Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Immunoloog geeft online les in lekentaal

Pierre Jean Antoine Capel werd op 28 juni 1946 geboren te Amsterdam. Na de hogereburgerschool (HBS-B) studeerde hij Biochemie aan de Universiteit van Amsterdam, en zijn afstudeerrichting was Moleculaire Biologie. Bij diezelfde universiteit promoveerde hij op 31 januari 1979 en de titel van zijn proefschrift luidde ‘Complement fixation studies with the dass system’. Per 1 september 1987 werd hij aangesteld als gewoon hoogleraar Besmettingsleer, in het bijzonder de Experimentele Immunologie, aan de Universiteit Utrecht. Op 1 september 2002 ging hij met vervroegd emeritaat. Daarna werkte hij als visiting professor bij diverse universiteiten. Ook bleef hij colleges geven, en af en toe ook cursussen. De afgelopen jaren bestudeerde hij tevens de biochemische achtergrond van sport, yoga en meditatie.

Vrijwel direct nadat de in Genève, Zwitserland, gevestigde World Health Organization, als onderdeel van de United Nations, op 11 maart 2020 de vermeende uitbraak van het COrona VIrus Disease 2019 (COVID-19) had bestempeld tot pandemie is emeritus hoogleraar Pierre Capel vanuit zijn vakgebied kritiek gaan geven op de officiële beweringen en vooral op de daarop genomen maatregelen. Omdat hij constateerde dat vrijwel niemand de basisprincipes van immunologie begrijpt is hij op 75-jarige leeftijd maar gestart met een gratis online videopresentatiereeks waaraan hij de naam ‘immunologie voor dummies’ heeft gegeven.



Hoewel dit alles wordt gepresenteerd vanuit het oude sciëntisme-paradigma is het toch goed om hier kennis van te nemen. En voor zijn moed om tegen de mantra’s van de mondiale machtswellustelingen in te durven gaan verdient hij alle lof.


Dit artikel werd op donderdag 21 oktober 2021 geschreven door Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/10/21.