Pateo Nieuwsbrief

(van 25 mei 2015)

over ‘Toen er nog geen maan was’

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief134.htm

 

o       Toen er nog geen maan was

o       Pateo Radio voortaan ook te beluisteren via een lokale omroep

o       Pateo TV ook in het Arabisch

o       De Hooizolder-lezing is beschikbaar op video

o       Het bizarre verhaal van Jan Sloot

o       Op 9 juni de eerste kennismakingsavond in Zeist voor Wholly Science

o       Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

 

Toen er nog geen maan was

 

‘Toen er nog geen maan was’ is de titel van mijn nieuwste boek. Het gaat over de menselijke geschiedenis vanaf het allereerste begin. Het is vanaf vandaag te verkrijgen als e-boek (pdf-bestand). De opbrengst van de verkoop van de digitale exemplaren is bedoeld om de drukkosten van de boek te kunnen gaan betalen, want het is zeer zeker de bedoeling om dit boek ook als gedrukte exemplaren te kunnen gaan leveren. In feite gaat het hier dus om een soort van crowdfunding, want wie het e-boek koopt krijgt dit volledige bedrag in mindering bij de aanschaf van een gedrukt exemplaar.

 

Een tweede voordeel van eerst een e-boek uitbrengen, en daarna pas een papieren boek, is dat ik de reacties van de lezers kan verwerken voordat het naar de drukkerij gaat. Ook de eventuele typefouten kunnen dan relatief eenvoudig worden verholpen, iets wat bij een reeds gedrukt boek immers niet meer mogelijk is. 

 

Het boek heeft nu 104 bladzijden, en is rijkelijk geïllustreerd. Ik heb getracht het zo luchtig mogelijk te schrijven, om het toegankelijk te laten zijn voor een zo groot mogelijk publiek. Jij mag zelf beoordelen of ik daarin ben geslaagd. Iedere vorm van opbouwende kritiek is welkom.

 

Je bestelt het e-boek door 10 euro over te maken en mij gelijktijdig even een emailberichtje te sturen. Je krijgt het dan per omgaande in jouw digitale brievenbus.

 

 

Pateo Radio voortaan ook te beluisteren via een lokale omroep

 

Vanaf juni is Pateo Radio iedere zaterdagavond tussen 20:00 uur en 22:00 uur te beluisteren via de lokale omroep in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal, wat het meest oostelijke deel van Zuid-Beveland beslaat. Het ligt naast Goes, waar eerder dit jaar een Studiegroep Wholly Science was. Reimerswaal was sinds de middeleeuwen een stad, zelfs de derde stad van Zeeland. Vanaf de zestiende eeuw verloor het langzaam maar zeker steeds meer terrein aan de zee. Dit gebied in de Oosterschelde ten noorden van de huidige gemeente wordt ook wel het Verdronken land van Reimerswaal genoemd. Radio Reimerswaal (link) start op 6 juni met een herhaling van een via Finding Voices Radio (link) uitgezonden Nederlandstalige aflevering. Deze talkshow van één uur zal daartoe tussendoor worden aangevuld met in totaal ook één uur muziek.

 

 

Pateo TV ook in het Arabisch

 

Na Engels (link), Nederlands (link), Spaans (link), Frans (link) en Duits (link), volgt volgende week de Italiaanstalige uitzending van Pateo TV over de Ware Menselijke Geschiedenis. Aan dit rijtje wordt echter nog taal toegevoegd, want op 4 juni volgt de uitzending in het Arabisch. Zie jij een mogelijkheid voor nog een andere taal, neem dan even contact met me op.

