Pateo Nieuwsbrief

(van donderdag 28 april 2016)

over respect en kritiek

 

© Bron: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief155.htm

 

o       Ook de achtste Wholly Science Week was weer geslaagd

o       Wat was de doodsoorzaak van Prince?

o       Wilhelmina was niet de moeder van Juliana

o       Kunnen kritiek en respect samengaan?

o       Wholly Science is nu beschikbaar als videocursus

o       Wie wil carpoolend naar de OMC in Kopenhagen?

o       Wat staat er de komende periode op de agenda van Pateo?

o       Wanneer verschijnt de volgende Pateo Nieuwsbrief?

 

 

Ook de achtste Wholly Science Week was weer geslaagd

 

Vorige week vond alweer de achtste Wholly Science Week plaats. Deze unieke zelfkennisweek werd voor het eerst gehouden bij het centrum Savita in Duitse plaatsje Niedersfeld, vlak bij Winterberg in Sauerland. Eén van de deelnemers plaatste na afloop dit op haar Facebook-pagina: “Een fantastische week met Numerologie, Astrologie, Nine-Star-Ki, Enneagram, Humeurologie. Een week vol zelfkennis, ontspannen in een prachtig natuurgebied.”

 

Hoewel dit centrum zich op ongeveer 500 meter boven zeespiegel bevindt, en het er daardoor gemiddeld ongeveer 5 graden kouder is dan in Nederland, hebben we die week toch prachtig wandelweer gehad, en zijn sommige deelnemers zelfs een beetje te veel in de zon geweest. Gezien het barre weer van deze week lijkt die warme lentezon al weer heel lang geleden.

 

Op 28 augustus gaat de volgende Wholly Science Week van start. Iets voor jou? Deze week is ook zeer geschikt voor koppels, die er tevens een halve vakantieweek van willen maken.

 

 

Wat was de doodsoorzaak van Prince?

 

Terwijl ik afgelopen donderdagavond bij Savita rond het kampvuur zat hoorde ik tot mijn stomme verbazing dat Prince niet meer in leven was. Ik kon het eerlijk gezegd niet goed geloven. Weer terug in Nederland ging ik gelijk op onderzoek uit naar zijn doodsoorzaak. Omdat dit vreemd genoeg nog altijd niet bekend is, of in ieder geval niet bekend is gemaakt, ben ik er nog verder ingedoken. Mijn onderzoeksresultaten heb ik vervolgens gedeeld via een (Engelstalig) filmpje op youtube:De titel van bovenstaand filmpje verraadt al gelijk mijn eindconclusie, want die is dat hij is vermoord in opdracht van “de-groep-die-nooit-de-macht-had-moeten-krijgen”. Wil je voortaan bij de eersten horen die een dergelijke video van mij te zien krijgen, abonneer je dan op zowel mijn Engelstalige youtube-kanaal (PateoMediaInter), als op mijn Nederlandstalige youtube-kanaal (PateoMedia).

 

 

Wilhelmina was niet de moeder van Juliana

 

Nu wist ik al wel dat Wilhelmina (1880 – 1962) niet de dochter was van Willem III von Nassau (1817 – 1890). Daarom is Willem-Alexander (1967) ook niet Von Nassau, en al helemaal niet “Van Oranje”. Daar heb ik de afgelopen jaren nu wel vaak genoeg over geschreven, hoop ik. En wie nog meer hierover wil weten, die raad ik het Engelstalige e-boek getiteld “Meet the Elite” aan, waarin een flink deel over die familie gaat. Kortom, iedere Nederlander die gisteren (weer) iets in of met de kleur oranje heeft gedaan die kent de vaderlandse geschiedenis dus onvoldoende.

 

Ook wist ik dat deze familie willens en wetens deel uitmaakt van uiterst duistere praktijken, maar mijn radiogast van gisteravond wist die nep-oranje-feestdag toch nog een gepast toetje te geven door nog meer van de beerput van deze leugenachtige familie boven tafel te trekken. Bovendien wist hij mij te vertellen dat die Wilhelmina helemaal niet de moeder was van Juliana (1909 – 2004). Haar echte moeder woonde in Baarn, en was haar hele verdere leven compleet van slag door de diefstal van haar pasgeboren dochter.

 

De man die gisteravond te gast was bij de 153e rechtstreekse uitzending van Pateo Radio was de veelzijdige John Baselmans (1954). Ik dacht dat ik met mijn 37 boeken al best veel had geschreven, maar hij heeft inmiddels meer dan 60 boeken geschreven. Al zijn boeken kun je gratis lezen via zijn website John Baselmans.com. De beerputonderzoekers raad ik vooral aan om beide delen van ‘De MATRIX van ons systeem’ te lezen (deel 1, deel 2). En wil je mijn opzienbarende gesprek met hem nabeluisteren, ga dan naar het archief van Pateo Radio (link).

 

 

Kunnen kritiek en respect samengaan?

