Pateo Nieuwsbrief

(van 27 maart 2015)

over waanzinnige afleidingsmanoeuvres

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief129.htm

 

o       Drie waanzinnige afleidingsmanoeuvres: buiten aarde, holle aarde en platte aarde

o       Durf jij de Truth Challenge aan?

o       Doe jij mee met een studiegroep Wholly Science?

o       Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Drie waanzinnige afleidingsmanoeuvres: buiten aarde, holle aarde en platte aarde

 

Het maakt de controlefreaks die proberen de totalitaire macht te grijpen op deze planeet niet uit waarmee mensen worden afgeleid, als ze maar worden afgeleid. Zo laat de televisie alles zien wat populair is, ongeacht hoe banaal het is, als het maar voldoende kijkcijfers oplevert. En in de alternatieve media is het eigenlijk net zo droef gesteld. Kijk maar naar de inhoud en het niveau van de meest populaire nieuwswebsites.

 

Deze keer wil ik ingaan op enkele waanzinnige afleidingsmanoeuvres die opvallend genoeg de laatste tijd veel aandacht krijgen. Ik doel daarbij op de afleiding via de waanzinnige verhalen over:

o       buiten aarde

o       holle aarde

o       platte aarde

 

Aanvankelijk had ik zelf ook niet door dat Zecharia Sitchin (1920 – 2010) een doelbewuste desinformant was, net als Dan Brown (1964) dat nog steeds is. Dat was wel een beetje dom van mij, want ik had kunnen bedenken dat je alleen best-sellers kunt schrijven wanneer je meewerkt met de agenda van de controlefreaks. Anders is er geen uitgever die met jou in zee durft te gaan, en daar weet ik inmiddels alles van. Daarom geef ik mijn boeken dus maar zelf uit, maar veel publiciteit kun je dan wel vergeten.

 

Het verhaal van Sitchin over Nibiru is van A tot Z uit de duim gezogen. En de websites die deze zelfverzonnen naam hebben overgenomen, die hebben dus, al dan niet doelbewust, meegeholpen met het verspreiden van desinformatie. En dat doen deze websites nog steeds. Ook de Nasa heeft deze waanzin lekker opgestookt door te doen alsof er een planeet X zou moeten zijn. Het zijn allemaal 100% waanzinnige afleidingsmanoeuvres.

 

Dat er een extra planeet of wat voor soort groot hemellichaam in ons zonnestelsel aanwezig zou zijn is volkomen lariekoek. Iedereen die daarin gelooft is echt niet goed bij zijn hoofd. Er is namelijk geen enkel spoortje van bewijs voor deze waanzinnige bewering, zo weet ik nu.

 

Er zijn nog steeds heel erg veel desinformanten die de aandacht van hun toehoorders verleggen naar het buitenaardse. Blijkbaar willen we graag dergelijke fantastische verhalen horen. Daarom is science fiction ook zo populair. Ik denk dat al deze desinformanten meehelpen om de mensheid klaar te stomen voor een invasie van nep-buitenaardsen, bedoeld om hier de boel definitief in handen te krijgen. Wees dus gewaarschuwd wanneer je weer luistert naar zo’n buitenaards fantasieverhaal.

 

Naast alle waanzin die zich buiten de aarde afspeelt, hebben we ook het waanzinnige verhaal dat onze moederplaneet hol zou zijn. Dat is het verhaal van de holle aarde. In Nederland trekt Frits van der Blom (1949) het land door om naïeve toehoorders te overtuigen van deze bizarre bewering. Ik ben zelf nog geen duizenden kilometers de grond in geweest, dus kan ik niet uit eigen ervaring zeggen hoe het zit. Maar wel kan ik mijn gezonde verstand gebruiken. En dat gezonde verstand vertelt me dat er door nog helemaal niemand echt bewijs is geleverd die deze waanzinnige theorie ook zelfs maar een beetje ondersteunt. En zolang er geen echte bewijzen zijn doet iedereen er verstandig aan zich verre van geloof in wat dan ook te houden.

 

Is deze voormalig huisarts een doelbewuste desinformant? Dat durf ik niet te zeggen. Ik ken hem als een intelligente man die volgens mij echt meent de waarheid te verkondigen (en dat meende hij misschien ook toen hij nog werkzaam was als drugsdealer, oh, ik bedoel huisdokter). Maar de echte Waarheid herkennen we echter aan drie kenmerken: het is feitelijk, het is logisch, en het is simpel. De waanzin over de holle aarde voldoet aan geen van deze drie kenmerken.

 

Dan zijn we nu aanbeland bij de waanzin van de platte aarde. Tegenwoordig krijgt deze theorie veel aandacht op de website WijZijnKlaar.nl. Ik heb de redacteur van die website al gelijk laten weten dat deze theorie complete onzin is, en dat hij door daar aandacht aan te schenken desinformatie verspreidt. Dat viel bij hem niet in goede aarde, en daar bedoel ik dus mee: goede platte aarde (grapje). Hoe dan ook, hij is daarna nog fanatieker geworden in het plaatsen van interviews met zogenaamde deskundigen. Waarom noemt hij niet even de keiharde bewijzen die zouden aantonen dat onze leefwereld niet de buitenkant is van een bol? Waarom roept hij alleen maar dat het “interessant” is, zonder er zelf ook maar een beetje dieper op in te gaan?

