Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 175

 

Pateo Nieuwsbrief van woensdag 4 oktober 2017 over Levensenergie.be

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Levensenergie.be, met ‘be’ van be-wust be-leven

Na nu tien maal een zelfkennisweek te hebben gegeven, gebaseerd op Wholly Science (die ik daarom ook wel de “Wholly Science Week” noem), is deze cursusweek nu klaar voor een groter publiek. Daarom is er inmiddels een nieuwe website gemaakt, geheel bedoeld om deze doelgroep aan te spreken. Omdat het doel van deze zelfkennisweek is om de eigen levensenergieën bewust (of bewuster) te gaan beleven, heb ik als domeinnaam gekozen voor Levensenergie.be. Zoals de ‘nl’ van Pateo.nl staat voor ‘natuurlijke logica’ (en niet voor ‘Nederlanden’), zo staat de ‘be’ van Levensenergie.be voor ‘be-wust be-leven’ (en niet voor ‘België’).

Naast de (gewone) cursusweek van zondag tot zaterdag (zoals deze al tien maal is gehouden), wordt er vanaf 2018 ook een ingekorte cursusweek aangeboden (van woensdag tot zondag). Bij de gewone weekcursus komen in totaal zeven zelfkennismethoden aan bod; bij de ingekorte cursusweek zijn dit er vier, maar dan wel de vier belangrijkste (althans in mijn ogen).

Levensenergie.be

Nadat deze cursusweek zes maal plaatsvond in Noordoost Frankrijk bij Centrum Lothlorien (en zelfs eenmaal in Roemenië), is in 2016 de overstap gemaakt naar Centrum Savita in het Duitse Sauerland. Daar vonden dit jaar (2017) twee cursusweken plaats (in mei en in september), en voor komend voorjaar (2018) staan er alweer twee nieuwe ingepland: een ingekorte cursusweek in april en een gewone cursusweek in juni.

Gun jij jezelf een onvergetelijke week vol zelfkennis, schone lucht, prachtige natuur, heerlijk eten en iedere middag vrij (om bijvoorbeeld een wandeling door het omringende laaggebergte te maken), neem dan eens een kijkje op Levensenergie.be.


Op naar zeven zelfkennisboeken

Het is de bedoeling dat er vanaf volgend voorjaar zeven gedrukte zelfkennisboeken beschikbaar zijn. Voor vier hiervan is er inmiddels een eboek-versie leverbaar, en de komende maanden dit zal voor de resterende drie ook gaan gebeuren. Hoewel dit een zevendelige boekenreeks zal zijn, staat iedere boek volledig op zichzelf. De deelnemers aan iedere Levensenergie.be-cursusweek krijgen deze boeken ter plaatse uitgereikt (van de zelfkennismethoden die zijn besproken).


Onpartijdig onderzoek doen

Een waarheidsgetrouwe wetenschapper doet onpartijdig onderzoek. Een dergelijke wetenschapper kiest op voorhand dus geen partij voor een bepaalde uitkomst, en is hier ook emotioneel volkomen van onthecht. Bestaan dergelijke zuivere wetenschappers vandaag de dag nog wel? Ik denk van wel, maar ik vermoed dat het er niet echt veel zullen zijn. Ze werken in ieder geval niet aan een universiteit of bij een zogenaamd “wetenschappelijk” instituut. Dat durf ik hier zo stellig te schrijven omdat voor vermeende “wetenschappers” die daaraan verbonden zijn geld voor waarheid komt. Wie betaalt, die bepaalt de “wetenschappelijke” uitkomst, wat inderdaad niets met waarheidsgetrouwe wetenschap van doen heeft.

Wanneer ik mezelf omschrijf als allround wetenschapper, dan roept dat bij velen allerlei associaties op, zoals met ‘moeilijk’, ‘gevoelloos’ en zelfs ‘saai’. Maar mijn levenswerk laat juist zien dat ware wetenschap en zuivere spiritualiteit twee zijden zijn van dezelfde waarheidsmedaille, en alles behalve ‘saai’ of ‘gevoelloos’ is. Eerlijkheidshalve dien ik er wel bij te zeggen dat wanneer iemand een zwakke mentale conditie heeft, dat Wholly Science dan ervaren kan worden als ‘moeilijk’. Maar wanneer iemand die jarenlang nauwelijks sportief is geweest op een dag de stoute sportschoenen aantrekt om een eindje te gaan hardlopen, die zal ook dan zeggen dat dit ‘zwaar’ of ‘moeilijk’ is. Een dergelijke (subjectieve) kwalificatie is dus afhankelijk van onze conditie. Dat geldt evenzeer voor onze fysieke conditie als voor onze mentale conditie. Bovendien is een goede fysieke conditie bevorderlijk voor de mentale conditie, maar omgekeerd is dit, voor zover ik weet, niet het geval.

