Pateo Nieuwsbrief (van 6 april 2012)

 

Dit is de derde Nieuwsbrief van Pateo (link). Wil je deze Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Nieuwsbrief (at) Pateo.nl met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’. Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde emailadres te sturen doe je het omgekeerde.

 

Samen staan we sterker

In deze Nieuwsbrief staat het onderwerp voeding centraal. De inhoud van deze Nieuwsbrief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de onderzoekers achter de websites Pro-Active-Medicine.nl en SlaaptGijNog.nl.

 

Hoe waardevol is gezondheid?

Pas wanneer we ziekteverschijnselen gewaarworden, dan pas worden we ons vaak bewust van de waarde van gezondheid. Dan beseffen we dat gezondheid feitelijk ons belangrijkste bezit is. De meest gezonde en tegelijkertijd meest natuurlijke manier om onze gezondheid te bevorderen is het voldoende eten en drinken van gezonde voeding. Gezonde voeding is voor iedereen het beste geneesmiddel. Daarbij is het raadzaam om vast voedsel te drinken en vloeibare voeding te kauwen. “Eat your liquids, drink your food.

 

Elke ziekte heeft een oorzaak

Er bestaan geen ziektesymptomen die zonder achterliggende oorzaak optreden. Geen enkel ziekteverschijnsel verschijnt toevallig, willekeurig of ongegrond. De reden achter het (verborgen) faillissement van medische zorg is dat de aldus opgeleide professionals onkundig zijn in het achterhalen van de werkelijke oorzaken van ontstane ziektesymptomen. Hun enige bekwaamheid betreft het voorschrijven van farmaceutica waarmee deze symptomen naar verwachting worden onderdrukt (met ook nog eens de nodige bijwerkingen). Ook de medische professionals die ingrijpen in het fysieke lichaam maken zich schuldig aan symptoombestrijding, aangezien ze vrijwel nooit in staat zijn om de werkelijke oorzaak te identificeren van de gesignaleerde klachten.

 

Oorzaken van ziektesymptomen

De oorzaken van ziektesymptomen zijn altijd terug te voeren op combinaties van de volgende drie factoren:

o       levensmiddelen (voeding en al het andere wat inwendig komt)

o       leefwijze (lichaamsbeweging, -houding, slaapritme, eetritme, in- en ontspanning)

o       leefomgeving (luchtkwaliteit, zonlicht, geluid, straling, materialen)

 

Ziektesymptomen hebben een signaalfunctie

Ziektesymptomen zijn alarmsignalen waarmee het fysieke lichaam aandacht vraagt voor een aanhoudende onbalans in de levensmiddelen, de leefwijze en/of de leefomgeving. Ziektesymptomen uiten zich veelal waarneembaar via de organen of orgaansystemen. Bij een symptomatische behandeling verdwijnen weliswaar de ziektesymptomen, maar de onderliggende onbalans zelf kan zich verder ontwikkelen. Door bepaalde, veelal schokkende gebeurtenissen kan een onbalans opeens aan de oppervlakte komen. Vaak wordt dan ten onrechte deze gebeurtenis voor de veroorzaker gehouden.

 

Genezen betekent het wegnemen van de oorzaak

Het werkwoord ‘genezen’ is verkracht onder invloed van de farmaceutische industrie. De echte betekenis van het woord is het herstellen van de innerlijke balans. Tegenwoordig denken velen ten onrechte dat een symptomatische behandeling met farmaceutica ook iets met genezen te maken zou hebben, omdat de overheid deze medicijnen volstrekt misleidend als geneesmiddel durft aan te duiden. Ook het oude woord geneesheer (m/v) is buitengewoon misleidend. Niemand kan een ander genezen. Alleen de natuur heeft het vermogen om te genezen, en verder dus niets en niemand. Wat we wel kunnen doen is de natuur helpen om haar natuurlijke werk te doen. Het meest doeltreffende wat we daartoe kunnen doen is het tot ons nemen van levenskrachtige voeding. Laat voeding ons geneesmiddel zijn.

 

Superlevenskrachtige voeding

Voeding die uitzonderlijk levenskrachtig is wordt ook wel aangeduid als superfoods. Deze voeding bevat het volledige spectrum aan inhoudsstoffen die een mens nodig heeft voor de innerlijke balans. Het dagelijks eten van superfoods is de meest eenvoudige, de meest goedkope en de meest natuurlijke manier om tekorten aan vitaminen en mineralen op te heffen. Het gaat daarbij om de volgende superfoods:

o       Algen (zoals spirulina, chlorella en aphanizomenon flos-aquae (AFA))

o       Rauwe cacao (bevat antioxidanten, magnesium, ijzer en chroom)

o       Gojibessen (bevat antioxidanten, carotenoďden, aminozuren en groeihormoon)

o       Maca (bevat adaptogeen en tonic, bevorderlijk voor hormonen en vruchtbaarheid)

o       Kokos (bevat MCT-vetzuren, laurinezuur (monolaurine) en vezels)

o       Hennepzaad (bevat eiwitten, ijzer, magnesium en vezels)

o       Aloë Vera (bevat polysacchariden, bevorderlijk voor immuunsysteem, darmen en huid)

o       Marine Phytoplankton (bevat chlorofyl, essentiële vetzuren, belangrijke antioxidanten en compleet eiwit)

 

Meer weten?

Wil je meer weten over levenskrachtige voeding, kijk dan eens op de rubriek Voedingseducatie (rechts bovenaan op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl) en/of bezoek de websites Pro-Active-Medicine.nl en/of SlaaptGijNog.nl.

 

Linkjes werken alleen op de webpagina van deze Nieuwsbrief

Deze Nieuwsbrief wordt niet alleen via de email verstuurd, maar wordt ook gelijktijdig online gezet via het Nieuws op het Nederlandstalige deel van Pateo.nl. De aangegeven linkjes werken alleen bij de online versie. Via de email worden geen webadressen meegestuurd omdat de Nieuwsbrief dan veelal wordt tegengehouden door een spamfilter.

 

Dank voor het lezen van deze Nieuwsbrief.

 

Met liefdevolle lentegroet vanuit Zeist,

Johan Oldenkamp

 

Pateo.nl onthult heelheid

 

 

Naschrift: Voor een artikel over de invloed van bewustzijn op gezondheid, klik: hier.