Ook NRC zakt door het ijs

 

Dinsdagmiddag 31 juli 2012, aan het einde van deze kandidaatstellingsdag, kwam NRC-journalist Freek Staps op bezoek in het SOPN-verkiezingscafé te Soest. Op zijn kaartje staat dat hij plaatsvervangend chef Politiek en Bestuur is. Na ongeveer een half uur met mij te hebben gesproken op het terras hebben we hem toestemming gegeven om ook een gedeelte van het tweewekelijkse overleg van het verkiezingscampagneteam bij te wonen. In dit overleg bespreken het bestuur (verantwoordelijk voor de organisatie van de SOPN) en de lijsttrekker (verantwoordelijk voor de (politieke) inhoud van de SOPN) samen de voortgang van de verkiezingscampagne. Even later kwam ook een freelance fotograaf diverse foto’s nemen.

 

Vanmiddag ben ik samen met mijn kinderen aangekomen op mijn vakantieadres in Zuid-Limburg. Bij een benzinepomp kocht ik even later een exemplaar van NRC Weekend (voor maar liefst € 3,20). Het gevoel wat ik had tijdens het artikel op de bladzijden 12 en 13 van deze krant (link) kan ik het beste omschrijven als verbijstering. Hoe kan iemand die inhoudelijk geďnteresseerd lijkt te zijn een artikel schrijven waar zelfs de roddelpers zich nog voor zou schamen? Is hij doelbewust op pad gestuurd met de opdracht om te proberen de SOPN belachelijk te maken?

 

Hoe dan ook, hierbij heeft deze ‘journalist’ niet alleen zichzelf, maar ook zijn krant overduidelijk gediskwalificeerd voor mij. Het begint langzaam maar zeker erg triest te worden, om te zien hoe spastisch de propagandamedia omgaat met de vernieuwingsgolf die de mensheid gaat bevrijden van de regering via het verspreiden van leugens en het aanpraten van angst. Natuurlijk begrijp ik dat dit in feite een groot compliment is aan het adres van de SOPN als bevrijdende volksbeweging, maar ik kan hier toch nog steeds niet zo goed mee omgaan. Ik geef namelijk nog gewoon iedereen, zelfs journalisten, het vertrouwen, totdat het tegendeel blijkt.

 

Opnieuw is mijn vertrouwen in een verslaggever en diens nieuwsmedium beschaamd (link). Mijn indruk van het niveau van de mainstream media begint steeds zorgwekkender te worden. Zijn er in Nederland dan echt geen integere journalisten die hun zegje durven doen? Wordt het mainstream nieuws in ons vlakke landje uitsluitend gebracht door napapagaaiende nepjournalisten die vanwege verstandelijke beperkingen niet in staat zijn om zelf kritisch na te denken?

 

Wanneer de SOPN op 12 september een grote verkiezingsoverwinning boekt zullen we daarna ook de bezem gaan halen door de publieke nieuwsindustrie in Nederland. Daarbij zullen alle verantwoordelijken, ook van de private nieuwsmedia, ter verantwoording worden geroepen. Het is namelijk de hoogste tijd dat we ook daar het smerige vuil er af gaan sop’n.

 

Zuid-Limbrug, zaterdagmiddag 4 augustus 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN

 

SOPN.org / SOPN.info / SOPN.nu / SOPN.nl / Pateo.nl

 

 

Naschrift

 

Na opnieuw met de schandalige werkwijze van de mainstream media te zijn geconfronteerd heb ik op aanraden van mijn goede vriend Dinant besloten dat ik voortaan alleen nog maar interviews geef op voorwaarde dat er uitsluitend publicatie mogelijk is na mijn toestemming. Ik wil in het geval van de schrijvende pers dus altijd eerst het artikel hebben gelezen. En alleen met mijn instemming kan het daarna worden gepubliceerd. Ik ben de enige eigenaar van mijn woorden en mijn uitingen en daar heb ik dus alleen het auteursrecht op. Ik vind het jammer dat het blijkbaar niet anders kan, maar de schuld hiervan ligt volledig en alleen bij die zogenaamde ‘journalisten’ en hun leidinggevenden.

 

Ook geplaatst op:

o        Alleen de waarheid.nl (met reactiemogelijkheid)

 

Gerelateerd:

o        Meertalige webpagina met basisinformatie over de SOPN (link)

o        Stand SOPN in de peilingen (link)

o        Online boekje ‘Stemmen voor een Nieuwe Wereld’ (pdf; 10 A5 blz.)

o        Foto’s uit de toekomst? (link)

o        Modern sprookje: Geld maakt niet gelukkig (link)

o        De 76 kandidaten van de SOPN (link)

o        Webpagina met basisinformatie over de SOPN (link)

o        Oproep: sluit je aan bij onze vrijheidsbeweging (link)