Gezien de vele fitnesscentra zijn blijkbaar veel mensen bezig om hun fysieke conditie te verbeteren, al gebeurt dit om diverse redenen (zoals verminderen van het lichaamsgewicht, voorkomen gezondheidsrisico’s, vergroten spiermassa’s, een strakke en gespierde buik willen hebben, of minder dikke benen, of strakkere billen, of ongegeneerd naar je eigen lichaam kunnen kijken of (stiekem) naar andere lichamen of lichaamsdelen te kunnen gluren). Maar ondertussen zakt de algehele mentale fitness in onze samenleving steeds verder naar beneden. Ik noem dat de ‘verdomming’, maar je mag het ook de ‘verdommenis’ noemen, zolang je het maar niet associeert met ‘verdoemenis’, want daar wordt het gelijk zo zwaar van.

Hoe dan ook, niemand kan ontkennen dat we als mensheid gemiddeld steeds dommer worden. Nadat de mensheid eerst decennialang is gebombardeerd met banale televisie, wat inmiddels hopelijk haar dieptepunt wel heeft bereikt, wordt de mensheid nu nog dommer gemaakt door de zogenaamde ‘smart phone’. Vooral de berichtjes op de zogenaamde ‘social media’ mogen niet te lang zijn, want daarvoor is de aandachtsspanne van de gemiddelde ‘swiper’ inmiddels veel te kort geworden. We moeten immers weer snel doorrrr. Maar door waarnaar? Naar het volgende ultrakorte berichtje, en zien wie dit leuk vond, of er iets onder heeft geschreven? Dat je op die manier blijft hangen in de flinterdunne buitenkant en nooit tot de kern van de zaak kunt doordringen lijkt vrijwel niemand een probleem te vinden. Al deze mensen zullen een nieuwsbrief als deze niet gaan lezen, want die is daarvoor veel te lang. Ze hebben daar geen tijd voor, want ze moeten immers doorrr!

Maar wat hou je eraan over nadat je alle nieuwe berichtjes op facebook, twitter, instagram en snapchat hebt doorgeveegd? Je bent weer “bij”, maar wat heb je er aan? Is het misschien hetzelfde lege gevoel als wanneer je ’s avonds de tv uitzet en je afvraagt waarom je in hemelsnaam weer urenlang naar die onzin hebt zitten kijken? Ik weet dat de groep tv-kijkers inmiddels heel hard kleiner wordt, maar voor mij is op je mobiel naar netflix kijken hetzelfde, al krijg je dan die hersendodende reclameboodschappen gelukkig niet meer steeds voorgeschoteld.

Kortom, de algehele mentale fitness holt achteruit. Uit mijn onderzoek blijkt ook nog eens dat dit ook juist de bedoeling is. De bedoeling van wie, wil je nu misschien weten? Ik kan dat antwoord hier gerust opschrijven, en dat heb ik in het verleden ook al heel vaak gedaan. Maar waar ik toen geen rekening mee hield was dat heel erg veel lezers een erbarmelijke mentale conditie hebben, en dat dit antwoord voor hen veel te zwaar is (net zoals sommige oefeningen in de sportschool te zwaar kunnen zijn voor iemand met een slechte fysieke conditie). Ik ga dat dus niet meer doen. Wie het echt wil weten, die gaat zelf maar naar PateoPedia. Maar ik ga mensen met een slechte mentale conditie voortaan niet meer ongevraagd confronteren met dergelijke (voor hen) pittige informatie.

