Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Attitude werkt

Over interpersoonlijke effectiviteit in de kenniseconomie

Lemma (2003), ISBN 90-5931-170-1, 102 bladzijden

Met sommigen klikt het onmiddellijk, terwijl het bij anderen een kwestie is van wachten tot het knalt. Hoe komt het toch dat samenwerken soms van een leien dakje loopt en soms even lastig is als het tegen de berg oprollen van een kei? Het antwoord op deze vraag naar de essentie van interpersoonlijke effectiviteit kan worden gevonden in onze situationele attitude. Onze werkhouding kan per situatie anders zijn, maar de mate waarin deze past bij de attitude van de ander bepaalt het succes van de samenwerking.

Attitude werkt onderscheidt twaalf soorten attitude, waarmee we de interpersoonlijke effectiviteit kunnen analyseren. Voor wie nog een stap verder wil gaan, wordt tevens een indeling gegeven van onze karakters. Ook op dit diepere niveau kunnen we de succeskans van de samenwerking onderzoeken.

Tot slot behandelt Attitude werkt het onderwerp van interpersoonlijke effectiviteit in het licht van onze kenniseconomie. Hoe kunnen we gezamenlijk beter profiteren van de aanwezige kennis? En hoe kunnen we beter met en van elkaar gaan leren? Kennis over ons eigen gedrag is daarbij van belang, evenals kennis van onze situationele attitude en kennis van ons karakter.

Attitude werkt is geschreven voor iedereen die wil werken aan het vergroten van de interpersoonlijke effectiviteit, zowel voor zichzelf als voor de eigen afdeling of organisatie. Het boek helpt de lezer op weg om de oorsprong van ons gedrag te kunnen gaan begrijpen. Dit diepgaande begrip stelt ons in staat andere keuzes te maken, gericht op duurzame en succesvolle samenwerking.


Hoe te bestellen

Attitude werkt is het vijfde boek geschreven door Johan Oldenkamp. Als gedrukt boek is het al sinds 2006 niet meer leverbaar, maar het is wel leverbaar als e-boek voor € 5. Om het te bestellen stuur je een bericht naar: Webshop @ Pateo.NL (zonder spaties), graag samen met een overboeking van het verschuldigde bedrag.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/01/18.