 

 

De Hooizolder-lezing is beschikbaar op video

 

Op zondagmiddag 3 mei jl. heb ik op de Hooizolder in Bunnik een uitgebreide lezing gegeven over de Ware Menselijke Geschiedenis, zoals aangekondigd in de voorgaande nieuwsbrief. Frank Bonte was aanwezig bij dit bijzondere zolderfeest, en heeft deze driedelige presentatie in zijn geheel opgenomen. Het eerste deel kan gratis worden bekeken (link). Voor beide andere delen vraag Frank een bescheiden vergoeding. Voor het toesturen van ieder deel via WeTransfer vraagt Frank 2 euro, en het toesturen op een geheugenstokje van 8 gygabyte, samen met nog meer bestanden, kost inclusief verzendkosten 12,35 euro.

 

 

Het bizarre verhaal van Jan Sloot

 

Hoewel het verhaal al 16 jaar oud is, breng ik het hier toch nog maar een keer onder de aandacht. Het is het verhaal van Jan Sloot (1945 – 1999). Hij vond eind vorige eeuw een revolutionair datacompressiesysteem voor bewegende beelden uit waarmee hij vanaf een chipkaart met een geheugen van slechts 64 kilobyte in staat was om gelijktijdig 16 speelfilms af te spelen, ook nog eens in verschillende snelheden. Hij noemde dit het Sloot Digital Coding System (SDCS). Dit systeem kon bijna 200.000 maal zoveel data opslaan als de meest geavanceerde systemen van tegenwoordig. Omdat hij zelf bij Philips had gewerkt, was hij zeer wantrouwend richting deze multinational. Toch gaf hij een demonstratie, waarna Roel Pieper (1956) gelijk enthousiast was (die later alles zou bagatelliseren). Ook wist meneer Pieper later opeens ook niet meer dat hij Jan Sloot heeft rondgevlogen naar diverse grote investeerders. Een dag voordat Jan Sloot zijn uitvinding zou verkopen werd hij dood gevonden in zijn tuin in Nieuwegein. De officiële doodsoorzaak zou een hartstilstand geweest zijn. Een goede verstaander heeft aan een half woord genoeg. Heb jij een vinding die de gevestigde orde financieel pijn kan doen, maak het dan gelijk openbaar, of zorg dat het bij minimaal één goede vriend is veiliggesteld.

 

 

Op 9 juni de eerste kennismakingsavond in Zeist voor Wholly Science

 

Op dezelfde locatie als waar ook de Zeister Avonden Pateo worden gehouden start op dinsdagavond 9 juni een kennismakingscursus Wholly Science. Het gaat in totaal over drie dinsdagavonden (beide andere data zijn 23 juni en 7 juli). Daarna besluiten we als groep hoe we verder gaan. Heb je zin en tijd om mee te doen, neem dan even contact met me op.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda van Pateo.nl?

 

Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande woensdagavond (27 mei) is in de 116e aflevering van Pateo Radio Dani McKenny (1968) uit Marokko mijn gast.

 

o       Aanstaande donderdagavond (28 mei) wordt bij Pateo TV de Ware Menselijke Geschiedenis in het Italiaans onthult met de hulp van Raffa.

 

o       Komend weekeinde (zaterdag 30 mei en zondag 31 mei) worden de vierde en de vijfde studiedag van de Studiegroep Wholly Science Noord-Nederland gehouden. De bijeenkomsten voor deze studiegroep vinden plaats in Hooghalen (nagenoeg precies tussen Assen en Beilen). Wil jij ook deel gaan nemen aan deze studiegroep (waar je van harte welkom bent), neem dan even contact met mij op. Deze studiegroep is gewoon in het Nederlands.

 

o       Komende zaterdagavond (30 mei) geef ik tevens een lezing op het festival ‘De Dag van Delen’ in het Drentse Ekehaar.

 

o       Komende zondagavond (31 mei) hou ik waarschijnlijk tevens een spreekbeurt op het Nulpuntkampeerweekeinde dat deze keer zal neerstrijken op het terrein van de Helende Tuin in het Drentse Schoonloo.

 

 

 

Wil je dat ik bij jou in de buurt een onthullende lezing, presentatie of cursus kom geven, neem dan even contact met me op, ook om het onderwerp af te stemmen.

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van zuivere Wetenschap en ware Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvierendertigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.