Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

 

Steun jij het Basisinkomenproject in Midwest-Colombia?

 

Het project van het Internationale Basisinkomen-Initiatief (IBI) in het departement Valle del Cauca in het midwesten van Colombia in Zuid-America genereert een duurzaam basisinkomen voor vijf arme moeders en hun kinderen in of rond de stad Cali. Jij kunt daaraan bijdragen door minstens € 25 (of het equivalent van dit bedrag in andere valuta) te doneren.


De moeders die aan dit project deelnemen komen in onderstaande video’s zelf aan het woord in hun moedertaal (Spaans). De Nederlandse vertaling van wordt gezegd staat er telkens onder.

Marlyn is 25 jaar oud. Ze is alleenstaande moeder van vier kinderen. Ze woont al vier jaar in deze buurt. Haar man heeft haar in de steek gelaten. Ze wast kleding, maakt huizen schoon en werkt op verzoek in restaurants om haar kinderen te kunnen onderhouden. Zij is 7 jaar naar school gegaan. Haar jongste dochtertje heeft een atopische dermatitis die volgens artsen niet te genezen is.

Leidy Katherine is 34 jaar oud. Ze heeft twee kinderen van 4 en 9 jaar. Ze is alleenstaande moeder. Zij woont sinds vier jaar in deze buurt. Zij heeft een kleine winkel die haar helpt haar kinderen te onderhouden. De kinderen lopen elke dag enkele kilometers om naar school te gaan. Zij heeft geen eigen huis, waardoor zij huur moet betalen.

Carolina is 28 jaar oud. Zij is moeder van drie kinderen. Ze is werkloos en haar man zit in de gevangenis vanwege een fout van de justitie. Ze woont al 4 jaar in deze buurt en verkoopt eten op straat om haar kinderen te kunnen onderhouden. Zij ging maar vijf jaar naar school en daarom wil zij dat haar kinderen doorgaan en hun schoolopleiding afmaken.

Nancy is 28 jaar oud. Ze is geboren in Timbiquí (Cauca). Ze is alleenstaande moeder van 6 kinderen. Ze woont al vier jaar in deze buurt. Zij verliet Timbiquí vanwege het geweld daar. Zij heeft een schildkliermassa die haar gezondheid negatief beïnvloedt. Zij werkt als keukenhulp en maakt appartementen schoon. Zij droomt ervan haar kinderen een beter bestaan te kunnen bieden en een huis voor hen te kunnen kopen.

Berta is 46 jaar oud. Ze heeft 9 kinderen en 9 kleinkinderen. Ze woont in een kamer met vier kinderen en een kleinkind. Zij komt uit La Tola (Nariño) en raakte ontheemd door het geweld aldaar, waarna ze arriveerde in Cali. Zij verzamelt schroot om voedsel voor haar kinderen te kunnen kopen. Ze strijdt ervoor om haar kinderen uit de straat te houden en dat ze goede mensen blijven.


Dit nieuwsbericht werd uitgebracht op donderdag 21 februari 2019. Het is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2019/02/21.