 

Ik heb respect voor Coen Vermeeren (1962) dat hij als universiteitsmedewerker schijnbaar tegen de stroom in durft te zwemmen. Ik heb daarnaast ook kritiek op hem, want hoewel hij lucht- en ruimtevaarttechniek studeerde in Delft durft hij bijvoorbeeld toch niet openlijk te zeggen dat de Apollo-11-maanlanding nep was. Hij maakt zich schijnbaar druk over vliegende schotels, maar over de enorme misleiding door Nasa durft hij geen woord te reppen. Dat is in mijn ogen hypocriet.

 

Mag ik deze kritiek op hem uiten? Coen vindt zelf van niet, want toen ik hem dit openlijk verweet heeft hij onmiddellijk zijn abonnement op deze nieuwsbrief opgezegd. Ook was er een potentiële deelnemer aan een studiegroep die vond dat ik dat niet kon maken omdat Coen volgens hem ook zeer goede dingen doet. Dat zal allemaal best, maar zolang hij blijft zwijgen over alle ruimtevaartleugens krijgt hij van mij daarover kritiek. Ik ben namelijk geen huichelaar, of je dat nu leuk vindt of niet.

 

Ook heb ik respect voor de gedrevenheid en de enthousiaste vertelkunst van Peter Toonen (1958). Ik heb daarnaast ook kritiek op hem, want hij doet net alsof hij kennis zou hebben van de Maya-kalender die de Tzol’kin heet, terwijl hij zich in werkelijkheid alleen heeft verdiept in de door J.A. Arguelles (1939 – 2011) bedachte Dreamspell-kalender. In plaats van ruiterlijk toe te geven dat de Dreamspell-kalender helemaal niets met de Oude Maya’s te maken heeft, doet Peter liever alsof zijn neus bloedt. Ik vind dat je reinste volksverlakkerij. Mag ik van jou deze kritiek op hem uiten?

 

Als derde voorbeeld breng ik hier Willem Hietbrink (1943) naar voren. Ook voor Willem heb ik veel respect, want hij heeft de laatste jaren nagenoeg al zijn tijd, geld en energie gestopt in het transformeren van zijn huidige woning naar wat hij zelf aanduidt als een “spraakmuseum”. Bovendien heb ik hem zowel via mijn radioprogramma als mijn televisieprogramma een podium geboden. Tijdens de opname van die betreffende aflevering van Pateo TV heb ik hem ook een exemplaar van mijn boek getiteld “Het Geheim van Genesis” aangeboden. In dat boek beschrijf ik onder andere wat ik vond toen ik zelf het taalonderzoekspad van Willem ben nagelopen. De wetenschappelijk onderbouwde conclusie die in daaruit trok is dat veel van zijn beweringen helaas onwaar bleken te zijn. Hij speelt met taal op zijn eigen fonetische manier en volgens zijn eigen zelfbedachte regels, en dat is zijn goed recht. Als mens met interesse voor taal ervaar ik Willems taalspel als zeer inspirerend om vooral zelf op zoek te gaan naar het verhaal achter woorden, benamingen of uitdrukkingen. Maar als wetenschapper kan ik jammer genoeg vrijwel niets met al zijn boude beweringen.

 

Mag ik deze kritiek op hem uiten? Willem vindt blijkbaar zelf van niet, want als reactie daarop stuurde hij vorige week beledigende opmerkingen aan mijn adres naar iedereen die in zijn emailadressenboek stond.

 

Begrijp me goed, want ik werp me echt niet op als een soort rechter die meent oordelen over anderen te mogen vellen. Ik ben slechts een wetenschapper die de waarheid wil kennen. En wanneer ik merk dat anderen iets anders dan deze waarheid verkondingen, dan geef ik daar mijn kritiek op. Dat mag toch? Omgekeerd is kritiek op mijn werk ook welkom, mits het onderbouwd is en bij voorkeur ook op een positieve manier is geformuleerd. Ik wil namelijk weten hoe het wel zit.

 

Ja maar, Johan, er is helemaal niet zoiets als De Waarheid. Ieder mens heeft zijn eigen waarheid.” Je wilt niet weten hoe vaak ik deze New-Age-indoctrinatie al heb horen napraten. Iedereen die zelf even nadenkt weet dat dit alleen voor subjectieve ervaringen geldt, maar niet voor alles wat betrekking heeft op fysieke manifestaties. In dat laatste geval is het toch echt opvallend eenvoudig: de Apollo-11-missie is bijvoorbeeld wel naar de maan Luna en terug geweest (optie 1) of dit is niet gebeurd (optie 2). Meer dan deze twee opties zijn er niet voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen nadenken. En tot die groep reken ik mezelf. Jij ook?

 

 

De Wholly Science-videocursus is al half af

 

In totaal omvat de Nederlandstalige Wholly Science-videocursus 30 delen van ieder ongeveer twee uur. Daarvan zijn inmiddels de eerste 15 video’s beschikbaar. Deze videocursus kost 7 euro per deel, maar de korting kan oplopen tot maar liefst 5 euro per deel, zoals uitgelegd in de voorgaande nieuwsbrief. Wil je een indruk krijgen van hoe dat er uit ziet, bekijk dan mijn videopresentatie over 3/22 of die over de moord op Prince.

