Pateo Nieuwsbrief

(van 19 februari 2015)

over het Jaar van het Schaap

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief125.htm

 

o       Hartelijk dank voor de geboden ondersteuning

o       Het Jaar van het Schaap is vandaag begonnen

o       Samenwerking binnen de onafhankelijke nieuwsmedia

o       Pateo TV vanaf volgende week ook in het Nederlands

o       Studiegroep Wholly Science Midden-Nederland van start op 4 april

o       Slaapplek gezocht eind maart in Friesland

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Hartelijk dank voor de geboden ondersteuning

 

Is het glas half vol of half leeg? Sterker nog, is het glas bijna 1% vol of ruim 99% leeg? Minder dan 1% van de mensen die de voorgaande Pateo Nieuwsbrief in hun digitale brievenbus ontvingen hebben gehoor gegeven aan mijn oproep om financiële ondersteuning. Daarmee is het glas voor mij toch vol genoeg, en wil ik hierbij iedereen die een bedrag heeft overgemaakt daar hartgrondig voor bedanken! Iemand die in Albanië woonachtig is maakte zelfs een bedrag over waar een gezin van vijf Albaniërs een hele week van kan eten. In Nederland eten en drinken veel mensen dit bedrag in hun eentje binnen een etmaal op. Dat plaatst deze donatie in een heel ander daglicht: iemand uit het arme Albanië die iemand in het rijke Nederland helpt. Het staat voor mij symbool voor de solidariteit die de meesten van ons allang hebben verloren. Toch zal volgens mij alleen die echte solidariteit ons kunnen helpen om de grootste beproevingen te doorstaan. Ik doe niet aan onheilsprofetie, maar volgens mij zullen ook in de rijkere landen vroeg of laat ‘Griekse’ toestanden uitbreken. Hoe eerder we de menselijke maat hebben teruggebracht in onze manier van samenleven, des te beter.

 

 

Het Jaar van het Schaap is vandaag begonnen

 

De aanduiding van ‘Schaap’ heeft in onze samenleving niet zo’n positieve betekenis. Mensen die onnadenkend met de brave kudde meelopen worden immers ook aangeduid als schapen. Maar in de Cosmische Jaar-astrologie (in de volksmond doorgaans aangeduid als ‘Chinese astrologie’) kunnen we het jaar dat vandaag is begonnen ook aanduiden als het Jaar van de Geit. Het zijn altijd drie vuur-jaren achtereen: eerst het Jaar van de Slang, dan het Jaar van het Paard, en als derde het Jaar van het Schaap of de Geit. Het vuur-element zal dus ook dit jaar overheersen, net als beide voorgaande jaren. Het vuur van de Slang is een doordringend vuur, terwijl het vuur van het Paard een volhardend vuur is, en het vuur van het Schaap of de Geit juist een zachtaardig vuur is. Nu kunnen we beide dieren ook beter begrijpen, want zachtaardig hoort meer bij een schaap en vuur hoort meer bij een geit. Het komend jaar kunnen we daarom net als beide voorgaande jaren de nodige actie in ons leven verwachten.

 

Ook is het, net als vorig jaar, nog een houten jaar. Vorig jaar was het Jaar van het houten Paard (Yang), nu zitten we in het Jaar van het houten Schaap (Yin). Aangezien het element hout staat voor groei, kunnen we dus een zachtaardige groei verwachten in de richting waarin we onze energieën sturen. Al met al is dit een prima vooruitzicht, vind je niet?

 

 

Samenwerking binnen de onafhankelijke nieuwsmedia

 

De gecontroleerde nieuwsmedia krijgen hun berichten allemaal uit dezelfde bronnen aangeleverd, zoals Reuters en Associated Press. Daarom zijn ze het ook zo opvallend vaak met elkaar eens over de hoofdzaken. Binnen de controlefreaks is echter een lichte paniek uitgebroken, omdat de onafhankelijke nieuwsmedia iets te vaak de mainstream berichtgeving ontmaskert als niets minder dan leugenachtige propaganda. Daarom werden de Nederlanders dan ook die nepgijzeling bij de NOS voorgeschoteld. Sindsdien wordt iedereen die vraagtekens durft te zetten bij de officiële onwaarheden zoals verkondigd door gecontroleerde nieuwsmedia weggezet als een gevaarlijke complotdenker, om deze potentiële “crimineel” vervolgens ook nog eens flink te stigmatiseren.