Nu ik dit heb uitgelegd bied ik hierbij jou mijn diepe verontschuldiging aan voor iedere keer waarin ik jou ongevraagd in het verleden wel heb getrakteerd op zware informatie waar je op dat moment helemaal geen trek in had. Kom je uit eigen beweging naar Pateo.nl, en lees je daar dergelijke informatie, dan heb je dat zelf opgezocht (net als wanneer je een sportschool inloopt en gewichten ziet liggen die voor jou te zwaar zijn, want die laat je dan ook gewoon links (of rechts) liggen). Maar wanneer ik dit ongevraagd door jouw digitale brievenbus naar binnen duw, dan ga ik daarin te ver, vind ik nu (net als wanneer ik zou bepalen met welke gewichten jij aan de slag mag). Het is niet aan mij om dit voor jou te beslissen, en daarom staan hier mijn welgemeende excuses opgetekend.

Deze nieuwsbrieven zullen voortaan alleen nog maar licht en luchtig zijn. Wie met zwaarder materiaal aan de slag wil, die kijkt gewoon regelmatig zelf even op Pateo.NL. En wil je liever een kort berichtje ontvangen wanneer er weer iets nieuws op Pateo.nl staat, dan kan dat via bijvoorbeeld ‘social media’ (facebook en/of twitter).


28 oktober: begin, einde of beide?

Op dinsdagavond 28 oktober 2008 gaf ik mijn allereerste (algemene) Nieuwe-Tijds-lezing. Dat was in een café in het hartje van Emmen, genaamd De Brasserie. Een jaar later was ik te zien in het KRO-programma De Reünie, waarin ik vertelde dat de Lange-Telling-Kalender van de Maya’s aftelde naar vrijdag 28 oktober 2011 (later heb ik die einddatum op basis van mijn eigen onderzoek bijgesteld naar precies één Tzolkin-cyclus later, en wel naar zaterdag 14 juli 2012). En aan het einde van de huidige herfstmaand, precies negen jaar na mijn allereerste Nieuwe-Tijds-lezing, geef ik op zaterdagmiddag 28 oktober 2017 opnieuw een lezing, en wel in het hartje van Beilen (ongeveer halverwege tussen Assen en Hoogeveen), eveneens in de provincie Drenthe. Ik beschouw dat (voorlopig) als mijn laatste algemene Nieuwe-Tijds-lezing. Ik wil mij namelijk veel meer gaan toeleggen op het geven van cursussen. Mijn lezingen zijn bedoeld om reclame te maken voor Wholly Science, en dat heb ik nu wel genoeg gedaan, vind ik. Heb je echter nog nooit een lezing van mij bijgewoond, dan zijn er volop video-opnames hiervan te vinden op youtube. Het is niet hetzelfde, dat weet ik ook wel, maar dat is nu even niet anders.

Eén van de onderwerpen waar ik nog dieper in wil duiken is Numerologie. Wat is bijvoorbeeld de Numerologische essentie van de datum ‘28 oktober 2008’? En wat is die van ‘28 oktober 2017’? Beide data hebben 1-1-1 als Numerologische essentie, en dat gold ook voor mijn voorgaande lezing nabij Antwerpen, want die was op zondagmiddag 1 oktober 2017. Het cijfer 1 staat voor starten of een nieuw begin. Na de afgelopen negen jaren vooral te hebben geïnformeerd ga ik de komende negen jaren voornamelijk de opgedane kennis maar eens zelf toepassen en anderen helpen hetzelfde te doen. Wees echter gerust (of juist niet), want ik blijf mijn inzichten wel delen op Pateo.nl (en vooral via PateoPedia), maar naar buiten toe wil ik de komende jaren vooral praktisch bezig zijn door deze inzichten concrete handen en voeten te gaan geven, ongeacht op welk gebied. En alleen al door dit zo op te schrijven krijg ik er erg veel energie van! Maar voor het zover is geef ik dus nog één afscheidslezing. Ben jij daar ook bij?

Hè? Schrijft Johan niets over dierendag? Nee, want wat ik daarover te zeggen heb is voor de meeste mensen veel te zwaar. En om dezelfde reden schrijf ik deze keer ook niets over de ‘toestand in de wereld’, zoals de aanslag in Las Vegas (USA) of het onafhankelijkheidsstreven in zowel Catalonië (Spanje) als Ambazonia (Kameroen), want daar is weinig luchtigs aan.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenvijfenzeventigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief is doorgestuurd, door jezelf of door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2017/10/04.