 

De videocursus kan alleen als één geheel worden aangeschaft, en dus niet per deel. De toegangscode die je van mij krijgt nadat je het betreffende bedrag hebt betaald leidt jou automatisch naar het overzicht vanwaar alle beschikbare delen kunnen worden bekeken. Via het nieuws op Pateo.nl maak ik vervolgens bekend wanneer er delen aan dit overzicht zijn toegevoegd.

 

 

Wie wil carpoolend naar de OMC in Kopenhagen?

 

Terwijl ik nu voor de derde keer niet als spreker ben gevraagd voor de Nederlandse versie van de Open Mind Conference (die op 20 en 21 mei wordt gehouden, zoals vermeld op de Agenda van Pateo.nl), spreek ik medio september wel weer voor de tweede keer op rij in Kopenhagen bij oorspronkelijke versie van deze Open Mind Conference (die op 17 en 18 september wordt gehouden, zoals vermeld op de Agenda van Pateo.nl). De upload naar youtube van de opname van mijn presentatie van vorig jaar over de oorspronkelijke Tien Geboden is inmiddels meer dan 10.000 maal bekeken, maar lang niet al deze kijkers hebben er iets van begrepen, afgaand op de gegeven commentaren onder deze video. Deze keer zal het ook voor hen hopelijk makkelijker te begrijpen zijn, want mijn presentatie van dit jaar zal gaan over de numerologische analyse van terroristische aanslagen.

 

De Deense moederorganisatie van de OMC houdt ieder jaar het entreebedrag zo laag mogelijk. Heb jij zin en tijd om deze spraakmakende conferentie in het echt mee te maken, en heb je daar een dagje autorijden heen (op de vrijdag ervoor) en een dagje autorijden terug (op de maandag erna) voor over, onder het genot van een gesprek met één of meer gelijkgestemden, neem dan even contact met me op.

 

 

Wat staat er de komende periode op de agenda van Pateo?

 

Kijk bij de Agenda op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl (link) voor meer informatie over elk van de volgende activiteiten:

 

o       Aanstaande vrijdagavond (29 april) kom ik naar Bellefleur in Siegerswoude (nabij Drachten) om daar mijn onderzoeksresultaten naar de Waarheid over Alles te delen. Wees er snel bij, want vol is vol.

 

o       Aanstaande zondag (1 mei) wordt de vierde studiedag gehouden voor de Wholly Science-studiegroep in Aalsmeer (onder de rook van Amsterdam, nou eigenlijk Schiphol). Wie alsnog wil aanhaken bij deze studiegroep, die kan dat doen mits voor die tijd de eerste negen delen van de videocursus zijn bekeken. Neem daartoe dan even gelijk contact met me op.

 

o       Op zondagmiddag 5 juni verzorgen zowel Martijn van Staveren (1973) als ik een onthullende presentatie in het Conferentiecentrum Drakenburg te Baarn. Deze bijzondere middag wordt georganiseerd door WantToKnow en heeft als titel meegekregen ‘Innerlijke vrijheid en onafhankelijk onderzoek’. Na afloop van beide presentaties kan het publiek vragen aan zowel Martijn als mij voorleggen, of aan ons beiden. Grijp je kans, zou ik zeggen!

 

 

Wanneer verschijnt de volgende Pateo Nieuwsbrief?

 

Mijn prioriteit blijft de komende tijd liggen bij het opnemen van de resterende 15 video’s voor de Wholly Science-videocursus. En zodra de Nederlandstalige videocursus over Wholly Science klaar is ga ik aan de slag met de Engelstalige versie. Ik vermoed dat ik daar de rest van dit kalenderjaar wel zoet mee ben. Ik verwacht dan ook niet dat er snel weer een volgende Pateo Nieuwsbrief de digitale deur uitgaat (maar dat weet je nooit helemaal zeker, want ook deze nieuwsbrief kwam toch veel eerder dan ik dacht toen ik de voorgaande verzond). Wil je in ieder geval de komende maanden toch goed op de hoogte blijven van mijn nieuws en activiteiten, dan raad ik je aan om:

o       regelmatig de website Pateo.nl te bezoeken (en vooral de Engelstalige PateoPedia-pagina’s)

o       jezelf te abonneren op mijn Nederlandstalige youtube-kanaal (link) en/of mijn Engelstalige youtube-kanaal (link)

o       contact te leggen met het Social Media Team van Pateo op Facebook (link)

 

 

Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

 

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl : Wholly Science (de hereniging van waarachtige Wetenschap en zuivere Spiritualiteit)

 

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie, waar soms ook een illustratie te zien is. Via de email worden geen webadressen en plaatjes meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvijfenvijftigste Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief @ Pateo.nl (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen, doe je het omgekeerde.