 

We weten allang dat de controlefreaks met het grootste gemak iedere waarheid omdraaien. Vredesmissie is immers een eufemisme voor oorlogvoering. De gezondheidszorg maakt mensen steeds zieker. Een creditcard is feitelijk een debetcard. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Evenzo wordt nu een waarheidsonderzoeker omgedraaid tot complotdenker. Inmiddels hebben al die waarheidsonderzoekers al zoveel belastende feiten openbaar gemaakt dat deze complotten helemaal geen theorie meer zijn, maar gewoon de onontkenbare keiharde waarheid. De grote meerderheid van de goedgelovige massa wil deze waarheid helemaal niet onder ogen zien, want daarmee zou hun wereldbeeld volledig in duigen vallen. En op die angst spelen de gecontroleerde nieuwsmedia nu dus in, door waarheidsonderzoekers neer te zetten als verdachten.

 

We zitten dus nu in fase 2, want in fase 1 worden waarheidsonderzoekers nog genegeerd. Nu in fase 2 kan dit blijkbaar niet meer, en halen de controlefreaks alles uit de kast om onafhankelijke onderzoekers monddood te maken. Uiteraard laten wij dat niet zo maar gebeuren. Daarom is het nu tijd voor de onafhankelijke nieuwsmedia om beter te gaan samenwerken, zonder overigens de eigenheid te verliezen van ieder onafhankelijk kanaal.

 

Inmiddels bestaat het samenwerkingsverband uit drie toonaangevende Nederlandstalige websites. Zodra dit nodig is zullen we gezamenlijk van ons laten horen. Uiteraard kunnen ook andere onafhankelijke nieuwsmedia zich bij ons aansluiten. Stuur daartoe even een berichtje naar mijn emailadres.

 

 

Pateo TV vanaf volgende week ook in het Nederlands

 

Vanavond is de laatste aflevering van de eerste zevendelige reeks van Engelstalige uitzendingen van Pateo TV. Vanaf volgende week wordt deze eerste reeks nogmaals rechtstreeks uitgezonden, maar dan leg ik alles in het Nederlands uit. Daarmee kom ik tegemoet aan de vraag van velen om deze inzichten ook in het Nederlands te verspreiden. Uiteraard verwacht ik dan wel dan er massaal wordt gekeken naar deze uitzendingen, hetzij live of anders via uitzending gemist (lees: youtube). Pateo TV wordt iedere donderdagavond tussen acht en tien uur Nederlandse tijd uitgezonden. Kijk jij vanavond in het Engels of anders vanaf volgende week in het Nederlands mee? Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van deze zeven Nederlandstalige uitzendingen van Pateo TV.

 

 

Studiegroep Wholly Science Midden-Nederland van start op 4 april

 

Naast in Zeeland en in Noord-Nederland start er op 4 april a.s. ook een Studiegroep Wholly Science in Midden-Nederland (alledrie volgend op de Studiegroep Wholly Science Noord-Holland, die inmiddels is afgerond). De bijeenkomsten van deze nieuwe studiegroep Midden-Nederland worden gehouden in Harmelen, iets ten westen van de stad Utrecht. Omdat deze bijeenkomsten bij één van de deelnemers thuis plaatsvinden, is het aantal deelnemers beperkt. Deelname is op volgorde van aanmelding, totdat het maximum is bereikt. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over deze nieuwe studiegroep.

 

 

Slaapplek gezocht eind maart in Friesland

 

Op woensdagavond 25 maart a.s. geef ik bij de Stichting Wijzer (website) in het Friese Wouterswoude (naast Dokkum) een lezing. De avond erna, op donderdag 26 maart a.s., geef ik een lezing bij Eszenza (website) te Lelystad. Graag zou ik daarom in de tussenliggende nacht ergens tussen Dokkum en Lelystad willen overnachten, of in ieder geval ergens in die buurt. Is er dan iemand die een slaapplek voor mij heeft?

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande zondag (22 februari) gaat de Studiegroep Wholly Science Noord-Nederland van start. De bijeenkomsten voor deze studiegroep vinden plaats in Hooghalen (iets ten zuiden van Assen). Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep, neem dan even contact met mij op. Deze studiegroep is gewoon in het Nederlands. De vervolgdata voor deze studiegroep zijn 22 maart, 5 april, 30 en 31 mei, en 14 juni.

 

o       In het weekeinde van 7 en 8 maart staan de twee volgende studiedagen van de Studiegroep Wholly Science Zeeland op het programma. De locatie is nog niet bekend. Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep, neem dan even contact met mij op. Deze studiegroep is voor alle duidelijkheid ook in het Nederlands!

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvijfentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.