Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

 

IN MEMORIAM: Cathalijne Zoete (1962 – 2018)

 
Cathalijne Zoete (1962-2018)

Hester Cathalijne Zoete werd op 27 december 1962 te Gouda geboren. Ze is vandaag, op woensdag 5 september 2018, thuis overleden, in haar woonplaats Deventer. Ze werd 55 jaar oud. Ze is in vrede heengegaan, en heeft alles rondom haar overlijden zelf geregeld.

Cathalijne had de laatste twintig jaar van haar leven een aandoening van het centraal zenuwstelsel die wordt aangeduid als Multiple Sclerose (MS). Deze uit het Latijn en Grieks afkomstige aanduiding betekent letterlijk ‘meervoudige verharding’. Na haar opleiding tot doktersassistente werd ze orthomoleculair therapeute, en heeft ze velen geholpen met haar indrukwekkende kennis. Zij heeft haar aandoening dapper gedragen, zoals ook vermeld op de rouwkaart. Zonder nieuwe uitdagingen uit de weg te gaan heeft zij gevochten met alles wat in haar was, staat eveneens op die kaart.

In 2012 stond Cathalijne als tweeëntwintigste op de kandidatenlijst van de SOPN voor de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen. Op 20 augustus 2012 was ze te gast in aflevering 21 van Pateo Radio. Ze werd bovendien geïnterviewd in het eerste filmpje dat door de SOPN werd uitgezonden in het kader van Zendtijd Politieke Partijen:

De crematie vindt plaats op zaterdagmiddag 8 september te Diepenveen. Wil je daarbij aanwezig zijn, neem dan even contact op. Vooraf is er kort gelegenheid om afscheid te nemen.

Het lijden is eindelijk voorbij, lieve en vooral dappere Cathalijne!


Gerelateerd:


Dit ‘in memoriam’ is op woensdagavond 5 september 2018 geschreven door de voormalig lijsttrekker en partijleider van de SOPN, Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2018/09/05.