plaats bij de biologische koffie en theeschenkerij Qi Biotaria in de veerhaven te Breskens. Tijdens het eerste weekeinde van een maand eerder waren sommige deelnemers die zich wel hadden opgeven toch niet gekomen, waardoor er eigenlijk te weinig deelnemers waren. Deze Studiegroep heeft daarom enkele nieuwe deelnemers nodig om door te kunnen gaan. Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep, neem dan even contact met mij op. Deze studiegroep is voor alle duidelijkheid ook in het Nederlands!

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvierentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.