Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Uitnodiging voor deelname aan bestudering Hamerse Heelkunde

Het levenswerk van de Duitse arts Ryke Geerd Hamer biedt ons een geheel andere zienswijze op ziekteverschijselen en hoe we daarmee om kunnen gaan. Dr. Hamer noemde zijn levenswerk aanvankelijk Germaanse Geneeskunde, maar hij gebruikte later de aanduiding Heelkunde (of Heilkunde in het Duits).

Onder leiding van iemand die al jarenlang bezig is met het toegankelijk maken van de zienswijze, denkwijze en werkwijze van Hamerse Heelkunde kun je de komende maanden deelnemen aan diverse bestuderingsbijeenkomsten in de vorm van een introductiecursus, studiegroepavonden en studiedagen. Deze vinden plaats in Noord-Brabant, Noord-Holland en centraal België.

De introductiecursus wordt in Noord-Brabant gehouden op de vijf donderdagavonden van de maand maart (2018). De deelnamekosten bedragen € 50, inclusief studiematerialen, drinken en versnaperingen. Wie deze introductiecursus (al eens eerder) heeft gevolgd kan daarna deelnemen aan de studiegroepavonden en/of studiedagen. De studiegroepavonden worden één maal per maand op de donderdag gehouden in Noord-Brabant. De eerste bijeenkomst is op 25 januari 2018 (en de daarop volgende op 15 februari 2018, 12 april 2018, 17 mei 2018 en 14 juni; in maart is er dus geen bijeenkomst, vanwege de introductiecursus). En de studiedagen zijn altijd op een zondag, zowel in Noord-Brabant, Noord-Holland als centraal België. De eerstvolgende studiedag in Noord-Brabant is op 22 april, en duurt van 10:30 tot 18:00 uur. De eerstvolgende studiedagen Noord-Holland zijn op 18 februari en 18 maart.

Let op: Er zal niet worden ingegaan op persoonlijke ervaringen. Ook zal een discussie over het wel of niet waar zijn van de inhoud worden vermeden, evenals sceptische vragen. De bijeenkomstem zijn immers ter nadere kennismaking bedoeld. Op een speelse en interactieve wijze zal de basis van Hamerse Heelkunde worden overgedragen met veel praktische voorbeelden en in een afwisselend programma, ondersteund met dia’s, een syllabus en vragenlijsten.

Heb je belangstelling voor het volgen van de introductiecursus, neem dan contact op. Vermeld daarbij niet alleen naam en contactgegevens (adres, woonplaats, telefoonnummer en emailadres), maar ook een korte beschrijving van de eigen werkachtergrond, voorkennis en de de motivatie om de cursus te willen volgen.

Voor alle duidelijkheid, Pateo organiseert deze bijeenkomsten niet, en ook ben ik niet de leider ervan. Maar ik weet wel hoe belangrijk het is om Hamerse Heelkunde te begrijpen, zowel voor jouw eigen gezondheid als eventueel voor die van jouw dierbaren. Bovendien sta ik garant voor de kwaliteit die wordt geboden door de cursusleider, vandaar de promotie van deze activiteiten op Pateo.nl. Zodra de data van de studiedagen zijn vastgesteld zullen deze ook hier op deze webpagina worden vermeld.


Deze algemene uitnodiging is oorspronkelijk op 8 januari 2018 geredigeerd en gepubliceerd door Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/01/11.