Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

 

Oproep van een Wholly Science-student

Mijn naam is Yvonne en ik heb op zijn zachtst gezegd een merkwaardige carrière met betrekking tot privé, opleiding en werk doorlopen in allerlei segmenten van de samenleving. Als moeder van twee jongens en twee meiden, die nu de leeftijden hebben van 27, 25, 22 en 16, vroeg ik me altijd af waarom de opvoedmethodes en leerstukken in het onderwijs niet werkten voor mijn kinderen. Als wetenschapper vond ik het raar dat de onderzoekshypothese bij voorbaat al vaststond, als docente begreep ik de massaliteit en de rugzakjes niet en in de zorg zag ik dat de hulp voor de cliënt niets anders is dan faciliteren van “learned helplessness”.

Nu ben ik 58 en hoef niet meer antwoorden van de zogenaamde deskundigen op mijn vragen. Ik luister naar de vragen van de betrokkene: een kind, een leerling, een cliënt, een paard, een hond, een mens. Er is een overeenkomst tussen al die individuele vragen: het zijn vragen aan de wereld. Wie ben ik, waar ben ik, wie ben jij?

Hoe kun je weer bij je eigen vragen komen? Door uit de angst voor zekerheid te stappen en het moedige besluit te nemen om kwetsbaar en authentiek te durven zijn. Dat wil ik graag faciliteren, met mijn kudde authentieke, integere paarden zodat jij jouw waardigheid en kwetsbaarheid hervindt.

Wat zoek ik? Ik ben op zoek naar een plek waar ik kan wonen met mijn dierbaren, open voor jong en oud, mens en dier, die zo veilig is dat ieder individu er de eigen vragen durft te stellen.

Mijn familie bestaat uit mijn een (tiener-) dochter, hondjes, poezen, een familiekudde van 9 paarden en een 9 schapen. Wij zijn samen in staat jou te begeleiden in het stellen van je vragen door samen op avontuur te gaan en samen je eigen ervaringen beleefd.

Hoe ziet die plek eruit? Een ruim woonhuis in een landelijke omgeving waar ik met mijn dochter kan wonen, een schuur en weiland voor de kuddes en accommodatie waar ik de vragenstellers, de pioniers, de avonturiers kan ontvangen en faciliteren in het beleven van hun eigen weg naar hun eigen “Ithaca”.

Voor wie? Voor iedereen die nog vragen durft te stellen en anderen kan faciliteren om weer vragen te hebben. (Bijna) thuiszitters, schoolverlaters, jongeren, jongvolwassenen, mensen met autismespectrumstoornissen en hun naasten in de vorm van een dagelijkse dialoog met de dieren.

Graag zou ik een combinatie van educatie en persoonlijke groei vanuit openheid aanbieden, samen met de dieren in de vorm van beleven.

Hoe? Samen op pad, met elkaar met de dieren. Elke dag nieuwe exploraties, nieuwe ervaringen maken, een nieuwe cultuur van jezelf maken vanuit een nieuwe invalshoed, gebaseerd op een combinatie van kennis van Wholly Science en Learning Animals (een opleiding die ik heb gevolgd en nog dagelijks van leer in mijn contact met mens en dier). Op het moment ben ik bezig met beleven van vormen van vraaggestuurd Onderwijs. Naast Learning Animals bouw ik aan mijn fundament voor Wholly Science (momenteel nog Niveau 1), zodat we samen ieders unieke vragen kunnen helpen beantwoorden.

De zorg in onze maatschappij is zo geconcentreerd op protocollen, verkeerde geldstromen en mentaal vernielen van (jonge) mensen die, eenmaal verstrikt in het web van zorgland, belanden in totale afhankelijkheid.

Dit moet anders, dit kan anders. Het team is er al, nu nog de plek. Wie weet waar we dit kunnen uitvoeren?


Reacties kunnen via de e-mail worden gestuurd onder vermelding van “Yvonne”.


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/07/14.