 

Ook hebben diverse nieuwsbrieflezers gemeend om mij hiermee lastig te moeten vallen. Ook hen heb ik gevraagd om gewoon even de onweerlegbare feiten op een rijtje te zetten. Vervolgens sturen ze me nog meer linkjes toe. Waarom? Omdat ze het zelf dus ook niet snappen. Maar om hun onbenul te maskeren sturen ze anderen dus liever kant en klaar materiaal toe. Wel zo gemakkelijk. Dan weet ik inmiddels wel genoeg. Ik ben er dus wel klaar mee, met al die flauwekul. Inderdaad: IkBenKlaar. Jij ook? Zo ja, dan: WijZijnKlaar.nl.

 

Waarom worden we afgeleid met verhalen over buiten-aarde, de holle aarde en de platte aarde? Dat is heel simpel. Het maakt de controlefreaks immers niet uit waarmee mensen worden afgeleid, als ze maar worden afgeleid. Afgeleid waarvan? Afgeleid van de innerlijke ontwikkeling die voor ieder mens mogelijk is. Wie zich niet laat afleiden, en die weet hoe deze innerlijke ontwikkeling te bevorderen, die kan zichzelf zo ontwikkelen tot een bewuste schepper van de eigen werkelijkheid. En dat willen de controlefreaks dus uit alle macht voorkomen, want over deze bewuste scheppers hebben ze macht meer. Dat is de kern van het verhaal. Niets meer en niets minder!

 

Kortom, investeer jij jouw kostbare tijd en energie nog langer in waanzinnige afleidingsmanoeuvres? Of toch liever in jouw eigen ontwikkeling. Voor dat laatste is Wholly Science bedoeld? Voor dat eerste kun je terecht bij bijna alle populaire alternatieve websites, samen met alles wat regulier is.

 

 

Durf jij de Truth Challenge aan?

 

In de vorige nieuwsbrief heb ik de vier vragen van de Truth Challenge bekend gemaakt:

 

o       In welk jaar is Atlantis ten onder gegaan?

o       In welk jaar was het vloedverhaal uit Genesis met Noach in de hoofdrol?

o       In welk jaar verliet Abram (of Abraham) de stad Ur (or Haran)?

o       Wie was de Farao van de Exodus, zoals beschreven in het gelijknamige boek?

 

Kijk voor de acceptabele foutmarges even in de voorgaande Pateo Nieuwsbrief (link).

 

Tot nu toe heeft bijna iedereen alle vragen fout beantwoord. Slechts één inzender wist één van deze vier vragen goed te beantwoorden. Tot 16 april kunnen de antwoorden naar mij worden gestuurd via de email. Deze vragen zijn inmiddels ook vertaald naar het Engels (link), het Duits (link) en het Spaans (link).

 

Overal waar ik kom zijn er mensen die het allemaal zo goed weten. Waarom kunnen deze zo-veel-wetende mensen deze vier vraagjes dan niet even correct beantwoorden? Hoe moeilijk kan dat nu zijn? Of is er een verschil tussen een grote mond hebben en daadwerkelijk de Waarheid kennen?

 

Zet ik het weer te zwaar aan? Misschien. Ik daag in ieder geval al die stuurlui die aan de wal staan om eens te laten zien wat ze nu echt weten. Ik vrees echter dat dit opvallend weinig is. Heb ik ongelijk? Laat het dan maar zien! Zo niet, dan heb je na 16 april geen enkel recht van spreken meer. In ieder geval niet bij mij.

 

 

Doe jij mee met een studiegroep Wholly Science?

 

Ik loop al wat jaartjes mee als het gaat om het onderzoeken van de waarheid. Nieuwkomers onderzoeken zaken die ik jarengeleden al heb uitgevogeld. Wil je profiteren van mijn jarenlange onderzoekservaring, neem dan deel aan een studiegroep Wholly Science. In het noorden van Nederland komt een studiegroep bijeen iets ten zuiden van de Drentse hoofdstad Assen. In het zuidwesten van Nederland komt een studiegroep bijeen in Goes, op het Zeelandse schiereiland Zuid-Beveland. En daartussen begint volgende week zaterdag (Paaszaterdag, 4 april) een studiegroep iets ten westen van de stad Utrecht. Des te eerder je aanhaakt bij één van deze studiegroepen, hoe meer profijt je trekt van mijn voorwerk. Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van deze drie studiegroepen. En stuur me vervolgens even een berichtje indien je mee wilt doen. Je bent overigens zeer welkom. Ook bij de groepen die al zijn begonnen zonder jou!

 

 

Wat staat er de komende tijd nog meer op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda van het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande woensdagavond (1 april) gaat Pateo Radio over “buiten aarde”. Je zult begrijpen dat ik extra kritisch zal zijn richting de gast van die rechtstreekse radio-uitzending.

 

o       Aanstaande donderdagavond (2 april) is tussen negen en elf uur ’s avonds (dus een uur later dan voorheen vanwege de zomertijd) de zesde Nederlandstalige live uitzending van Pateo TV. Ik ga het dan hebben over de Maya-kalenders. Kijk en luister je dan rechtstreeks mee via het internet? Heb je de vijf voorgaande Nederlandstalige afleveringen al gezien (live of via youtube)?

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdennegenentwintigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.